- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Rave πάρτι σε Εκκλησία: «Απλά ντροπή» λέει ο Πλεύρης, «υποκρισία και σκοταδισμός» απαντά ο Δούκας
Με αφορμή το street party ηλεκτρονικής μουσικής που διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Λαμπρινή
Rave πάρτι σε Εκκλησία: «Απλά ντροπή» λέει ο Πλεύρης, «υποκρισία και σκοταδισμός» απαντά ο Δούκας
Η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στη Λαμπρινή βρέθηκε στο επίκεντρο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης, μετά το street party ηλεκτρονικής μουσικής που διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία και στα σκαλιά του ναού. Η εικόνα ενός rave μπροστά στην εκκλησία, με DJ set και φωτορυθμικά, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, ανοίγοντας συζήτηση για τα όρια της δημόσιας πολιτιστικής δράσης και τον σεβασμό των θρησκευτικών χώρων, ειδικά εν μέσω εορταστικής περιόδου.
Το γεγονός διοργανώθηκε από το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο είχε ανακοινώσει ότι «η Λαμπρινή γίνεται το απόλυτο hotspot ηλεκτρονικής μουσικής». Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα, διακρίνονται δεκάδες νέοι να διασκεδάζουν στο πλατύσκαλο της εκκλησίας, με αρκετούς να ανεβαίνουν τα σκαλιά και να τραβούν φωτογραφίες, εικόνες που λειτούργησαν ως πυροκροτητής πολιτικών αντιδράσεων.
Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης χαρακτήρισε το περιστατικό «απλά ντροπή», σημειώνοντας: «Εν μέσω των Λειτουργιών στις Εκκλησίες μας τις Άγιες αυτές κατανυκτικές μέρες της Γέννησης του Χριστού μας, ο δήμος Αθηναίων επιλέγει να χρησιμοποιήσει την είσοδο και τα σκαλιά Εκκλησίας για να στήσει rave party». Η τοποθέτησή του έδωσε αμέσως πολιτικό τόνο στην υπόθεση.
Η απάντηση ήρθε από τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος έκανε λόγο για «υποκρισία και σκοταδισμό», χαρακτηρίζοντας τον υπουργό «ακροδεξιό». Σε δική του ανάρτηση, συνοδευόμενη από βίντεο της εκδήλωσης, υποστήριξε ότι το πάρτι πραγματοποιήθηκε «για τέταρτη φορά», με διοργανωτές νέους της περιοχής και συμμετοχή της τοπικής αγοράς, ενώ τόνισε ότι οι ίδιοι οι νέοι καθάρισαν την πλατεία αμέσως μετά τη λήξη της εκδήλωσης, γύρω στις 11 το βράδυ.
«Το προαύλιο της εκκλησίας είναι χώρος ανοιχτός για όλους και κυρίως για τους νέους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, προσθέτοντας με αιχμή ότι την ίδια περίοδο πραγματοποιήθηκαν μουσικές εκδηλώσεις και έξω από την Καπνικαρέα χωρίς αντίστοιχες αντιδράσεις.
Η υπόθεση της Λαμπρινής, πέρα από την άμεση πολιτική σύγκρουση, ανέδειξε για ακόμη μία φορά το λεπτό όριο ανάμεσα στην εξωστρεφή αστική κουλτούρα και τον συμβολικό ρόλο της εκκλησίας στον δημόσιο χώρο, ένα όριο που –όπως φάνηκε– εξακολουθεί να διχάζει έντονα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνουν σε ιδιωτικό τομέα και Δημόσιο
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα
Αναλυτικός πίνακας με τα μόρια ανά κατηγορία
Η σκανδαλολογία είναι βούτυρο στο ψωμί ενός άφρονος κλάσματος του πολιτικού μας συστήματος που είναι φτιαγμένο για να την εκμεταλλεύεται.
Προσυνέδριο ΝΔ στο Ηράκλειο - Έμφαση σε 12μηνο τουρισμό, τεχνολογία και βιώσιμη ανάπτυξη νησιών
Στο επίκεντρο άμυνα, οικονομία και πολιτισμός, με νέα ώθηση στη στρατηγική συνεργασία
«Με έχουν ελέγξει οι πάντες, δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Τα νέα οχήματα παρουσιάστηκαν στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη
Ομόφωνη εισήγηση του Γενικού Συμβουλίου, στο Υπουργικό Συμβούλιο η τελική απόφαση
Πώς αποκαλύπτεται η ευαλωτότητα της ελληνικής οικονομίας που εξαρτάται υπέρμετρα από τον τουρισμό
Υψηλοί τόνοι στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με αντιπαράθεση για την εξέταση εμπλεκόμενων προσώπων
Όταν υπερασπίζεσαι το ψέμα σου ως «ασήμαντο»
Πότε η ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια
Πότε θα δοθεί η πρώτη ενισχυμένη πληρωμή
«Όταν είσαι πολύ εκνευρισμένος το κινητό πρέπει να φεύγει από το χέρι σου»
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
Ποιες μεγάλες αλυσίδες δεν θα λειτουργήσουν
«Έχει ζητήθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό η συνάντηση με την Κοβέσι»
Τι ισχύει με την προσαύξηση στους μισθωτούς
«Απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των υπέρογκων επιτοκίων σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.