- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Ο Αλέκσης μας έγινε πρωθυπουργός χάρη στη συγκυρία, την αντιμνημονιακή υστερία (την οποία θεμελίωσε ο Αντώνης ο Σαμαράς) και το απύθμενο θράσος του (θυμηθείτε μόνο τη σιγουριά με την οποία μιλούσε τα κωμικά αγγλικά του). Ως πρωθυπουργός απέτυχε παταγωδώς με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να βγάλει δεύτερη τετραετία παρότι είχε εμφανιστεί ως το νέο και άφθαρτο. Στη συνέχεια απέτυχε παταγωδώς και ως ηγέτης της αντιπολίτευσης. Μετά απέτυχε ξανά ως παράγοντας της αριστεράς. Το θράσος, η προχειρότητα, η ημιμάθεια και η τοξικότητα δεν μπορούσαν να τον πάνε παραπέρα.
Μετά τη σειρά των αποτυχιών που του χάρισαν τον τίτλο του «Ευεργέτη του Κυριάκου Μητσοτάκη» (τίτλος τον οποίο μοιράζεται με τον Νικόλα τον Ανδρουλάκη) επιχείρησε κάτι που ονομάστηκε «rebranding», ίσως επειδή όλοι γύρω του τον αντιλαμβάνονται ως ένα αποτυχημένο προϊόν. Η προσπάθεια να παρουσιαστεί ως μετριοπαθής αριστερός ήταν από την αρχή τόσο καταδικασμένη, όσο η προσπάθεια να γίνει ένας ιπποπόταμος χορευτής του μπαλέτου. Έτσι επέστρεψε στο μόνο το οποίο ξέρει: την τοξική αριστερίλα (ίσως να είναι πλεονασμός καθώς η αριστερίλα δεν γίνεται να μην είναι τοξική).
Το ένα από τα δυο πράγματα στα οποία πραγματικά διακρίθηκε σε όλη την καριέρα του ήταν η αποσταθεροποίηση: δεν είχε κανένα πρόβλημα να τινάξει τη χώρα στον αέρα προκειμένου να καταφέρει τον ένα και μοναδικό του σκοπό, που ήταν η αναρρίχηση και η παραμονή στην εξουσία, όπως δεν είχε κανένα πρόβλημα να τινάξει στον αέρα και το κόμμα του προκειμένου να το ελέγξει. Το άλλο στο οποίο διακρίθηκε ήταν η ακούσια κωμωδία. Και είναι αυτό το ταλέντο στην ακούσια κωμωδία, αυτό το χαρακτηριστικό που προκύπτει από το συνδυασμό θράσους και ανεπάρκειας, που τον έκανε στο Φόρουμ των Δελφών να ξεστομίσει τη φράση «επιστρέφω τώρα γιατί θεωρώ αναγκαίο να υπάρξει κανονικότητα και σταθερότητα στη χώρα».
Προφανώς, το να επικαλείται ο Αλέκσης την σταθερότητα είναι σαν να επικαλείται ένας έμπορος όπλων την ειρήνη ή ένας ιδιοκτήτης οίκου ανοχής τη χριστιανική ηθική. Αλλά γι’ αυτό ο Αλέκσης μας είναι ένας και μοναδικός. Γιατί, έχοντας πλήρη αδυναμία αντίληψης τόσο των ικανοτήτων του όσο και της αντίληψης που έχουν γι’ αυτόν οι γύρω του, μπορεί να κάνει και να λέει αυτό που οποιοσδήποτε σοβαρός άνθρωπος θα ντρεπόταν να κάνει και να πει.
Δεν ξέρω αν το επιτελείο του έχει τις ίδιες αδυναμίες ή αν πρόκειται για χαβαλέδες που διασκεδάζουν με την αμετροέπειά του, αλλά μετά τη χτεσινή του παρουσία ελπίζω στα καλύτερα. Ελπίζω σε κόμμα που θα έχει μέσα τα πάντα όλα (Πατρίδα και Διεθνισμό, Μαρξισμό και Δημοκρατία κλπ). Ελπίζω σε ομιλίες που θα έχουν αναφορές και στον Βενιζέλο και στον Βελουχιώτη. Ελπίζω σε προεκλογικές αφίσες που θα γράφουν «Τσίπρας ή Τανκς». Και βέβαια πάνω από όλα ελπίζω σ’ αυτόν τον απλοϊκό, σχεδόν τραμπικό, τρόπο με τον οποίο ο Αλέκσης εκφράζει την άγνοια του για το πώς λειτουργεί ο κόσμος. Ο Αλέκσης ο οποίος μετά τα όσα είπε για την σταθερότητα αποκάλυψε και το σχέδιο του για ανακατανομή του πλούτου λέγοντας.
«Μιλάμε λοιπόν για 20,30,100 (εννοεί επιχειρηματίες) που τους ξέρουμε με το όνομά τους κι εγώ αν ήμουνα πρωθυπουργός σε συνθήκες κανονικότητας θα τους έλεγα: Για ελατε εδώ… για καθίστε… θεωρείτε λογικό σ’ αυτή τη χώρα να παίρνει ο δάσκαλος που κάνει μάθημα στα παιδιά μας 800 ευρώ;.. Θεωρείτε φυσιολογικό να παίρνει 1800 ευρώ ο γιατρός για να μας χειρουργήσει και να ζει με τα φιλοδωρήματα των ασθενών του;…. Είναι πατριωτισμός αυτό;…. Νομίζω ότι θα τους έπειθα».
Ναι είναι υπέροχος και μπράβο του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Όταν η αδυναμία διοίκησης μετατρέπεται σε νέο χρέος για την πόλη, τότε δεν μιλάμε για ένα δάνειο ανάπτυξης» υπογραμμίζει ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια διάλυσης που κυκλοφορούν
Η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να ανασυνθέσει τον χώρο της Αριστεράς και οι περιορισμοί της εκλογικής πραγματικότητας
«Η μάχη που έρχεται δεν είναι απλά εκλογική, αλλά μάχη ιδεών», υπογράμμισε
Παράλληλα, άσκησε κριτική στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημοσκοπική πορεία του κόμματος
«Δικαίωση είναι να νοιαζόμαστε για τον τόπο μας, να νοιαζόμαστε για την ενότητά μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Tι ανέφερε κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος
Τι δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για τον εκτοκισμό των οφειλών του νόμου Κατσέλη
Η αντιπολίτευση αρνείται να δώσει 180 ψήφους σε οποιαδήποτε πρόταση
Ποιοι παίρνουν τις νέες επιταγές επιδοτούμενων διακοπών
«Όταν σπάσει το στίγμα και το ταμπού, μπορούν να υπάρχουν πολιτικές», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας
Περισσότεροι από 475.000 αγρότες και παραγωγοί θα πάρουν χρήματα
Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης
Στις εκδηλώσεις του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Συμφωνία με τον Τσίπρα στις επόμενες 10 ημέρες, αλλιώς θα έχουμε εξελίξεις», προειδοποιεί ο βουλευτής Χανίων
Η έρευνα των Βαρβιτσιώτη - Δενδρινού δείχνει από πρώτο χέρι, σχεδόν από μέσα, πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις και πώς προκύπτουν οι συσχετισμοί στον πυρήνα της ΕΕ
Ογδόντα μητροπολίτες στον δρόμο προς την ευμάρεια
«Υπάρχει κανείς που να σηκώνει το χέρι και να λέει ότι θα πάμε να βουλιάξουμε τις βάρκες;»
Δημιουργούνται κόμβοι κράτησης παράνομων μεταναστών εκτός ευρωπαϊκού εδάφους
Υψηλή ζήτηση και ανθεκτικότητα των ελληνικών τίτλων παρά τις πιέσεις στην Ευρωζώνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.