- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπακογιάννη προς Βελόπουλο: «Οι κυβερνήσεις έλεγξαν ξανά και ξανά τα οικονομικά μας – τίποτα δεν βρήκαν»
Έντονη αντιπαράθεση κατά την συζήτηση στη Βουλή
Μπακογιάννη προς Βελόπουλο: «Οι κυβερνήσεις έλεγξαν ξανά και ξανά τα οικονομικά μας – τίποτα δεν βρήκαν»
Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στην Ολομέλεια ανάμεσα στη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κυριάκο Βελόπουλο, με αφορμή αναφορές του προέδρου της Ελληνικής Λύσης περί «ρουσφετιών» και για το ότι «η οικογένεια Μητσοτάκη υπάρχει εξαιτίας τους».
Η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για «αήθη προσωπική επίθεση», υπενθυμίζοντας την ιστορική πορεία της οικογένειάς της «από το 1872», τονίζοντας πως «δεν λείψαμε από καμία μάχη» και «ταχθήκαμε με τη σωστή πλευρά της ιστορίας».
Με αιχμές για τις γνωστές θέσεις Βελόπουλου στο ουκρανικό ζήτημα, του είπε: «Δεν πουλάμε επιστολές του Ιησού, ούτε στηρίζουμε μια χώρα που με τη βία αποφάσισε να καταλάβει μια άλλη χώρα». Ο κ. Βελόπουλος αντέτεινε ότι «η οικογένεια Μητσοτάκη δεν πήρε ρούβλια, μάρκα, δολάρια ή ένα ευρώ», ζητώντας να σταματήσουν οι υπόνοιες.
Η κ. Μπακογιάννη επέμεινε, λέγοντας πως «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται» και πως τα «εθνικοπατριωτικά τα ακούει βερεσέ», κατηγορώντας τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης ότι στηρίζει δυνάμεις που επιδιώκουν αλλαγή συνόρων στην Ευρώπη. Ο κ. Βελόπουλος απάντησε ότι έχει «καταδικάσει από την πρώτη στιγμή» τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά θεωρεί διαφορετικό ζήτημα τη στρατιωτική ενίσχυση Κιέβου αντί Κύπρου.
Αναφερόμενη στα οικονομικά της οικογένειας Μητσοτάκη, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι «όλες οι κυβερνήσεις τα έκαναν φύλλο και φτερό», υποστηρίζοντας ότι ο έλεγχος έχει επαναληφθεί δεκάδες φορές για το πόθεν έσχες του Κωνσταντίνου, του Κυριάκου Μητσοτάκη και το δικό της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι σήμερα έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ.
Κριτική σε Μητσοτάκη και Ευρώπη
Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το δημοσιονομικό κόστος της επαναφοράς της 13ης σύνταξης
Tι αναφέρει ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα
Εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει κανονικά το Σάββατο
Τι απάντησε η Αναστασία Σαπουνά
Συνεισφορά 40 εκατ. από τα διυλιστήρια για μείωση 10 λεπτά στην αμόλυβδη και 5 λεπτά στο ντίζελ έως το τέλος Αυγούστου
«Αυτή είναι η απάντησή μας σε όσους αμετανόητους μετατρέπονται σε δολοφόνους»
«Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ προς την Αλεξία Μπακογιάννη» - Η ανάρτηση μετά τη σύλληψη των δραστών
«Σύντομα θα έχει ραντεβού με τη Δικαιοσύνη»
Η κόντρα στη Βουλή και η αναφορά Μητσοτάκη στα «μπακαλίστικα»
«Ο Δήμος συστηματοποιεί και εντείνει τις δράσες του στα αντικείμενα στα οποία έχει ουσιαστική αρμοδιότητα» σημειώνει η αρμόδια Αντιδήμαρχος
«Οι βουλευτές δεν είναι γουρούνια για να γίνονται λασπομαχίες» είπε ο υφυπουργός Οικονομικών
«Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Μια συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία αφαιρεί επιλογές από το πολιτικό σύστημα» σημείωσε ο βουλευτής
«Επειδή ποτέ δεν έκρυψα τις επιλογές μου, θα στηρίξω για συναισθηματικούς λόγους και μόνο, τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές»
Την παραίτησή του υπέβαλε και ο Λάμπρος Τσουκνίδας από τη θέση του διευθυντή της «Αυγής της Κυριακής»
Είχε προαναγγείλει την προσχώρησή του στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη
Η απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για την ακρίβεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.