- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Συγχαρητήρια ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Κυριάκο Πιερρακάκη για την εκλογή του στην προεδρία του Eurogroup
Επισημαίνεται ωστόσο ότι το κύριο ζήτημα είναι τι πολιτικές θα προωθηθούν
Συγχαρητήρια ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Κυριάκο Πιερρακάκη για την εκλογή του στην προεδρία του EurogroupΣυγχαρητήρια ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Κυριάκο Πιερρακάκη για την εκλογή του στην προεδρία του Eurogroup
Τα συγχαρητήριά του στον υπουργό Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη που επιλέχθηκε ως νέος πρόεδρος του Eurogroup, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό να αναλαμβάνουν Έλληνες κρίσιμες θέσεις.
Ωστόσο, προσθέτει, το κύριο ζήτημα είναι τι πολιτικές θα προωθηθούν - και εξηγεί: «Η ευρωπαϊκή οικονομία είναι σε μια κρίσιμη συγκυρία μεγάλων επιλογών. Η μετατροπή της σε οικονομία πολέμου είναι ενάντια στα συμφέροντα των λαών της Ευρώπης και πρέπει να αποτραπεί. Η μεγάλη πρόκληση για να βρει η Ευρώπη τις αρχές που την συγκρότησαν, είναι το κοινωνικό κράτος και το κράτος πρόνοιας, η άμβλυνση των ανισοτήτων μεταξύ των χωρών, αλλά και η κοινωνική συνοχή στο εσωτερικό τους. Αυτές τις αξίες πρέπει να υπηρετούν και τα τυπικά και τα άτυπα όργανα στην ΕΕ και βάσει των αποφάσεών τους θα κρίνονται. Το ζήτημα λοιπόν είναι τι πολιτικές θα προωθηθούν. Αν προωθηθούν οι πολιτικές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που ανήκει ο κ. Πιερρακάκης και της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην οικονομία, δηλαδή οι σκληρές νεοφιλελεύθερες και κοινωνικά άδικες πολιτικές, τότε είναι σαφές ότι η εκλογή του θα σημάνει και την συνέχεια των αδίκων πολιτικών της Ε.Ε».
Σημειώνει ακόμη: «Όσον αφορά δε την πρόσφατη ιστορία, υπενθυμίζουμε στον κ. Πιερρακάκη ότι η έξοδος από τα μνημόνια το 2018 και η ρύθμιση του χρέους έγινε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» και καταλήγει ότι «για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ζήτημα είναι η ριζική αλλαγή των οικονομικών προτεραιοτήτων της ΕΕ και των χωρών της Ευρωζώνης και η περαιτέρω αναβάθμιση του ρόλου οργάνων, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που εκλέγεται κατευθείαν από τους λαούς. Μόνο έτσι μπορούν να υπηρετηθούν οι ανάγκες των κοινωνιών».
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επισημαίνεται ωστόσο ότι το κύριο ζήτημα είναι τι πολιτικές θα προωθηθούν
Μόλις 5 ψήφους εξασφάλισε ο Βέλγος αντίπαλός του
Tι αναφέρει το Politico με αφορμή την εκλογή Πιερρακάκη
Συγχαρητήρια και από τον Παύλο Γερουλάνο
Έγινε ο πρώτος Έλληνας πρόεδρος του Eurogroup - «Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε»
Η θητεία έχει διάρκεια δυόμισι ετών
Λίγη ώρα μετά την θριαμβευτική εκλογή στην προεδρία του οργάνου
Iσχυρό μήνυμα για την θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας η εκλογή του
Ο υπουργός Οικονομικών είναι ο νέος πρόεδρος του Eurogroup
Μεγάλη επιτυχία για τον ίδιο και τη χώρα η εκλογή του
Επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για κόστος παραγωγής, χαμηλές αποζημιώσεις και υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
Παρά την οξύτητα, ο αναπληρωτής υπουργός άφησε περιθώριο συνεννόησης
Η επίμαχη ατάκα —«μη σκίσετε κανένα καλτσόν»— προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις
Η ένταση κλιμακώθηκε όταν η συζήτηση στράφηκε στην Porsche που οδηγεί ο γιος του
Η δήλωση του ΥΠΟΙΚ πριν την συνεδρίαση του Eurogroup για την εκλογή του νέου προέδρου
Συντονισμός Αθήνας–Λευκωσίας πριν από τη συνάντηση Χριστοδουλίδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, παρουσία της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΟΗΕ για το Κυπριακό
Σχετικά με φερόμενη σχέση της βουλευτή με την Καλλιόπη Σεμερτζίδου
Υπέρ της άρσης ασυλίας τάχθηκαν 222 βουλευτές
Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος
Πότε ξεκινά η προπληρωμή των επιδομάτων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.