- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Πράσινο φως για άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου από την Επιτροπή Δεοντολογίας
«Yπέρ» και για τα τρία αιτήματα, τάχθηκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Στη Βουλή η υπόθεση Κωνσταντοπούλου: Υπέρ της άρσης ασυλίας η Επιτροπή Δεοντολογίας
Η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, επέλεξε κατά πλειοψηφία να γνωμοδοτήσει προς την ολομέλεια, υπέρ της άρσης ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, σχετικά με τρεις εγκλήσεις που έχουν διαβιβαστεί στην Βουλή και αφορούν ενέργειές της ως συνηγόρου στη δίκη των Τεμπών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, «υπέρ» της άρσης ασυλίας και για τα τρία αιτήματα, τάχθηκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Καταψήφισε το ΚΚΕ, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ με το «παρών» τοποθετήθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση.
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, παραβρέθηκε στην συνεδρίαση. Μετά τη λήξη της, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, έκανε λόγο για κατασκευασμένες δικογραφίες, υποστήριξε ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη και για μία ξεκάθαρη προσπάθεια της ΝΔ να συγκαλύψει το έγκλημα των Τεμπών και να ποινικοποιήσει τη δράση όσων κάνουν αποκαλύψεις, ενώ κατήγγειλε και κακοποιητικές συμπεριφορές.
Η πρώτη δικογραφία κατά της κ. Κωνσταντοπούλου σχηματίστηκε μετά από αναφορά που υπέβαλε στις 20/3/2026, δικαστική γραμματέας της Λάρισας για τις αξιόποινες πράξεις της παράβασης του άρθρου 38 παρ. 1, 2 και 4 του ν. 4624/2019 περί προσωπικών δεδομένων, της παράβασης του άρθρου 370 Α παρ. 2 εδ. α' του Ποινικού Κώδικα, σχετικά με την παραβίαση απορρήτου προφορικής συνομιλίας, της διακοπής και της σοβαρής διατάραξης της λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας (από κοινού) και της απλής συνέργειας σε απόπειρα διακεκριμένης φθοράς πράγματος που χρησιμεύει για το κοινό όφελος, οι οποίες φέρεται ότι τελέστηκαν εντός του Δικαστικού Μεγάρου της Λάρισας, στις 20 Μαρτίου 2026.
Η δεύτερη δικογραφία σχηματίσθηκε μετά από έκθεση ένορκης εξέτασης, η οποία επέχει θέση έγκλησης, αστυνομικού της υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λάρισας και αφορά την αξιόποινη πράξη της παράβασης του άρθρου 38 παρ. 1, 2, 4 του ν. 4624/2019, περί προσωπικών δεδομένων, η οποία φέρεται ότι τελέστηκε σε βάρος του συγκεκριμένου αστυνομικού, εντός του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, στις 20 Μαρτίου 2026.
Η τρίτη δικογραφία σχηματίσθηκε πάλι από έκθεση ένορκης εξέτασης τριών αστυνομικών, οι οποίες επέχουν θέση μήνυσης, αναφορικά με επεισόδιο που έλαβε χώρα στην είσοδο του κτιρίου του συγκροτήματος «ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την 1η Απριλίου 2026, όπου διεξάγεται η κύρια δίκη για την υπόθεση των Τεμπών και αφορά την αξιόποινη πράξη της παράβασης του άρθρου 38 παρ. 1 και 2 του ν. 4624/2019, περί προσωπικών δεδομένων, κατά συρροή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη διατύπωση μπορεί να φέρει υπονοούμενα
Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας στην οικογένεια και στους συναδέλφους του
Η ετήσια λίστα με τους δισεκατομμυριούχους δεν είναι πάντα απόλυτα ειλικρινής...
Άλμα 12% σημείωσαν τα ταξιδιωτικά έσοδα, φτάνοντας τα 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ
Εμφανίστηκε οικειοθελώς στο Βέλγιο
Στο 29,7% η Νέα Δημοκρατία - 7 στους 10 δεν «βλέπουν» αυτοδυναμία της κυβέρνησης
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ έδωσε τη δική του εκδοχή για την κόντρα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ
«Για ενίσχυση του συντονισμού απέναντι στις κοινές προκλήσεις», έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Στην εκδήλωση της Endeavor Greece «The Future of AI Elsewhere» στο Σαν Φρανσίσκο, βρέθηκε ο πρωθυπουργός
«Ο λογαριασμός δεν βγαίνει»
«Πολύ σύντομα, η Αστυνομία θα τελειώσει με αυτό το φαινόμενο», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Έντονη κριτική από τον Φραγκίσκο Παρασύρη και τον Τομέα Ενέργειας
«Το Υπουργείο Υγείας δεν αναγνωρίζει την υπνοθεραπεία»
«Χρειάζεται γενναιότητα στις αποφάσεις, στα μέτρα και στις πολιτικές μας», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Αττικής
Κριτήρια και προϋποθέσεις - Τι πρέπει να γνωρίζετε
Συζητήθηκαν ζητήματα κοινωνικής φροντίδας που απασχολούν τόσο την Ελλάδα όσο και την ομογένεια
Οι αναφορές στην «κβαντική ιατρική» της Μαρίας Καρυστιανού και η δημοσιογραφική κάλυψη
Επιδότηση 90% μισθού και εισφορών για 12 μήνες με εξ αποστάσεως εργασία
«Οι πολίτες δεν ξεχνούν τα ΑΤΜ, τις απολύσεις και τα λουκέτα»
«Θα συλληφθεί όπως συλλαμβάνονται όλοι» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.