- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η απάντηση Κασσελάκη για το «φιλελεύθερο κέντρο»: «Έχω βαρεθεί τις ταμπέλες»
Με αφορμή την τοποθέτηση του για την κατεύθυνση του κόμματος
Κασσελάκης: «Αφήστε τους Δημοκράτες να είναι η σύγχρονη Αριστερά του ανθρωπιστικού φιλελευθερισμού»
Με νέα εκτενή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε να ξεκαθαρίσει το πολιτικό στίγμα των «Δημοκρατών – Προοδευτικό Κέντρο», απαντώντας στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μετατόπιση του κόμματος προς το «φιλελεύθερο κέντρο».
Ο Στέφανος Κασσελάκης, πρόεδρος των Δημοκρατών υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή πορείας, τονίζοντας πως το «προοδευτικό κέντρο» είναι εξ ορισμού φιλελεύθερο, καθώς, όπως ανέφερε, «δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς προσωπική ελευθερία».
Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της περιόδου διακυβέρνησής του, παραθέτοντας μια σειρά από επιλογές που, όπως είπε, δεν εκφράζουν τη δική του αντίληψη για την Αριστερά. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο κλείσιμο των τραπεζών, το δημοψήφισμα του 2015, την ψήφιση νέου μνημονίου, τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, αλλά και σε πρακτικές που, κατά τον ίδιο, απαξίωσαν τη δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων.
«Έχω βαρεθεί τις ταμπέλες», σημείωσε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι οι Δημοκράτες δεν διεκδικούν την αποκλειστικότητα του όρου «Αριστερά», αλλά επιδιώκουν να εκφράσουν μια σύγχρονη προοδευτική πρόταση που συνδυάζει την κοινωνική δικαιοσύνη, τη θεσμική σοβαρότητα και τον ανθρωπιστικό φιλελευθερισμό.
Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε και βασικούς άξονες του πολιτικού προγράμματος του κόμματος, όπως χαμηλή και σταθερή φορολογία, περιορισμό της κρατικής σπατάλης, ενίσχυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, κατάργηση των πολιτικών ασυλιών, αυστηρότερη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας, ισχυρούς θεσμούς και ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, καθώς και αναγνώριση της γυναικοκτονίας ως αυτοτελούς αδικήματος.
Στην ίδια ανάρτηση αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για αυστηρή φύλαξη των συνόρων, ενεργειακή αυτάρκεια, ομοσπονδιακή Ευρώπη με ενιαία άμυνα, ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης και συμμετοχή των πολιτών στη νομοθέτηση.
Κλείνοντας, άφησε νέες αιχμές προς όσους κάνουν λόγο για «δεξιά απόκλιση» των Δημοκρατών, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να μιλούν για ιδεολογικές μετατοπίσεις όσοι, όπως ανέφερε, «στήριξαν μνημόνια και συγκυβέρνησαν με Σαμαρά-Βενιζέλο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών
Υψηλότερο εισοδηματικό όριο, πρόσβαση χωρίς κριτήρια για τρίτεκνους και πολύτεκνους και αυξημένο voucher
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής διπλωματίας
Το σίγουρο είναι ότι το νομικό τοπίο έχει αλλάξει δραστικά από την εποχή της Χρυσής Αυγής
Η 90ή ΔΕΘ βρίσκει την ελληνική οικονομία στο τέλος μιας ιστορικής περιόδου χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και μπροστά στο δύσκολο τεστ της επόμενης ημέρας.
Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον
Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των αναλυτών
Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων
Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του
Η αναφορά στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό
Η θερμή υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η ιδιωτική κλινική ήταν δηλωμένη ως απλό παθολογικό ιατρείο
Επισκέφτηκε το πάρκο βιοτεχνολογίας Athens LifeTech Park στα Σπάτα
«Έχει κριθεί πολλάκις με την ίδια ετυμηγορία, αυτή του αποτυχημένου πρωθυπουργού»
Ποιες περιοχές ωφελούνται από τον επιμερισμό του ειδικού τέλους
«Το ΠΑΣΟΚ δεν ζητά εύνοια. Απαιτεί κανόνες. Και όταν παραβιάζονται, θα το λέμε με το όνομά του» σημειώνει η πρώην υπουργός
«Πορεύθηκε με το ταλέντο του, με ειλικρίνεια και με γνήσιο αυθορμητισμό»
Τα φορολογικά κίνητρα και η μετακόμιση του billionaire
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.