- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ευάγγελος Αποστολάκης: «Ανάμεσα στους 27 συλληφθέντες του Global Sumud Flotilla ήταν και ο γιος μου»
«Επικροτώ τέτοιες ενέργειες που έχουν σκοπό την ειρήνη», δήλωσε ο πρώην υπουργός
Ο Αλέξανδρος Αποστολάκης και άλλοι 26 Έλληνες ακτιβιστές μετά την αναχαίτιση του Global Sumud Flotilla ανοικτά της Γάζας, κρατήθηκαν στις φυλακές
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης ήταν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το απόγευμα της Δευτέρας, 6 Οκτωβρίου. Ο γιος του ήταν ένας από τους 27 Έλληνες που πήραν μέρος στη δράση της Global Sumud Flotilla για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.
Ο Αλέξανδρος Αποστολάκης και άλλοι 26 Έλληνες ακτιβιστές μετά την αναχαίτιση του διεθνούς στόλου αλληλεγγύης Global Sumud Flotilla, ανοικτά της Γάζας κρατήθηκαν στις φυλακές.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής αποκάλυψε όσα έγιναν στον στολίσκο, μιλώντας στο OPEN. «Και ως πατέρας και ως μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου, είμαι υποχρεωμένος να πω ότι επικροτώ τις οποιεσδήποτε τέτοιες ενέργειες που έχουν ως σκοπό την ειρήνη και την ενίσχυση ανθρώπων οι οποίοι υφίστανται γενοκτονία».
Ο κ. Αποστολάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για «χλιαρές» πρωτοβουλίες σχετικά με την κράτηση των 27 ατόμων από το Ισραήλ: «Όλες οι κυβερνήσεις αυτές τις κινήσεις έπρεπε να τις βοηθούν, να τις επικροτούν και να τις αναδεικνύουν. Και όχι να τις παρεμποδίζουν. Η συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης ήταν μουδιασμένη. Το ΥΠΕΞ, τουλάχιστον, μας είχε μια πάρα πολύ καλή ενημέρωση. Θεωρώ όμως ότι οι πρωτοβουλίες που πήρε ήταν λίγο... χλιαρές. Οι Τούρκοι τους πήραν την πρώτη ημέρα και χωρίς πολλά-πολλά. Θα έπρεπε το Ισραήλ να συμπεριφερθεί διαφορετικά στους Έλληνες γιατί υποτίθεται ότι έχουμε μια εξαιρετική στρατηγική σχέση και υπάρχει και ένα κλίμα που... παρά τα όσα κάνουν, οι φωνές από τη χώρα μας είναι λίγο μαζεμένες».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σημαντικός ο ρόλος Ελλάδας και Ιορδανίας ως πυλώνες σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή», δήλωσε ο ΠτΔ
«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα», δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Αύριο τα εγκαίνια της επέκτασης του μετρό Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά
Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις από ολόκληρη τη χώρα
«Αποκαθίσταται μία μεγάλη κοινωνική αδικία», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Θεωρώ τον Τσίπρα τελείως δευτερεύον πολιτικό μέγεθος», τόνισε ο υπουργός Υγείας
«Αξίζουν εκατομμύρια και η αξιοποίησή τους θα γίνει προς όφελος των πολιτών»
Τι αναφέρει ο Γρηγόρης Δημητριάδης σε άρθρο του για τον υπερτουρισμό
Προσοχή σε γονικές παροχές και αναδρομικά
Πόσο νομικά εφικτό είναι να κατέβει στις επόμενες εκλογές o καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής;
Οι αποφάσεις της τελευταίας ημέρας στην Προεδρία της Βουλής και οι αυξήσεις στους μισθούς
Πότε θα δουν τις αυξήσεις οι 8.500 δικαιούχοι
«Απένταξη δεν σημαίνει ακύρωση»
Τι προβλέπει το deal με τη Ρώμη
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώθηκαν και ποιοι ακολουθούν
Τι λέει για ΒΟΑΚ και Canadair
Bιομηχανίες και σούπερ μάρκετ εξακολουθούν να δέχονται πιέσεις από τις αυξήσεις στο κόστος πρώτων υλών
Τι αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης σε έκθεσή του
Στόχος μας η νέα πτέρυγα να λειτουργήσει ως ένα σύγχρονο Κέντρο Αποθεραπείας Χρονίων Παθήσεων
Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η ισραηλινή πρεσβεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.