- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Κλειδώνει» το πακέτο Μητσοτάκη για τη ΔΕΘ - Τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
Εξαγγελίες με άξονα τη στήριξη των εισοδημάτων και της οικογένειας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του λαμβάνουν αυτή την εβδομάδα τις τελικές αποφάσεις για το πακέτο της ΔΕΘ
Σε εξαγγελίες με άξονα τη στήριξη των εισοδημάτων και της οικογένειας αναμένεται να προχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ. Εκτιμάται ότι το συνολικό κόστος των εξαγγελιών του πρωθυπουργού θα είναι περίπου 1,5 έως και 2 δισ. ευρώ και θα περιλαμβάνει κυρίως φορολογικές ελαφρύνσεις για μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοπασχολούμενους και επαγγελματίες αγρότες.
Αυτή την εβδομάδα θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τις αλλαγές στη φορολογική κλίμακα που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, επικρατέστερο σενάριο είναι η προσθήκη δύο ενδιάμεσων συντελεστών 15% για εισοδήματα 10.000 έως 15.000 ευρώ από 22% που είναι σήμερα και 40% ή 42% από 40.000 έως 50.000 ευρώ από 44% που ισχύει τώρα.
ΔΕΘ: Μείωση φορολογικού συντελεστή και αύξηση αφορολόγητου
Αν εφαρμοστεί η μείωση του φορολογικού συντελεστή από 22% σε 15% για τα εισοδήματα από 10.000 έως 15.000 ευρώ, τότε κάποιος εργαζόμενος με μηνιαίο μισθό 1.000 ευρώ, δηλαδή ετησίως 14.000 ευρώ, θα έχει όφελος περίπου 23 ευρώ τον μήνα, δηλαδή 280 ευρώ ετησίως. Κάποιος εργαζόμενος με 1.600 ευρώ μηνιαίο μισθό, δηλαδή 22.400 τον χρόνο, θα έχει όφελος περίπου 29 ευρώ τοn μήνα, δηλαδή 350 ευρώ ετησίως, όπως εξηγεί η φοροτεχνικός Αρλέτα Βελισσαράκου.
Στο τραπέζι βρίσκεται και η αύξηση του αφορολόγητου από τα 8.636 ευρώ στα 10.000 ευρώ για όσους δεν έχουν παιδιά. Για μισθωτούς, συνταξιούχους και κατ’ επάγγελμα αγρότες με εξαρτώμενα τέκνα, το βασικό σενάριο προβλέπει αύξηση από τα 1.000 στα 1.500-2.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Την ίδια ώρα, εξετάζεται και το ζήτημα της Προσωπικής Διαφοράς, που εξανεμίζει τις αυξήσεις που λαμβάνουν περίπου 670.000 συνταξιούχοι. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται ο περιορισμός ή ακόμα και η κατάργησή της, με ταυτόχρονη καταβολή όλων των αυξήσεων που θα προκύπτουν στις συντάξεις. «Για να καλύψουμε αυτή τη μεγάλη αδικία που μας κληρονόμησε η προηγούμενη κυβέρνηση, της προσωπικής διαφοράς, ερχόμαστε και δίνουμε έκτακτο βοήθημα για να καλύψουμε αυτή τη διαφορά (…) Η λογική μας, και θα μείνω εδώ, είναι να καλύψουμε αυτές τις τρύπες του παρελθόντος. Θα δούμε τα περισσότερα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Καραγκούνης.
Στο πακέτο των μέτρων που επεξεργάζεται η κυβέρνηση είναι και η μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης κατά 30%, σταδιακά, έως το 2027.
Πηγή: ΕΡΤ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι έχουν έκπτωση έως 50%, για ποιους ιδιοκτήτες ο φόρος είναι μηδενικός
Συμμετοχή άνω των 150.000 πολιτών δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τα μέλη για τη μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία ανάδειξης συνέδρων
«Θα μάθετε να σέβεστε τους θεσμούς», διαμηνύει ο υπουργός Υγείας
Έντονο ενδιαφέρον και αυξημένη συμμετοχή - Έως τις 19:00 ψηφίζουν τα μέλη του κόμματος
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Οι παρεμβάσεις στην αγορά και η συζήτηση για μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες
Η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε για πρώτη φορά στο αν απογοητεύτηκε που δεν προτάθηκε ξανά για το αξίωμα
Η κυβέρνηση εφαρμόζει μόνιμες φοροελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες, μισθωτούς, οικογένειες και επαγγελματίες
Πόλεις-εργαστήρια της εθνικιστικής δεξιάς, ισλαμιστές υποψήφιοι και ο βαθύς ύπνος της γαλλικής κοινωνίας
Θα επιλέξει τον δρόμο της θεσμικής ευθύνης ή θα παρασυρθεί από τον πειρασμό της εύκολης αντιπολίτευσης;
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου
«Αναμένω τη δημόσια απολογία του μέσου και την άμεση απόσυρση του δημοσιεύματος» - Η ανάρτηση της κόρης του πρωθυπουργού
«Έπεσα από τα 108 στα 56 κιλά, χωρίς φάρμακα και ήταν πάρα πολύ δύσκολο»
Μια ύστατη ευκαιρία να σταλεί ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία
Ξεκίνησε το Διεθνές Συνέδριο Πολιτιστικής Συνταγογράφησης στην Αθήνα
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων και την 110 Πτέρυγα Μάχης
Εθνοπατριωτικό λεξιλόγιο, περιστέρια της ειρήνης, καταγγελία των γερακιών του Τελ Αβίβ — ποτέ της Τεχεράνης
Τέλος στην εκκρεμότητα δεκαετιών βάζει νέα ρύθμιση της Σοφίας Ζαχαράκη - Ποιους αφορά η διαδικασία
Ο οίκος επιβεβαιώνει το αξιόχρεο αναγνωρίζοντας μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη και συνεχή αποκλιμάκωση του χρέους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.