- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χρυσοχοΐδης σε Κωνσταντοπούλου: «Δεν είναι γνωστοί-άγνωστοι, είναι πολύ γνωστοί και παραβατικοί»
Tι είπε για τις καταγγελίες περί παρακρατικών στοιχείων σε διαδηλώσεις
Χρυσοχοΐδης σε Κωνσταντοπούλου: «Δεν είναι γνωστοί-άγνωστοι, είναι πολύ γνωστοί και παραβατικοί»
Στα πράγματα που είναι και ιερά και κοινά, οφείλουμε το μέγιστο σεβασμό, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή την τροπολογία της κυβέρνησης για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ο ίδιος προανήγγειλε και την κατάδειξη των «γνωστών-αγνώστων» παραβατικών, που – όπως είπε – ζημιώνουν το δικαίωμα του συνέρχεσθαι των πολιτών.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, με θέμα «Αστυνομική αυθαιρεσία και κατάχρηση εξουσίας στην Άνδρο», ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε:
«Το μνημείο των πεσόντων έρχεται από τον Επιτάφιο του Περικλή. Η Ακρόπολη, από εκείνη την εποχή, την κλασική εποχή… Στην Ακρόπολη δεν πάμε να στήνουμε τσαντίρια. Υποθέτω θα συμφωνήσετε κι εσείς. Όπως επίσης, στις εκκλησίες, στους ναούς δεν κάνουμε γκράφιτι. Ας συμφωνήσουμε ότι στα πράγματα που είναι και ιερά και κοινά, οφείλουμε το μέγιστο σεβασμό ως πολίτες και ως έθνος. Διαχρονικά. Πέρα από εσάς και από μένα, και πέρα και από τον καθένα μας, η κάθε γενιά πρέπει να συμβάλλει στο να βελτιώνει αυτό που είναι τα ιερά και τα κοινά».
Αναφερόμενος στις καταγγελίες περί παρακρατικών στοιχείων σε διαδηλώσεις, ο υπουργός υπογράμμισε: «Δεν είναι ‘γνωστοί-άγνωστοι’. Είναι πολύ γνωστοί. Χρόνια τώρα καλλιεργείτε θεωρίες συνωμοσίας. Είναι πολύ γνωστοί. Και εγώ θα σας τους καταδείξω σε λίγο. Θα έρθει η ώρα, πολύ σύντομα. Για να τους δείξουμε έναν-έναν. Είναι πάρα πολύ παραβατικοί και δραστήριοι στο να προκαλούν ζημιές σε βάρος των πολιτών και στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι».
Η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για εκδικητική στάση απέναντι στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, συνδέοντας την τροπολογία με τις δηλώσεις του τελευταίου για την ανάγκη πλήρους διερεύνησης της τραγωδίας στα Τέμπη. Όπως είπε, «είναι χυδαίο από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη ότι επινόησε αυτή την τροπολογία για να εκδικηθεί τον κ. Δένδια επειδή τόλμησε να πει το αυτονόητο».
Ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε: «Για τη δική μου φράση ότι δεν στήνουμε τσαντίρια στην Ακρόπολη. Εγώ γεννήθηκα στα τσαντίρια και μέσα στα χωράφια, στο χώμα κάτω. Γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει σκληρή δουλειά και βάσανο από τους λαϊκούς ανθρώπους. Και θέλω να σας θυμίσω ότι είμαι ο πρώτος που βγήκε και είπε ότι είναι παραδεκτό το αίτημα του πατέρα να ζητάει να απαντηθούν θέματα που αφορούν το νεκρό σώμα του παιδιού του».
Για την υπόθεση της Άνδρου, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ρώτησε εάν υπήρξαν εντολές για «βίαιη αφαίρεση πανό και λογοκρισία» εις βάρος διαδηλωτών και για «παράνομη σύλληψη πολίτη» κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα στο νησί.
Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, ο συλληφθείς «την ώρα που διαδήλωνε κινήθηκε προς την κατεύθυνση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Και υπάρχουν θέματα ασφαλείας. Από κει και πέρα υπάρχει οκτάμηνη καταδίκη, την οποία κατέθεσα στη Βουλή».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μισθωτοί
Στα εγκαίνια του πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Αθήνα ο πρωθυπουργός
Ποια είναι και πώς θα τα αναγνωρίσετε
Έως 46.000 ευρώ με το νέο «Ανακαινίζω» για ανακαίνιση και ιδιοκατοίκηση
Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης
Μέχρι πότε οι αιτήσεις, τι να προσέξετε
Έρχονται νέες ανατιμήσεις στην αντλία
Ένα αστικό τοπόσημο αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη
O ευρωβουλευτής είχε διαγραφεί πριν λίγους μήνες από τον ΣΥΡΙΖΑ
Διέξοδος σε πολίτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε χρονοβόρες δικαστικές διενέξεις
Νέα μέτρα για SLAPP – Στο τραπέζι και η ταυτοποίηση χρηστών για περιορισμό της τοξικότητας
Επισημαίνει ότι η παραγωγικότητα δεν αυξάνεται με μια νομοθετική πρωτοβουλία για λιγότερες ώρες
Το κόμμα θέτει ερωτήματα προς όσους –όπως αναφέρει– στήριξαν τις μνημονιακές πολιτικές
Η απόφαση ελήφθη στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οκτακομματική Βουλή και 53% υπέρ συνεργασιών
Κάθε διοργάνωση μεταφράζεται σε πολλαπλασιαστικό όφελος για την αγορά
Οι βασικοί άξονες της Έκθεσης και οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
«Το επιτελικό κράτος αφορά την εκτελεστική εξουσία»
Σημαντικό βήμα για την απλοποίηση τριών νομοθετικών πράξεων
Οι Βέλγοι στρέφονται σε κοντινούς προορισμούς, με την Ελλάδα στη πεντάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.