- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση Pulse: Η ΝΔ στο 29%, με 15 μονάδες προβάδισμα από το ΠΑΣΟΚ
Τι λένε οι πολίτες για την αντιπολίτευση
Δημοσκόπηση Pulse: Η ΝΔ στο 29%, με 15 μονάδες προβάδισμα από το ΠΑΣΟΚ
Δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ αποτυπώνει την εικόνα του πολιτικού σκηνικού. Η Νέα Δημοκρατία καταγράφεται στο 29%, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 14%, με τη διαφορά να παραμένει στο επίπεδο των 15 ποσοστιαίων μονάδων.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει μικρή άνοδο της τάξης της μίας μονάδας και φτάνει στο 12%, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας υποχωρεί κατά 1,5 μονάδα, στο 7%. Το ΚΚΕ διατηρείται σταθερό στο 6,5%, όπως και η Ελληνική Λύση με το ίδιο ποσοστό (6,5%). Το ΜέΡΑ25 παραμένει στο 3%, η Νίκη καταγράφει 2,5%, ενώ οι Σπαρτιάτες βρίσκονται στο 2%.
Το ποσοστό των αναποφάσιστων παρουσιάζει ελαφρά μείωση και βρίσκεται πλέον στο 10%.
Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου:
- Νέα Δημοκρατία: 29%
- ΠΑΣΟΚ: 14%
- ΣΥΡΙΖΑ: 12%
- Πλεύση Ελευθερίας: 7%
- ΚΚΕ: 6,5%
- Ελληνική Λύση: 6,5%
- ΜέΡΑ25: 3%
- Νίκη: 2,5%
- Σπαρτιάτες: 2%
- Άλλο κόμμα: 7,5%
- Αναποφάσιστοι: 10%
Η δημοσκόπηση καταγράφει και την αντίδραση στα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Το 44% τα θεωρεί στη σωστή κατεύθυνση, το 45% στη λανθασμένη, ενώ 11% δηλώνει ότι δεν έχει ενημερωθεί. Περίπου τρεις στους δέκα αναποφάσιστους είπαν ότι τα μέτρα τους ικανοποιούν, ενώ σχεδόν οκτώ στους δέκα ψηφοφόρους της ΝΔ δηλώνουν επίσης θετική στάση. Στην αξιολόγηση των ομιλιών, το 32% είχε θετική γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 23% για τον Νίκο Ανδρουλάκη και το 19% για τον Αλέξη Τσίπρα.
Σχετικά με το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα, το 8% των ερωτηθέντων το βλέπει θετικά, το 12% με ενδιαφέρον, άλλο ένα 12% ουδέτερα, το 27% αδιάφορα και το 31% αρνητικά. Με βάση την κομματική προτίμηση, το 44% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν θετικοί, στο ΠΑΣΟΚ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 5%, στο ΚΚΕ 10% και στην Πλεύση 13%.
Στο ερώτημα για το ποιος μπορεί να εκφράσει καλύτερα την κεντροαριστερά, ένας στους τρεις (33%) απάντησε «κανένας». Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 16%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου 12%, ο Γιάνης Βαρουφάκης 6%, ο Σωκράτης Φάμελλος 5% και ο Στέφανος Κασσελάκης 4%. Στους κεντρώους, ο Ανδρουλάκης προηγείται με 31%, έναντι 12% της Κωνσταντοπούλου και 28% του «κανένας». Στους κεντροαριστερούς ο Ανδρουλάκης έχει 22%, η Κωνσταντοπούλου 13% και ο Βαρουφάκης 10%.
Όταν στο σενάριο προστίθεται ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην πρωθυπουργός συγκεντρώνει 16% έναντι 14% του Ανδρουλάκη, 10% της Κωνσταντοπούλου και 29% του «κανένας». Στους κεντρώους ο Ανδρουλάκης προηγείται με 28%, έναντι 12% του Τσίπρα και 9% της Κωνσταντοπούλου. Στους κεντροαριστερούς ο Τσίπρας φτάνει το 28%, ο Ανδρουλάκης το 19% και η Κωνσταντοπούλου το 11%, ενώ ο «κανένας» συγκεντρώνει 33%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα φορολογικά κίνητρα και η μετακόμιση του billionaire
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η διαδικασία του ελέγχου ήδη ξεκίνησει
Πώς αξιολογούνται τα προγράμματα Μητσοτάκη, EΛ.Α.Σ και Ανδρουλάκη
Στις 3,2 μονάδες πλησιάζει το ΠΑΣΟΚ τον Τσίπρα
Ο Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασε τη διεθνή διάσκεψη για το Διάστημα και κάλεσε πρώτο στο βήμα τον πρωθυπουργό
Τι είπε για φορολόγηση των πλουσίων, εξωτερική πολιτική και ΠΑΣΟΚ
Τι ανέφερε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα μετά τις αντιδράσεις
Όσα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η ισχύς των εξοπλισμών και ο κίνδυνος να χαθεί ο δρόμος του διαλόγου
Ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος τόνισε ότι στόχος είναι oι πολύ μεγάλες περιουσίες
Ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε άμεση ενίσχυση - Μείωση αναμονών στα χειρουργεία και πλήρης ψηφιοποίηση της λίστας
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.