- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κωνσταντοπούλου: Κακός θεατρίνος ο Τσίπρας - Έκανε τον ανήξερο για το έγκλημα στο Μάτι
«Σε λίγο θα πρέπει να ζητήσουν συγνώμη και οι νεκροί από το Μάτι»
Κωνσταντοπούλου: Κακός θεατρίνος ο Τσίπρας - Έκανε τον ανήξερο για το έγκλημα στο Μάτι
Με αφορμή τη συμπλήρωση σήμερα επτά χρόνων από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου άσκησε δριμεία κριτική στην τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «κακό θεατρίνο πρωθυπουργό που έκανε τον ανήξερο», ενώ τον κατηγόρησε ότι για το Μάτι είχε πει ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη, επισημαίνοντας: «Και τι έγινε αυτή η πολιτική ευθύνη; Παραιτήθηκε κανείς; Τιμωρήθηκε κανείς; Έγινε έλεγχος; Έγινε λογοδοσία; Όχι. Σε λίγο θα πρέπει να ζητήσουν συγνώμη και οι νεκροί». Παράλληλα, κατήγγειλε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για «κακοπαιγμένο θέατρο μπροστά στις κάμερες» την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς «με έναν πρωθυπουργό να υποκρίνεται ότι δεν ξέρει τίποτε και ότι θέλει να ενημερωθεί για μια φωτιά που κατέβηκε από τον Βουτζά».
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισε ότι «το σίγουρο είναι ότι για το έγκλημα αυτό δεν υπήρξε ούτε αλήθεια, ούτε λογοδοσία, ότι ο κόσμος επιχειρήθηκε να εξαπατηθεί και τα θύματα στοχοποιήθηκαν» ενώ ανέφερε ότι «αγώνας για τη δικαίωση των ανθρώπων» συνεχίζεται.
Η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «η μαύρη επέτειος του εγκλήματος στο Μάτι, συμπίπτει με μια άλλη δημοκρατική ιστορική επέτειο, την πτώση της Χούντας». Πρόσθεσε ότι «εδώ και πολλά χρόνια, από την επιβολή του πρώτου μνημονίου είμαστε σε μια συνθήκη συνολικής αμφισβήτησης των αρχών του κράτους δικαίου και παρά τις διακυμάνσεις που μπορεί να έχουμε διαπιστώσει, αυτό που τώρα βιώνουμε, είναι το πιο κυνικό και σκληρό πρόσωπο αυτών που αμφισβητούν την ουσία και το περιεχόμενο της Δημοκρατίας... εκείνων που θέλουν να ελέγχουν τα πάντα. Ακόμα και το πως θα αναπνέει ο πολίτης».
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έστρεψε τα βέλη της και στην κυβέρνηση της ΝΔ, λέγοντας ότι «δεν έχει καμία σχέση η συνολική πολιτική σας με την αξία και την έννοια της δικαιοσύνης, με την αξίωση για ανεξάρτητη δικαιοσύνη». Σημείωσε ότι το νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στη Βουλή «είναι βαρύτατα αντικοινωνικό, στοχοποιεί τους πολίτες με όλες τους τις ιδιότητες, ως διαδίκους, ως πολίτες, που βάλλονται τα δικαιώματά τους. Το κάνετε για να διευκολύνετε τις τράπεζες, στις οποίες εσείς χρωστάτε 500 εκατ. ευρώ και εσάς διευκολύνουν και από εσάς ζητούν εξυπηρετήσεις». Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε ότι το κόμμα της θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, τονίζοντας ότι «φυσικά αντιτιθέμεθα στους πλειστηριασμούς και στις εξώσεις».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.