- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Φλωρίδης για βιβλίο Τσίπρα: Επιχειρεί ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών με αυτούς με τους οποίους κυβέρνησε
Tι σχολίασε για τις πολιτικές κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού
Φλωρίδης: «Το βιβλίο Τσίπρα άνοιξε εμφύλιο με τους πρώην συνεργάτες του»
Η κυκλοφορία του νέου βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα άνοιξε νέο κύκλο εσωτερικής έντασης στον ΣΥΡΙΖΑ, με κυβερνητικά στελέχη αλλά και πρώην συνοδοιπόρους του πρώην πρωθυπουργού να μιλούν πλέον ανοιχτά για ένα «αντι-Τσίπρα μέτωπο». Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στον Real FM 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα, περιέγραψε το βιβλίο ως καταλύτη για μια πρωτοφανή σύγκρουση ανάμεσα στον Τσίπρα και πρόσωπα που τον πλαισίωσαν στον πυρήνα της διακυβέρνησής του.
Ο Γιώργος Φλωρίδης θύμισε τις «εποχές προ της εξουσίας», όταν, όπως είπε, είχε διαμορφωθεί ένα «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» από ανθρώπους που προσπαθούσαν «να αντιμετωπίσουν λογικά το παράλογο». Όπως σημείωσε, «ο κόσμος υπέστη και την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβερνητική εξουσία και στη συνέχεια τη διακυβέρνησή του».
Με αφορμή το νέο βιβλίο, ο Γιώργος Φλωρίδης υποστήριξε ότι τώρα «συγκροτείται το αντι-Τσίπρα μέτωπο, όχι από τους αντιπάλους του, αλλά από πρώην υπουργούς, πρώην στελέχη και πρώην φίλους του». Ανέφερε ονομαστικά τους Γιάνη Βαρουφάκη, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτη Λαφαζάνη, σημειώνοντας πως «η αντιπαράθεση είναι πλέον ανάμεσα στον Τσίπρα και το ίδιο του το παλιό επιτελείο».
Σχολιάζοντας την πιθανότητα ο πρώην πρωθυπουργός να επιχειρεί μετατόπιση προς τον χώρο του Κέντρου, ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε πως «το μέτωπο απέναντί του είναι αυτή τη στιγμή όλα τα κομμάτια και τα θρύψαλα της Αριστεράς», απαριθμώντας τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Παύλο Πολάκη, Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Παππά, Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και «μέχρι και τον Τάιλερ που έκανε δήλωση».
«Αυτό το βιβλίο δεν μπορεί κανείς να κατανοήσει ότι μιλά για το μέλλον της χώρας», είπε χαρακτηριστικά. «Επιχειρεί ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών του Τσίπρα με αυτούς με τους οποίους κυβέρνησε. Και το ερώτημα είναι: αυτό σε τι αφορά τον κόσμο;».
Ο Γιώργος Φλωρίδης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «προσπαθεί να ρίξει τα πάντα στους συνεργάτες του», χωρίς ο ίδιος να αναλαμβάνει ευθύνες. «Δεν έχω δει να αναγνωρίζει ότι έκανε μια βίαιη επίθεση στη μεσαία τάξη μέσα από μια απίστευτη φοροεπιδρομή», τόνισε, προσθέτοντας πως «όλο αυτό καταλήγει σε ένα εσωτερικό ξεκατίνιασμα στον χώρο της Αριστεράς».
Για το κατά πόσο η υπόθεση αυτή απασχολεί την κοινωνία, ο υπουργός ήταν ξεκάθαρος: «Δεν είναι πώς το βλέπει η ΝΔ. Είναι πώς το βλέπει ο λαός».
Σε ό,τι αφορά τη δυσαρέσκεια των πολιτών για την ακρίβεια, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι «στο μέτωπο του ενεργειακού κόστους και της ακρίβειας θέλουμε καλύτερα αποτελέσματα». Τόνισε όμως ότι η κυβέρνηση «δίνει διαρκώς μάχη» και πρόσθεσε ότι η βελτίωση των δημοσιονομικών επιτρέπει την ενίσχυση των εισοδημάτων. «Η οικονομία δίνει δυνατότητες και η κυβέρνηση ενισχύει το εισόδημα των Ελλήνων με κάθε τρόπο», δήλωσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.