- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αν χρειαστεί θα γίνουν και κατασχέσεις
«Τα χρήματα που ελήφθησαν παρανόμως θα επιστραφούν», ξεκαθάρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Κ. Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αν χρειαστεί θα γίνουν και κατασχέσεις – Τα χρήματα που ελήφθησαν παρανόμως θα επιστραφούν
Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να υπάρξουν και δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων σε περιπτώσεις κατά τις οποίες υπάρχει αδυναμία επιστροφής χρημάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ που έχουν εισπραχθεί παράτυπα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ.
«Αν χρειαστεί θα φτάσουμε κι εκεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων στον απόηχο της υπόθεσης ΟΠΕΚΕΠΕ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί με κάθε παθογένεια που έρχεται από το παρελθόν.
Σημείωσε ότι η ομάδα που έχει συσταθεί από την Οικονομική Αστυνομία και συμμετέχει η ΑΑΔΕ αλλά και στελέχη του ΥΠΑΑΤ, έχει αντλήσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να κάνει διασταυρωτικούς ελέγχους ώστε να προχωρήσει η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων που ελήφθησαν παράνομα.
Ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι δεν κινδυνεύει η ομαλή ροή των πόρων που διαχειρίζεται ο Οργανισμός Πληρωμών αλλά «μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις από την στιγμή που, παραδείγματος χάριν, γίνεται η άντληση των στοιχείων από την Οικονομική Αστυνομία από τον ΟΠΕΚΕΠΕ προφανώς μια σειρά πληρωμών που είχε προγραμματιστεί από το τέλος του μήνα έχει καθυστερήσει για κάποιες μέρες».
Απαντώντας για το ζήτημα της Εξεταστικής υπογράμμισε ότι η ΝΔ αποδεικνύει ότι σε όλα τα θέματα επιλέγει να κάνει θεσμική προσέγγιση, επισημαίνοντας ότι θα ήταν υποκρισία αν κάποιος υποστηρίξει ότι τα προβλήματα εστιάζονται μόνο στις περιόδους που έχει διερευνήσει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ότι μέσω της Εξεταστικής θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους αναλογούν, σημειώνοντας ότι ήδη η κυβέρνηση έχει αναλάβει τις δικές της.
Για το θέμα της ευλογιάς των προβάτων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζήτησε υπευθυνότητα από όλους στην τήρηση των μέτρων που προβλέπει ο ευρωπαϊκός κανονισμός, υποστηρίζοντας ότι το υπουργείο έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες και μάλιστα με κλιμάκιο επικεφαλής του οποίου είναι ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλία.
Τέλος, υπενθύμισε ότι η αποζημίωση ανά ζώο από 85 ευρώ που ήταν προ Daniel και 150 ευρώ μετά τον Daniel, έχει ανέβει στα 250 ευρώ. Είπε επίσης ότι, λόγω κοινοτικής οδηγίας, επειδή η ζωονόσος βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει καθυστερήσει η ανασύσταση κεφαλαίου και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στέκεται στο πλευρό των κτηνοτρόφων και κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κρατήσει ζωντανό τον πρωτογενή τομέα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.