Πολιτικη & Οικονομια

Ρήξη Κασσελάκη - Τζάκρη: «Δεν μπορώ να συμπορεύομαι μαζί του» – «Εγώ της ζήτησα να φύγει»

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι το κόμμα θα κινείται προς το «φιλελεύθερο κέντρο»

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρήξη Κασσελάκη - Τζάκρη: «Δεν μπορώ να συμπορεύομαι μαζί του» – «Εγώ της ζήτησα να φύγει»
© EUROKINISSI

Κασσελάκης μετά την αποχώρηση Τζάκρη: «Περνάμε στο φιλελεύθερο κέντρο»

Σοβαρούς τριγμούς προκαλεί στους Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο η αποχώρηση της Θεοδώρας Τζάκρη, με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά άμεσα, ανακοινώνοντας παράλληλα τη νέα πολιτική κατεύθυνση του κόμματος.

Η πρώην αντιπρόεδρος του κόμματος γνωστοποίησε την παραίτησή της, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί πλέον να συμπορεύεται με τον Στέφανο Κασσελάκη. Στην ανακοίνωσή της υποστήριξε ότι ο πρόεδρος των Δημοκρατών «νομιμοποιεί μία προφανή δεξιά απόκλιση», τονίζοντας πως η εξέλιξη αυτή έρχεται σε σύγκρουση με τη σοσιαλιστική και αντιδεξιά πολιτική της ταυτότητα.

Η Θεοδώρα Τζάκρη υποστήριξε ακόμη ότι το πολιτικό εγχείρημα που ξεκίνησε ως ένα προοδευτικό κίνημα εξελίχθηκε σε ένα αρχηγικό κόμμα, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» τις οποίες δεν είναι διατεθειμένη να υπερβεί. Όπως ανέφερε, η απόφασή της ελήφθη έπειτα από ώριμη σκέψη και στόχος της είναι να παραμείνει συνεπής στις αρχές που υπηρετεί επί δεκαετίες.

Η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν άμεση. Με ανάρτησή του γνωστοποίησε ότι ο ίδιος είχε ζητήσει την παραίτησή της από τη θέση της αντιπροέδρου των Δημοκρατών και του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος, ευχαριστώντας την παράλληλα για τη στήριξή της από την εσωκομματική εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ το 2023 και μετά.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των Δημοκρατών ανακοίνωσε ότι το κόμμα εισέρχεται σε μια νέα φάση, τοποθετώντας πλέον ξεκάθαρα τον πολιτικό του χώρο «στο φιλελεύθερο κέντρο της εφαρμοσμένης πολιτικής», με βασικές αρχές την αλληλεγγύη, την ισότητα και τον ανθρωπισμό.

Αφήνοντας σαφείς αιχμές για την αποχώρηση της Θεοδώρας Τζάκρη, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι στη νέα πορεία του κόμματος «δεν χωρούν προσωπικές φιλοδοξίες ή αναχρονιστικές αντιλήψεις πολιτικής επιβίωσης», προσθέτοντας πως οι Δημοκράτες είναι ένα πολιτικό εγχείρημα ανθρώπων που συμμετέχουν για τις ιδέες τους και όχι για την εξουσία.

Η αποχώρηση της Θεοδώρας Τζάκρη αποτελεί την πρώτη σημαντική εσωκομματική ρήξη μετά τη μετεξέλιξη του κόμματος σε «Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο», ενώ η δημόσια αντιπαράθεση των δύο πλευρών αναμένεται να επηρεάσει τις επόμενες κινήσεις και τη φυσιογνωμία του νέου πολιτικού σχηματισμού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY