- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τέμπη: Αναβλήθηκε η δίκη για το βιντεοληπτικό υλικό – Νέα ημερομηνία η 28η Νοεμβρίου
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις γονέων των θυμάτων
Η δίκη διεκόπη για τις 28 Νοεμβρίου
Για τις 28 Νοεμβρίου μετατέθηκε η συνέχιση της δίκης για τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας των Τεμπών, μετά από αίτημα αναβολής που κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Έντονες ήταν οι αντιδράσεις γονέων των θυμάτων.
Ο Ηλίας Παπαγγελής, πατέρας θύματος των Τεμπών, δήλωσε: «Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων με δικονομικά τεχνάσματα προσπάθησε, αν ήταν δυνατόν, να τους αθωώσει από σήμερα».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και δικηγόρος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, τόνισε πως: «Δεν υπάρχει κανείς που δεν κατάλαβε ότι μονοί-διπλοί πέσανε οι δρεπανηφόροι μηχανισμοί, προκειμένου να πειθαναγκάσουν το δικαστήριο να αλλάξει την απόφασή του, να αναβάλει την υπόθεση για να μην δικαστούν ποτέ, εκείνοι που εξαφάνισαν από θέση ισχύος και δημόσιας εξουσίας, τα βίντεο της φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας».
Τις διαμαρτυρίες πυροδότησε μια φράση του συνηγόρου υπεράσπισης του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ κ. Τερεζάκη, που είπε: «Μια τρίχα ξεχωρίζει τον έξυπνο από τον εξυπνάκια. Κι εσείς έχετε αλογοουρά! Αυτά που επικαλείστε είναι χυδαία».
Οι συγγενείς των θυμάτων αντέδρασαν, λέγοντας: «Αίσχος! Ντροπή! Πήραμε τα παιδιά μας σε φέρετρα! Θα σκύβετε το κεφάλι… Αν έχετε παιδιά, πάτε σπίτι σας και κοιτάξτε τα στα μάτια! Να δώσετε τα βίντεο που σβήσατε!». Η έδρα απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων για αναβολή.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο κ. Τσαντσαράκης, εκπρόσωπος της Interstar, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαγωγή εγγράφων κατ’ εξακολούθηση και απείθεια. Ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ ο κ. Τερεζάκης για ηθική αυτουργία και ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ, μέχρι την 1η Μαρτίου 2023, κ. Πατέρας ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία και απείθεια.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δήλωσε: «Είναι απαράδεκτο επιεικώς δικηγόροι των κατηγορουμένων να κάνουν τέτοιο απίστευτο μπούλινγκ στην εισαγγελέα και στην πρόεδρο και αναρωτιέμαι ποιες πλάτες έχουν και ζητάνε παράνομα, με συμπεριφορά παράνομη, οτιδήποτε θέλουν αυτοί».
Από την πλευρά της η Μαρία Χατζηκωνσταντίνου, δικηγόρος συγγενών θυμάτων των Τεμπών, ανέφερε: «Εμείς θα υποβάλουμε και πάλι το αίτημα της βίαιας προσαγωγής, αν δεν εμφανιστούν, να εμφανιστούν και τελικά να δώσουν αυτοί τις εξηγήσεις». Η δίκη διεκόπη για τις 28 Νοεμβρίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τελικά πόσα Κράτη Δικαίου έχουμε σε αυτή τη χώρα;
«Θα συνεχίσω να στηρίζω ενεργά τις διεργασίες για την ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης»
«Όποιος θέλει μπορεί να τα ζητήσει από την πρυτανεία του ΕΑΠ στην Πάτρα»
ΗΠΑ και Ιράν βρέθηκαν ένα βήμα πριν ξεκινήσουν και πάλι τον πόλεμο
Η ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ
Μια μαθηματική ανάλυση με αφορμή τις μαρτυρίες της Έλλης Παππά και του γιου της, Νίκου Μπελογιάννη για την ιστορία του κομμουνιστικού κόμματος
Τουλάχιστον οι επόμενες 11 ημέρες θεωρούνται κρίσιμες
Τι πρέπει να γνωρίζετε για την αίτηση
Την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 19.30 στην Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών
Η ανάρτηση του βουλευτή Β' Πειραιώς και Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας
«Η δημοκρατία μπορεί να είναι αποτελεσματική, όχι μόνο θεσμικά αλλά και στην καθημερινή ζωή»
Στα Χανιά βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Συνέντευξη του υπουργού Δικαιοσύνης στο vidcast της Κατερίνας Παναγοπούλου
Η διάρκεια του προγράμματος και η μοριοδότηση
«Αποτελεί ένα μεγάλο βήμα εμβάθυνσης μιας ήδη στενής σχέσης»
Όσα είπε για τη δίκη των Τεμπών, το ΠΑΣΟΚ και τον Αλέξη Τσίπρα
«Δουλειά μου είναι να μην κάνω πίσω σε καμία παθογένεια» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Σύντομα 130 αστυνομικοί στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος», ανέφερε ο υπουργός
Την επέμβαση ανέλαβε επιτυχώς ο χειρουργός κ. Καπίρης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.