- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης σε Κωνσταντοπούλου: «Η μόνη που υιοθέτησε άθλιο σενάριο για την κόρη μου ήσασταν εσείς»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας συνέδεσε την κριτική της με το ζήτημα του κράτους δικαίου
Μητσοτάκης: «Η μόνη που υιοθέτησε το σενάριο ήσασταν εσείς»
Σφοδρή επίθεση κατά της Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το κράτος δικαίου.
Η αντιπαράθεση ξέφυγε από το θεσμικό πλαίσιο, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε δημοσίευμα που αφορούσε την κόρη του και το οποίο, όπως είπε, διακινήθηκε εν μέσω των επιθέσεων του Ιράν.
«Μιλήσατε για άθλια τοξικότητα. Όταν κάποιοι διακίνησαν το άθλιο σενάριο για την κόρη μου, η μόνη πολιτική αρχηγός που το υιοθέτησε ήσασταν εσείς», ανέφερε απευθυνόμενος στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε σε υψηλούς τόνους, προσθέτοντας ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι «γνωστή για το ύφος και το ήθος» της, εντείνοντας το ήδη φορτισμένο κλίμα της συνεδρίασης.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνέδεσε την κριτική της με το ζήτημα του κράτους δικαίου, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική συζήτηση όσο —όπως είπε— κυβερνητικά στελέχη επιτίθενται στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία με αφορμή τις αποκαλύψεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
«Δεν είναι κράτος δικαίου ένα κράτος όπου διορίζονται πολιτικοί φίλοι χωρίς προσόντα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «δεν είναι κράτος δικαίου όταν προάγονται πρόσωπα που στήριξαν σκάνδαλα».
Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στην τραγωδία των Τεμπών, σημειώνοντας ότι δεν έγινε καμία σχετική αναφορά, ενώ απευθυνόμενη στον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα.
Η αντιπαράθεση εξελίχθηκε σε υψηλούς τόνους, επιβεβαιώνοντας το ήδη τεταμένο πολιτικό κλίμα γύρω από το ζήτημα του κράτους δικαίου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
«Πραγματικά γελάω, γελάω μαζί σας με την απόλυτη ειρωνεία»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας συνέδεσε την κριτική της με το ζήτημα του κράτους δικαίου
Συνεχίζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη οι οδηγοί
Τι ανέφερε το νέο ιατρικό ανακοινωθέν
Απέρριψε σενάρια για αποχώρηση από την ευρωπαϊκή εισαγγελία και ανέβασε τους τόνους για τις εκλογές
Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για υποκλοπές, Δικαιοσύνη και πολιτικές ευθύνες
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή με αναφορές σε ΟΠΕΚΕΠΕ, Τέμπη και πολιτική πόλωση
Κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου για την εύρυθμη λειτουργία των αγορών
«Να παραιτηθεί ο αδύναμος, διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένεται να συναντηθεί με αξιωματούχους της KFOR
«Κλείδωσε» το άνοιγμα της πλατφόρμας
Για παραβίαση του Συντάγματος κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας
Τι ώρα εμφανίζονται τα λεφτά στα ΑΤΜ
«Σε 1,5 λεπτό ήταν στα επείγοντα ο καρδιολόγος» - Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας
Τι διαφορετικό θα έγραφε ένας σατιρικός συγγραφέας αν προσπαθούσε να σατιρίσει έναν πολιτικό; Τι πιο αστείο από έναν πολιτικό που θεωρεί ασήμαντο το ότι πουλούσε παπά για τις σπουδές του;
Πάντα με γνώμονα τα δημοσιονομικά περιθώρια
Η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για το κράτος δικαίου
Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας για την Πόπη Παπανδρέου
Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις διεθνείς εξελίξεις και στην οικονομία, όχι στις παλιές αντιπαραθέσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.