- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Τσίπρα: Κάνει τσάρκες στο εξωτερικό με μισθό βουλευτή
Για υποκρισία κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό σχετικά με τα πρακτικά του 2015
Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Τσίπρα: Κάνει τσάρκες στο εξωτερικό με μισθό βουλευτή
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της σήμερα (15.07) στην ΕΡΤ. Με αφορμή την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «γελοιοποίηση των θεσμών», ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει δριμεία προσωπική κριτική στον πρώην πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον «δεξιοτέχνη της πολιτικής κωλοτούμπας».
Αναφορικά με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την Εξεταστική Επιτροπή για να αποφύγει την προανακριτική και να συγκαλύψει ποινικές ευθύνες. Όπως ανέφερε, «έχει διαβιβαστεί ποινική δικογραφία από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, με στοιχεία για αξιόποινες πράξεις και εμπλοκή πολιτικών προσώπων και κυβερνητικών στελεχών».
Κατονόμασε τους Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη ως πολιτικά πρόσωπα που «προστατεύει» η κυβέρνηση, σημειώνοντας: «Ο Βορίδης, όπως καταλαβαίνουμε όλοι, είπε ‘θα σας πάρω όλους μαζί μου’ και ο Μητσοτάκης του έδωσε σωσίβιο σωτηρίας». Επισήμανε επίσης πως το κύκλωμα αλλοίωσης στοιχείων και χορήγησης παράνομων επιδοτήσεων «δεν θα μπορούσε να λειτουργεί χωρίς τη σύμπραξη της ΑΑΔΕ».
Επίθεση σε Τσίπρα: Κάνει τσάρκες στο εξωτερικό με μισθό βουλευτή
Σε προσωπικό τόνο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανήλθε στις κατηγορίες κατά του Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι αποκρύπτει τα πρακτικά του 2015: «Τα έχει και τα κρύβει 10 χρόνια. Τώρα δήθεν τα ζητάει σε συνεννόηση με τον Τασούλα. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό».
Πρόσθεσε πως ο κ. Τσίπρας «παραβίασε τη λαϊκή εντολή, κυβέρνησε με καταστολή και μνημόνια, εγκατέλειψε τη Βουλή και το κόμμα του. Τώρα, απλώς κάνει τσάρκες στο εξωτερικό με μισθό βουλευτή».
Το μεταναστευτικό και η Τουρκία
Η κ. Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε επίσης την κυβέρνηση για τη μεταναστευτική της πολιτική, χαρακτηρίζοντας την τροπολογία για τρίμηνη αναστολή ασύλου «ακραία παραβίαση του κράτους δικαίου και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου». Χαρακτήρισε τον υπουργό Θάνο Πλεύρη «ακραία ρατσιστικό πρόσωπο» και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «πολιτικά υπεύθυνο για τη μετατροπή των μεταναστών σε αποδιοπομπαίους τράγους».
Απαντώντας στη ρητορική της κυβέρνησης περί μεταναστών που δεν προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες, επισήμανε ότι το 30% προέρχεται από το Σουδάν, όπου μαίνεται εμφύλιος πόλεμος, ενώ όλοι επαναπροωθούνται «χωρίς καμία εξαίρεση».
Επιπλέον, κατήγγειλε τη «διακομματική συναίνεση» στις συμφωνίες με την Τουρκία: «Και ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας πλήρωναν τον Ερντογάν για να διαχειρίζεται ανθρώπους σαν αντικείμενα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.