- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πιερρακάκης στο Euronext: Το στοίχημα της χρηματοπιστωτικής ενοποίησης περνά από τις επενδύσεις
Καθοριστική η Ένωση Αποταμιεύσεων για την ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και αυτονομία
Η Ευρώπη χρειάζεται άμεση χρηματοπιστωτική ενοποίηση για ανάπτυξη, αυτονομία και επενδυτική αξιοποίηση κεφαλαίων, σύμφωνα με τον Κυριάκο Πιερρακάκη
Η ανάγκη για βαθύτερη χρηματοπιστωτική ενοποίηση της Ευρώπης και η κάλυψη του επενδυτικού κενού βρέθηκαν στο επίκεντρο της παρέμβασης του Κυριάκου Πιερρακάκη στο συνέδριο της Euronext στο Παρίσι, με τον υπουργό να τονίζει ότι η ΕΕ διαθέτει τα θεμελιώδη στοιχεία για να ευημερήσει, υπό την προϋπόθεση ότι θα διαμορφώσει τη σωστή οικονομική αρχιτεκτονική.
Σε ανάρτησή του, ο πρόεδρος του Eurogroup Κυριάκος Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι η Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων μπορεί να μειώσει τα εμπόδια για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, να ενισχύσει τη ρευστότητα και να διευρύνει τις επιλογές για τους αποταμιευτές, επιτρέποντας την αποτελεσματική διοχέτευση κεφαλαίων εκεί όπου υπάρχει ανάγκη.
Κυριάκος Πιερρακάκης: Πως καλύπτεται το επενδυτικό κενό και η προτεραιότητα για την Ευρώπη
Ο υπουργός χαρακτήρισε την κάλυψη του επενδυτικού κενού ως κεντρική στρατηγική προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνοντας ότι η ήπειρος βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Όπως ανέφερε, είτε θα επιταχύνει προς την κατεύθυνση της χρηματοπιστωτικής ενοποίησης είτε θα κινδυνεύσει να μείνει πίσω σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον.
«Δεν έχουμε την πολυτέλεια καθυστερήσεων», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η γεωπολιτική έχει πλέον μεταφερθεί στο επίκεντρο των οικονομικών αποφάσεων και των επιχειρηματικών στρατηγικών.
Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων ως κλειδί για ανάπτυξη και εργασία
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην υλοποίηση της Ένωσης Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων (SIU), την οποία χαρακτήρισε ως επείγουσα στρατηγική επιλογή για την Ευρώπη. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ολοκλήρωσή της θα οδηγήσει σε υψηλότερη παραγωγικότητα και δημιουργία περισσότερων ποιοτικών θέσεων εργασίας.
Παράλληλα, ανέδειξε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να βασίζεται σε τρίτους για κεφάλαια, τεχνολογία και ασφάλεια, τονίζοντας την ανάγκη για ενίσχυση της στρατηγικής και χρηματοοικονομικής αυτονομίας της.
Euronext, ο Μοχλός ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και επενδυτικής βάσης
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ένταξη του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο δίκτυο της Euronext, χαρακτηρίζοντάς την ως έμπρακτη απόδειξη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Όπως τόνισε, η εξέλιξη αυτή ενισχύει την πρόσβαση των ελληνικών επιχειρήσεων σε ευρύτερη επενδυτική βάση και αποτελεί σαφές μήνυμα εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία.
Η Ελλάδα ως Παράδειγμα μετασχηματισμού και αξιοπιστίας
Όπως σημείωσε, η χώρα έχει επιτύχει διαδοχικά πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν επιστρέψει σε επίπεδα που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν αδιανόητα, γεγονός που αντανακλά την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών.
Ταυτόχρονα, το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον σε τομείς όπως οι υποδομές και η ενέργεια επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα έχει επανέλθει δυναμικά στον διεθνή επενδυτικό χάρτη, συμβάλλοντας ενεργά στη χρηματοοικονομική ενοποίηση της Ευρώπης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mε αφορμή τον νόμο Παρασκευόπουλου
Πώς θα μπείτε στην εφαρμογή
Η υπουργός Πολιτισμού αποχαιρετά τον φιλόσοφο, που πέθανε σε ηλικία 87 ετών – Η δήλωσή της
Ανοίγουν 11 θέσεις ορισμένου χρόνου για διάφορες ειδικότητες - Οι προθεσμίες
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας
Το συλλυπητήριο μήνυμα του πρωθυπουργού
Ξανασυστήνεται ως «συμβιβασμένος Μαδούρο», ζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία
Τι πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε
«Κινήθηκε σε όλο το φάσμα, από τις θεωρίες της ιστορικής αιτιότητας έως τη δική του πρόσληψη της πλατωνικής φιλοσοφίας»
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχαιρετά τον κορυφαίο διανοητή
Αυτοψία της Υπουργού Πολιτισμού σε εμβληματικά έργα του Έβρου
Προχωρούν οι διαγωνισμοί για πλοία ανοικτής θαλάσσης, καταδιωκτικά σκάφη, drone και υποβρύχια
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 3,25 εκατ. ευρώ, αναμένεται να παραδοθεί εντός 24 μηνών
«Η συλλογική μνήμη δεν σβήνει τόσο εύκολα όσο εκείνος πιστεύει», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Οι δικαιούχοι και τα επιδόματα που παίρνουν
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέδειξε τη συνέντευξη του Έλληνα υπουργού στο Breitbart News
Στο 100% η κρατική επιδότηση για τα «κόκκινα» σπίτια – Πότε θα δοθούν τα χρήματα
Οι συνταξιούχοι που πληρώνονται πρώτοι
«Τείχος» από πυροσβεστικά στο βουνό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.