- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Φορολογικές δηλώσεις 2025: Εκπνέει η προθεσμία για τις υποβολές
Θα δοθεί παράταση;
Φορολογικές δηλώσεις 2025: Κλείνει η πλατφόρμα υποβολών και έρχονται τα πρόστιμα
Λίγες ώρες απομένουν για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2025. Η προθεσμία εκπνέει αύριο Τρίτη 15 Ιουλίου 2025.
Από την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2025 θα αρχίσουν να επιβάλλονται τα πρόστιμα για την εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικής δήλωσης.
Συγκεκριμένα, το πρόστιμο επιβάλλεται:
- 100 ευρώ για μη επιτηδευματίες
- 250 ευρώ για επιχειρήσεις με απλογραφικά βιβλία
- 500 ευρώ για επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία
Φορολογικές δηλώσεις 2025: Θα δοθεί παράταση;
Ο υπεύθυνος τύπου του Υπ.Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος, μίλησε στον ΣΚΑΪ για το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. «Φαίνεται ότι για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες δεν θα χρειαστεί να δοθεί παράταση από το Υπουργείο Οικονομικών. Και γιατί το λέω αυτό, γιατί μέχρι και σήμερα το πρωί είχαν υποβληθεί 6.400.000 φορολογικές δηλώσεις επιτυχώς σε ένα σύνολο 6,5 εκατομμυρίων περίπου. Έχουμε τέσσερις ημέρες μέχρι την εκπνοή. Ο ρυθμός υποβολής των φοροτεχνικών έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες παρά τα τεχνικά προβλήματα που όντως τα αναγνωρίζουμε και όντως τις τελευταίες ημέρες μερίδα των φοροτεχνικών έχουν ταλαιπωρηθεί από αυτά τα προβλήματα. Δείχνει όμως ο ρυθμός υποβολής ότι θα φτάσουμε την εκπνοή την Τρίτη να έχουμε συμπληρώσει το σύνολο των φορολογικών δηλώσεων.
» Υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις στα νομικά πρόσωπα και αυτά θεωρούμε ότι ενδεχομένως αυτά θα καλυφθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Όπως και να χει όμως ως την τρίτη 15 αν προκύψουν περαιτέρω τεχνικά ζητήματα προφανώς και θα τα αξιολογήσουμε αλλά όπως φαίνεται με βάση τις δηλώσεις φέτος το σύστημα ήταν πολύ πιο οργανωμένο και νομίζω όλος ο φοροτεχνικός κόσμος το αναγνωρίζει αυτό, υποβλήθηκαν πολύ νωρίτερα οι αυτοματοποιημένες δηλώσεις πληρώθηκε κλιμακωτά η έκπτωση 4,3,2% και αυτό παρακίνησε περισσότερο κόσμο να έρθει να υποβάλλει νωρίτερα τη φορολογική του δήλωση. Και μάλιστα μπορώ να σας πω ότι σε σχέση με πέρσι την ίδια ημέρα έχουμε ενάμιση εκατομμύριο περισσότερες φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί. Όλα αυτά τα δεδομένα λοιπόν αν τα βάλουμε κάτω συντείνουν στο γεγονός ότι μάλλον, όχι μάλλον από ότι φαίνεται αυτό θα συμβεί, δεν θα χρειαστεί να δώσουμε παράταση. Καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν κάποια τεχνικά ζητήματα και κάποια ταλαιπωρία στους λογιστές τις τελευταίες ημέρες και σε αυτό το κομμάτι έχουν μερίδιο ευθύνης και οι πελάτες δηλαδή οι πολίτες που πολλοί από αυτούς περιμένουν τελευταία στιγμή να έρθουν και να πάρουν τηλέφωνο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.