- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άρση ασυλίας για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας
Μετά από έγκληση για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση - Απείχε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Βουλή: Άρση ασυλίας για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου εισηγείται κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Δεοντολογίας - Απείχε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγείται στην Ολομέλεια της Βουλής την άρση της ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, επί αιτήματος άρσης ασυλίας μετά από έγκληση του δημοσιογράφου Πέτρου Κουσουλού για τις αξιόποινες πράξεις της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης κατ' εξακολούθηση, τις οποίες η κ. Κωνσταντοπούλου φέρεται να τέλεσε σε βάρος του τον περασμένο Φεβρουάριου.
Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, υπέρ της άρσης ασυλίας της προέδρου της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τη συγκεκριμένη υπόθεση ψήφισε η Νέα Δημοκρατία. Το ΠΑΣΟΚ απουσίαζε. Τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν, με εξαίρεση την Ελληνική Λύση, η οποία επιφυλάσσεται για την τελική θέση της στην Ολομέλεια.
Η ίδια η κ. Κωνσταντοπούλου δεν παρέστη στην Επιτροπή Δεοντολογίας αλλά με επιστολή της στον πρόεδρο της Επιτροπής, την οποία κοινοποίησε και στον πρόεδρο της Βουλής, ζήτησε να εξεταστεί κατά προτεραιότητα το «μείζον ζήτημα δεοντολογίας που έχει ανακύψει» με τις «χθεσινές καθ' υποτροπή, άκρως κακοποιητικές και σεξιστικές δηλώσεις και επιθέσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κυριαζίδη και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Καιρίδη εναντίον της, οι οποίες ήρθαν σε συνέχεια άκρως σεξιστικών, μισογυνικών και κακοποιητικών επιθέσεων που έχει δεχθεί και καταγγείλει από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας Γεωργαντά και μέλη αυτής (βουλευτές ΝΔ Υψηλάντη, Καιρίδη)».
«Αρνούμαι να υποβληθώ σε νέες σεξιστικές επιθέσεις από τον Πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής που πρόσκεινται στη ΝΔ και ζητώ να απόσχετε από κάθε εξέταση υποθέσεως που με αφορά πριν κριθεί η παραπομπή της Υπόθεσης Κυριαζίδη ενώπιον της Επιτροπής σας, με βάση το έγγραφο που σας εστάλη επειγόντος χθες από τον Πρόεδρο της Βουλής», αναφέρει η κ. Κωνσταντοπούλου.
Στην επιστολή της, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας σημειώνει ότι τυχόν άρνηση να εξεταστεί κατά προτεραιότητα το μείζον ζήτημα δεοντολογίας που έχει ανακύψει ισοδυναμεί με πλήρη καταστρατήγηση των πλέον θεμελιωδών εγγυήσεων.
«Η Επιτροπή σας συγκαλείται σχεδόν κάθε εβδομάδα προκειμένου να συνεδριάζει για εμένα και για ανύπαρκτες υποθέσεις που "στήνονται" εναντίον μου από την Κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια ενοχοποίησής μου, ενώ αντίθετα ουδέποτε συνεδρίασε για τον υπότροπο Κυριαζίδη, παρά το γεγονός ότι η επιλήψιμη συμπεριφορά του εκδηλώθηκε ήδη στις 7 Μαρτίου 2025, δηλαδή πριν από 1 χρόνο! Αποτέλεσμα της πλήρους αδράνειας της Επιτροπής σας υπό τον βουλευτή Γεωργαντά, σε συνδυασμό με την επιβράβευση Κυριαζίδη με την επανένταξή του στην Κ.Ο. της Ν.Δ., ήταν η επανάληψη της κακοποιητικής συμπεριφοράς του.
Σε αυτήν την επανάληψη των σεξιστικών επιθέσεων προσκλήθηκε και παρωθήθηκε από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, που μόλις την περασμένη Παρασκευή μού επιτέθηκε ομοίως σεξιστικά, μιλώντας για "οίστρο", στον οποίο "προφανώς βρίσκομαι" και καλώντας τους βουλευτές της Ν.Δ. να "με αντιμετωπίζουν με την κατανόηση που μου αρμόζει". Σημειώνω ακόμη ότι έχω επίσημα καταγγείλει τις έμπρακτες κακοποιητικές συμπεριφορές εντός της Επιτροπής από τον βουλευτή ΝΔ Υψηλάντη, με την πλήρη κάλυψη και συμμετοχή του βουλευτή ΝΔ Γεωργαντά κατά τις συνεδριάσεις που έλαβαν χώρα από 15 Μαΐου 2026 μέχρι σήμερα.
Εχθές όλα τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης καταδίκασαν την καθ' υποτροπή επίθεση εναντίον μου από τον βουλευτή ΝΔ Κυριαζίδη, ενώ αντίθετα το Κυβερνών Κόμμα επίσημα δεν προέβη σε καταδίκη μέχρι αργά το βράδυ, αλλά αντίθετα, διά του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Καιρίδη, προέβη σε νέα σεξιστική, μισογυνική και χυδαία επίθεση εναντίον μου. Την τιμή του Κυβερνώντος Κόμματος έσωσαν στελέχη της Κυβέρνησης και της Κ.Ο., η Υπουργός Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός Ιάσων Φωτήλας, ο Εισηγητής Γιώργος Αμυράς, που διαχώρισαν ηχηρά τη θέση τους από τους Κυριαζίδη-Καιρίδη με επίσημες δημόσιες παρεμβάσεις τους στην Ολομέλεια της Βουλής», τονίζει στην επιστολή της η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και επισημαίνει:
«Εάν πράγματι η χθεσινοβραδυνή διαβίβαση της περίπτωσης του υπότροπου Κυριαζίδη από τον Πρόεδρο της Βουλής προς την Επιτροπή έχει αντίκρυσμα, ζητώ να κριθεί κατά προτεραιότητα και άμεσα από την Επιτροπή, προτασσόμενη κάθε άλλης και σας δηλώνω ότι θα αναμένω να κληθώ εκ νέου, εφόσον προηγουμένως γίνουν τα δέοντα για τον υπότροπο σεξιστή-μισογύνη, υβριστή και συκοφάντη και για κάθε εις βάρος μου καταγγελθείσα κακοποιητική συμπεριφορά».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε τα αποτελέσματα επιλογής, αναπληρωματικών και απορριπτέων - Δωρεάν φιλοξενία με κοινωνικά κριτήρια
«Το φυλάκιο υποβοηθά στη μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ έργα 48,4 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη της ακαδημαϊκής κοινότητας και την αγορά εργασίας
10 ερωταπαντήσεις από τον υπουργό Επικρατείας για τον νέο οργανισμό
Το 37,42% άγγιξε η παραβατικότητα στους ελέγχους σε τουριστικές περιοχές
Μετά από έγκληση για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση - Απείχε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Μετά τη νέα κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Ο έφεδρος είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην ελληνική κοινωνία
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
Το νέο credit bureau και η οικονομική ζωή των πολιτών
Οι εισφορές θα πρέπει να καταβληθούν έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026
Ευκαιρία για αγορές σε χαμηλότερες τιμές
Εμφανίστηκε αμετανόητος για το σεξιστικό σχόλιο εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Oι διευκρινίσεις της Αρχής
Ο υφυπουργός Υποδομών αναφέρθηκε στην πορεία των μεγάλων έργων και το Ταμείο Ανάκαμψης
Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το γενικό νοσοκομείο του νησιού
Τι είπε για τις Κινητές Ομάδες Υγείας με εξετάσεις στο σπίτι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.