- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Τιμούμε όσους αντιστάθηκαν στη δικτατορία - Αποκρούουμε τον λαϊκισμό του σήμερα
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την 51η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την 51η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας
Το μήνυμά του για την 51η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας μετέφερε με ανάρτησή του στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «η Δημοκρατία γιορτάζει σήμερα τη νίκη της Ελευθερίας απέναντι στην καταπίεση».
«Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τη δικαιοσύνη και την ισότητα για όλους, μένοντας σε εγρήγορση. Γιατί η Δημοκρατία δεν πρέπει να θεωρείται ποτέ δεδομένη. Ιδίως σε μία συγκυρία κατά την οποία οι εχθροί της χρησιμοποιούν τα πιο ύπουλα όπλα: από τη διαστρέβλωση της αλήθειας και την τοξική παραπληροφόρηση των άκρων, μέχρι την εργαλειοποίηση προβλημάτων της εποχής μας όπως το Μεταναστευτικό», υπογραμμίζει στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ολόκληρη η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την 24η Ιουλίου 1974
Η Δημοκρατία γιορτάζει, σήμερα, τη νίκη της Ελευθερίας απέναντι στην καταπίεση. Την επικράτηση του Κοινοβουλευτισμού σε βάρος του αυταρχισμού. Και την επιλογή της Ευρώπης αντί της καθηλωτικής εσωστρέφειας. Πενήντα ένα χρόνια από τότε που τις σηματοδότησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, οι επιλογές αυτές παραμένουν οι φωτεινοί φάροι της εθνικής μας διαδρομής.
Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τη δικαιοσύνη και την ισότητα για όλους, μένοντας σε εγρήγορση. Γιατί η Δημοκρατία δεν πρέπει να θεωρείται ποτέ δεδομένη. Ιδίως σε μία συγκυρία κατά την οποία οι εχθροί της χρησιμοποιούν τα πιο ύπουλα όπλα: από τη διαστρέβλωση της αλήθειας και την τοξική παραπληροφόρηση των άκρων, μέχρι την εργαλειοποίηση προβλημάτων της εποχής μας όπως το Μεταναστευτικό.
Στις απειλές που διαμορφώνονται εκτός συνόρων δεν υπάρχει άλλη απάντηση από την ενίσχυση της αμυντικής και διπλωματικής ισχύος της χώρας. Ενώ στις εσωτερικές προκλήσεις αντιπαρατάσσουμε την ενότητα της κοινωνίας. Την πολύτιμη εσωτερική μας σταθερότητα. Και τη διατήρηση της Ελλάδας στην τροχιά προόδου και ευημερίας που επέλεξε τα τελευταία χρόνια. Ξεπερνώντας παθογένειες, λάθη και αστοχίες.
Γιορτάζουμε, λοιπόν, και φέτος την 24η Ιουλίου 1974, τιμώντας όσους αντιστάθηκαν χθες στη δικτατορία. Αποκρούοντας τον λαϊκισμό του σήμερα. Και στρέφοντας το βλέμμα και όλες μας τις δυνάμεις προς ένα καλύτερο αύριο. Η Δημοκρατία, άλλωστε, προχωρεί μόνον όταν οι πολίτες που εκτιμούν τις αξίες της αρνούνται να ζήσουν χωρίς αυτές. Γι΄αυτό και την προστατεύουν καθημερινά.
Η Δημοκρατία γιορτάζει, σήμερα, τη νίκη της Ελευθερίας απέναντι στην καταπίεση. Την επικράτηση του Κοινοβουλευτισμού σε...
Posted by Kyriakos Mitsotakis on Wednesday, July 23, 2025
Διαβάστε επίσης → 51 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΕΛΑΣ και Βαρουφάκη
11+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Συζήτησαν για ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις σε άμυνα και τεχνολογία
Τα πέντε βήματα για την εγγραφή στη νέα πλατφόρμα του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς»
Επτακομματική Βουλή βγάζει η μέτρηση - Εκτός μένουν Λατινοπούλου, Βαρουφάκης, Νίκη και ΣΥΡΙΖΑ
Η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας κατά του Αντισημιτισμού»
Η απάντηση Τσιπολόνε στον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Παπανδρέου
Ανοιχτή η πλατφόρμα για τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
Άρθρο του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου στην ATHENS VOICE
Κανένα θέμα προσχώρησης ή μετακίνησης προς το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη
Με το νέο νομοσχέδιο αναβαθμίζονται οι τηλεοπτικοί σταθμοί και προστατεύονται οι θέσεις εργασίας
Η Ελλάδα τίθεται πλέον εκτός λίστας των κρατών με μακροοικονομικές ανισορροπίες
8 στις 10 οικογένειες θα λάβουν το έκτακτο επίδομα παιδιού
Η νέα λειτουργία θα ενταχθεί στο MyHealth App
Η σουρεάλ αριστερά, η δεξιά καθίζηση, η πολυτραυματίας κεντροαριστερά και το αγχώδες rebranding
Πώς η δημαρχία της Αθήνας, οι προσωπικές φιλοδοξίες και η στρατηγική σύγκλισης με την αριστερά οδηγούν το ΠΑΣΟΚ σε πολιτικό αδιέξοδο
Η τραγωδία της έγινε το αποστωμωτικό επιχείρημα για κάθε αντιπολιτευόμενο λόγο και όχι μόνον κατά της κυβερνητικής ολιγωρίας αλλά και κατά των ψηφοφόρων της, κατά της ιστορίας! Και αυτή πρέπει να ξαναγραφτεί.
Ένα ιστορικό ορόσημο για την ελληνική οικονομία 16 χρόνια μετά την κρίση
«Θα μείνεις πάντα στη μνήμη μας ως ένα φωτεινό παράδειγμα αυτοδημιούργητου και άξιου επιστήμονα» - Ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα υφυπουργό
Ο ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 94 ετών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.