- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βενιζέλος: «Ο εσωτερικός δανεισμός δεν είναι πράξη αντίστασης»
«Είναι ταπείνωση», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Η μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι μια κραυγαλέα παραβίαση διατάξεων του Συντάγματος, όπως δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. «Θεωρείτε ότι κάνετε πράξη αντίστασης γιατί επιβάλετε εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό», είπε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε ότι δεν πρόκειται τελικά για πράξη αντίστασης, αλλά για ταπείνωση. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ότι συμμορφώνεται με τις επιταγές της τρόικας και διερωτήθηκε ποιον έχει ωφελήσει η σκληρή στάση των δανειστών, απαντώντας ότι ωφελημένος είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. «Είδα ελεγεία της Αυγής για τη στάση των ΑΝΕΛ! Καταπληκτικό επίτευγμα για πρώτη φορά αριστερά», είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι υπάρχουν δύο δρόμοι: «Ο ένας είναι να προσχωρήσετε στην πολιτική μας, για τη σωτηρία. Ή άλλη επιλογή είναι η καταστροφή της χώρας», είπε και συμπλήρωσε ότι η ιστορία θα δικαιώσει τις επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης. Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν ξέρει ποιες είναι οι χρηματοδοτικές ανάγκες. «Δεν υπάρχουν λεφτά για την αγορά, για επενδύσεις, για απασχόληση», είπε ο κ. Βενιζέλος και προέτρεψε την κυβέρνηση να «ενημερώσει τον εαυτό της».
Όσον αφορά τα σενάρια περί εκ νέου προσφυγής στις κάλπες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διερωτήθηκε: «Θα πάτε σε εκλογές για παρουσιάσετε ποιο πρόγραμμα; Για εντολή ρήξης ή εντολή συμβιβασμού;», και κατέληξε λέγοντας πως αν η συμπολίτευση δεν μπορεί να κυβερνήσει, να το πει και να προσφύγει στις κάλπες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η ΑΙ δεν έχει αξίες. Δεν έχει κοινωνική συνείδηση. Δεν έχει αίσθηση δικαιοσύνης», τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα και τις «συνιστώσες»
«Η Ελλάδα προστάτεψε τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας σε ενδεχόμενες απειλές από Ανατολάς», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Θέλω να βοηθήσω στη δημιουργία ενός συνεκτικού προγραμματικού οράματος για μια Ελλάδα πιο δίκαιη και πιο πράσινη» δήλωσε ο πρώην ευρωβουλευτής
«Δεν κάνεις συμπαράταξη με τον εαυτό σου» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής
Η απόφαση αφορά περίπου 350 χιλιάδες δανειολήπτες και όλα τα Funds που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα
Ποιοι μένουν αυτομάτως εκτός
Πώς το κόμμα ακολουθεί τη στρατηγική της αυτοϋπονόμευσης
Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
«Αμφισβητώ αν το επικοινωνιακό χάρισμα του Τσίπρα μπορεί να προκαλέσει την αλλαγή που χρειάζεται η κοινωνία» πρόσθεσε
Ποιες ημερομηνίες «κλειδώνουν», η εισήγηση του ΔΣ του ΕΦΚΑ
Δίμηνη προθεσμία στην Επιτροπή Αναθεώρησης
Τι ισχύει για τις οικογένειες με νέο εξαρτώμενο τέκνο
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Όσα είπε η υπουργός Παιδείας για τις Πανελλήνιες και τους ψυχολόγους στα σχολεία
Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις που λειτουργούν ως «κόφτες»
«Ξεφύλλιζε παρακολουθήσεις στο Μαξίμου», υποστήριξε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΕΛΑΣ και Βαρουφάκη
11+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.