- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ένταση στη Βουλή από Κωνσταντοπούλου: «Τα χέρια σας είναι βαμμένα με το αίμα νεκρών παιδιών», είπε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας
Σήμερα συζητείται και ψηφίζεται το πόρισμα της προανακριτικής για τον Κώστα Καραμανλή
Βουλή: Στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, υποστηρίζοντας ότι είναι «δήθεν δημοκράτισσα» που «τραμπουκίζει» τους συναδέλφους της
Στη Βουλή συζητείται και ψηφίζεται σήμερα το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής για τον Κώστα Καραμανλή.
Η Βουλή θα αποφασίσει την παραπομπή του πρώην υπουργού στο δικαστικό συμβούλιο για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η ειδική συνεδρίαση άρχισε στις 09:00 και θα ολοκληρωθεί με μυστική ψηφοφορία.
Ωστόσο, με το που ξεκίνησε η συζήτηση του πορίσματος, ανέβηκαν κατακόρυφα οι τόνοι. Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζήτησε επί διαδικαστικού θέματος το λόγο και στάθηκε στο γεγονός ότι δεν υπάρχει απαρτία στην αίθουσα της Ολομέλειας, καθώς όπως είπε είναι κάτω από 75 βουλευτές. Η Κωνσταντοπούλου έβαλε ξανά στο στόχαστρο την κυβέρνηση, την κυβερνητική πλειοψηφία και τον πρωθυπουργό, αλλά και τον κ. Καραμανλή, τονίζοντας ότι το πόρισμα της προκαταρτικής επιτροπής είναι ουσιαστικά άκυρο και αντισυνταγματικό, καθώς δεν έγιναν οι απαιτούμενες εργασίες.
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάει στην Βουλή, αλλά και τον κ. Καραμανλή να δώσει το «παρών» και να μιλήσει στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ στοχοποίησε και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τους οποίους κατηγόρησε για άλλη μία φορά για συγκάλυψη.
«Τα χέρια σας είναι βαμμένα με το αίμα των νεκρών παιδιών και των θυμάτων στα Τέμπη. Δεν θα σιωπήσουμε ούτε και θα αποχωρήσουμε. Ούτε για σας διευκολύνουμε αλλά μέχρι τέλους θα σας καλούμε σε λογοδοσία. Η ψήφος που δίνετε σε αυτή τη διαδικασία, ψήφος παρεμπόδισης διερεύνησης δεν είναι ψήφος προστατευόμενη από τα Σύνταγμα. Είναι ψήφος διωκόμενη, ψευδεπίγραφη ψήφος. Θέλετε να κουκουλώσετε τα πάντα. Όπου βλέπετε χρήμα πέφτετε με τα μούτρα.
Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να προσέλθει στη Βουλή. Ο ηγέτης βγαίνει μπροστά. Αν έχει τα κότσια να έρθει εδώ να αναλάβει την ευθύνη αυτού που σας ζητάει να κάνετε. Καλούμε τους βουλευτές της Ν.Δ να απόσχετε από μία ακόμα αξιόποινη πράξη», είπε, αφού είχε άλλο ένα επεισόδιο με σκληρές εκφράσεις και με τον προεδρεύοντα του σώματος, τον κύριο Γεωργαντά.
Στο σημείο εκείνο ο κος Γεωργαντάς είχε ζητήσει από την κυρία Κωνσταντοπούλου να ολοκληρώσει γιατί είχε υπερβεί τον χρόνο ομιλίας της με συνέπεια τον τρομερής έντασης διάλογο μεταξύ τους.
Στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, υποστηρίζοντας ότι είναι «δήθεν δημοκράτισσα» που «τραμπουκίζει» τους συναδέλφους της, ενώ υπενθύμισε πως ήταν η Πρόεδρος της Βουλής του 3ου μνημονίου.
Παράλληλα, ζήτησε να διαβιβαστεί στην επιτροπή Δεοντολογίας η ομιλία της κας Κωνσταντοπούλου, επειδή, όπως είπε, στοχοποιεί και τραμπουκίζει τους βουλευτές της πλειοψηφίας σε κάθε της ομιλία.
«Δήθεν είστε δημοκράτισσα. Είστε η Πρόεδρος του τρίτου Μνημονίου. Έχετε αλλεργία στη δημοκρατία. Τείνετε στον ολοκληρωτισμό και φαίνεται από τον τρόπο που μιλάτε», είπε.
Η συνεδρίαση θα έχει κύκλους ομιλητών. Θα πάρουν τον λόγο και πολιτικοί αρχηγοί και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με μυστική ψηφοφορία, με κάλπη και με ψηφοδέλτιο, στο οποίο οι βουλευτές θα κληθούν να δηλώσουν αν συμφωνούν ή όχι με την άσκηση ποινικής δίωξης, κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών.
Για να υπερψηφιστεί η συγκεκριμένη πρόταση, απαιτείται η ψήφος τουλάχιστον 151 βουλευτών.
Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα διαφορετικό wrap από την επίσκεψη της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στη Βόρεια Ελλάδα
Oι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών
Υψηλότερο εισοδηματικό όριο, πρόσβαση χωρίς κριτήρια για τρίτεκνους και πολύτεκνους και αυξημένο voucher
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής διπλωματίας
Το σίγουρο είναι ότι το νομικό τοπίο έχει αλλάξει δραστικά από την εποχή της Χρυσής Αυγής
Η 90ή ΔΕΘ βρίσκει την ελληνική οικονομία στο τέλος μιας ιστορικής περιόδου χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και μπροστά στο δύσκολο τεστ της επόμενης ημέρας.
Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον
Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των αναλυτών
Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων
Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του
Η αναφορά στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό
Η θερμή υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η ιδιωτική κλινική ήταν δηλωμένη ως απλό παθολογικό ιατρείο
Επισκέφτηκε το πάρκο βιοτεχνολογίας Athens LifeTech Park στα Σπάτα
«Έχει κριθεί πολλάκις με την ίδια ετυμηγορία, αυτή του αποτυχημένου πρωθυπουργού»
Ποιες περιοχές ωφελούνται από τον επιμερισμό του ειδικού τέλους
«Το ΠΑΣΟΚ δεν ζητά εύνοια. Απαιτεί κανόνες. Και όταν παραβιάζονται, θα το λέμε με το όνομά του» σημειώνει η πρώην υπουργός
«Πορεύθηκε με το ταλέντο του, με ειλικρίνεια και με γνήσιο αυθορμητισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.