- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Χατζηδάκης: Όχι άλλα fake news περί ιδιωτικοποίησης - Το νερό παραμένει δημόσιο αγαθό
Στο μείζον πρόβλημα της λειψυδρίας αναφέρεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Χατζηδάκης: Όχι άλλα fake news περί ιδιωτικοποίησης - Το νερό παραμένει δημόσιο αγαθό
Στο μείζον πρόβλημα της λειψυδρίας αναφέρθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης. Σε κείμενό του στο linkedin, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε πως θα πρέπει σταματήσουν τα fake news περί ιδιωτικοποίησης και πως το νερό θα παραμείνει δημόσιο αγαθό.
«To νερό ιδιωτικοποιείται! Θα πούμε το νερό νεράκι!". Ήδη πριν καν παρουσιάσουμε τον εθνικό σχεδιασμό για τα ύδατα, ξεκίνησαν οι θεωρίες συνωμοσίας και τα fake news. Ας είμαστε ξεκάθαροι: Το νερό είναι και παραμένει δημόσιο αγαθό, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Και κάνουμε το εθνικό σχέδιο για τα ύδατα, ακριβώς για να μην πούμε το νερό νεράκι. Αντίθετα, αυτό θα συνέβαινε αν αφήναμε το πρόβλημα να εξελιχθεί, χωρίς να λάβουμε πρόσθετες και ακόμα πιο τολμηρές πρωτοβουλίες» αναφέρει αρχικά στο κείμενό του o κ. Χατζηδάκης.
«Είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κάποιος με την κυβέρνηση, δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η κλιματική κρίση είναι εδώ και επηρεάζει ολόκληρη τη Μεσόγειο με ιδιαίτερη σφοδρότητα. Ειδικά η χώρα μας είναι 19η στον κόσμο στον κίνδυνο λειψυδρίας. Δεν θυμηθήκαμε φυσικά τώρα το ζήτημα της διαχείρισης των υδάτων. Από το 2019, έχουν υλοποιηθεί πάνω από 200 σχετικά έργα, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη πάνω από 1.000. Η επιδείνωση όμως, λόγω της κλιματικής κρίσης, όπως προκύπτει από όλα τα επίσημα στοιχεία, επιτάσσει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να εξετάσουμε και λύσεις "έξω από το κουτί".
Υπάρχει άραγε κάποιος που να πιστεύει ότι ένα τόσο μεγάλο κοινωνικό και εθνικό θέμα μπορεί να αντιμετωπιστεί από 739 διαφορετικούς φορείς; Όταν μάλιστα αρκετοί από αυτούς τους φορείς είναι ιδιαίτερα προβληματικοί από όλες τις απόψεις; Μην ξεχνάμε ότι ολόκληρη η Ελλάδα ηλεκτροδοτήθηκε με μία μόνο εταιρεία!» συνέχισε.
«Πρέπει, λοιπόν, και εδώ να υπάρχει μια πιο κεντρική διαχείριση των αναγκαίων έργων. Επίσης, πρέπει να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες, να δούμε πχ το παράδειγμα της Κύπρου και του Ισραήλ με τις αφαλατώσεις. Και να εφαρμόσουμε προηγμένες τεχνικές για την επαναχρησιμοποίηση των υδάτων για άρδευση. Ενώ βεβαίως πρέπει να λάβουμε και μια σειρά από πιο επείγοντα μέτρα για τους επόμενους μήνες. Μέσα από όλες αυτές τις πρωτοβουλίες, ο στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε την αδιάλειπτη παροχή νερού τόσο για τους κατοίκους των πόλεων και των χωριών όσο και για τους αγρότες μας. Και φυσικά σε προσιτές τιμές και με ιδιαίτερη φροντίδα για τους πιο ευάλωτους.
Όταν παρουσιάσουμε τις επιμέρους δράσεις μας, θα τις συζητήσουμε προφανώς με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Οφείλουμε όλοι, όμως, να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση η οποία να ανταποκρίνεται στην έκταση του προβλήματος. Δεν γίνεται η συζήτηση να περιοριστεί στην αποδόμηση διάφορων fake news» έγραψε ακόμη ο Κ. Χατζηδάκης, καταλήγοντας: «To Eθνικό Σχέδιο για τα Ύδατα θα είναι μια μεγάλη μεταρρύθμιση. Κάνουμε έτσι το χρέος απέναντι στη νέα γενιά και τις επόμενες γενιές, οι οποίες δικαιούνται να έχουν ένα πραγματικά ποιοτικό μέλλον!».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.