- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης σε Κωνσταντοπούλου: «Η μόνη που υιοθέτησε άθλιο σενάριο για την κόρη μου ήσασταν εσείς»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας συνέδεσε την κριτική της με το ζήτημα του κράτους δικαίου
Μητσοτάκης: «Η μόνη που υιοθέτησε το σενάριο ήσασταν εσείς»
Σφοδρή επίθεση κατά της Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το κράτος δικαίου.
Η αντιπαράθεση ξέφυγε από το θεσμικό πλαίσιο, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε δημοσίευμα που αφορούσε την κόρη του και το οποίο, όπως είπε, διακινήθηκε εν μέσω των επιθέσεων του Ιράν.
«Μιλήσατε για άθλια τοξικότητα. Όταν κάποιοι διακίνησαν το άθλιο σενάριο για την κόρη μου, η μόνη πολιτική αρχηγός που το υιοθέτησε ήσασταν εσείς», ανέφερε απευθυνόμενος στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε σε υψηλούς τόνους, προσθέτοντας ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι «γνωστή για το ύφος και το ήθος» της, εντείνοντας το ήδη φορτισμένο κλίμα της συνεδρίασης.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνέδεσε την κριτική της με το ζήτημα του κράτους δικαίου, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική συζήτηση όσο —όπως είπε— κυβερνητικά στελέχη επιτίθενται στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία με αφορμή τις αποκαλύψεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
«Δεν είναι κράτος δικαίου ένα κράτος όπου διορίζονται πολιτικοί φίλοι χωρίς προσόντα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «δεν είναι κράτος δικαίου όταν προάγονται πρόσωπα που στήριξαν σκάνδαλα».
Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στην τραγωδία των Τεμπών, σημειώνοντας ότι δεν έγινε καμία σχετική αναφορά, ενώ απευθυνόμενη στον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα.
Η αντιπαράθεση εξελίχθηκε σε υψηλούς τόνους, επιβεβαιώνοντας το ήδη τεταμένο πολιτικό κλίμα γύρω από το ζήτημα του κράτους δικαίου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρώην Γ.Γ. του Πρωθυπουργού μίλησε για υποκλοπές, τοξικότητα και ενότητα στη ΝΔ
Νέο πρόγραμμα 500 εκατ. ευρώ - Έως 36.000 ευρώ για ανακαίνιση κλειστών κατοικιών
Οι πρωταγωνιστές περιγράφουν μόνον γεγονότα της πιο δραματικής στιγμής στην ιστορία της Ευρωζώνης
Η εναλλακτική κυβερνητική λύση πρέπει να είναι πειστική τόσο σε επίπεδο υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, όσο και σε επίπεδο συγκρότησης μιας ηγετική ομάδας ικανής να κυβερνήσει τη χώρα
Οι δύο ημερομηνίες που περιμένουν οι δικαιούχοι
Η ατάκα του Κώστα Τσουκαλά για τα excel του «επιτελικού κράτους»
Κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμού της
Προανήγγειλε νέες επενδύσεις σε AI, σχολεία, δορυφόρους και κινηματογράφο
«Να την κάνουμε ξανά να νιώσει αυτό που είναι πραγματικά»
Οι Andor, Διαμαντοπούλου και Schmit ζητούν νέα κοινωνική ατζέντα απέναντι στην απορρύθμιση
Η Διακήρυξη Σουμάν στο επίκεντρο των παρεμβάσεων για ειρήνη, ενότητα και ευρωπαϊκή προοπτική
Σκληρή σύγκρουση κυβέρνησης και Τσίπρα για τράπεζες, προμήθειες, δάνεια και capital controls
Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της πολιτικής στα ελληνοτουρκικά
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έπρεπε να εξαιρεθεί από την υπόθεση
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα μεγάλα έργα στις υποδομές της πόλης
Τι αναφέρει στο πρώτο της μήνυμα
Πού οφείλεται η καθυστέρηση
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Νέες παρεμβάσεις σε υγεία, πολιτική προστασία, καθαριότητα, ενέργεια και διαστημικές υποδομές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.