ΣΥΡΙΖΑ κατά Ανδρουλάκη με αφορμή το «παρών»: Ενδεικτικό της αδυναμίας του να ασκήσει αντιπολίτευση
To ΠΑΣΟΚ δεν πήρε θέση κατά τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή
ΣΥΡΙΖΑ κατά Ανδρουλάκη με αφορμή το «παρών»: Ενδεικτικό της αδυναμίας του να ασκήσει αντιπολίτευση
Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή τη στάση του στην τροπολογία του υπουργού Μετανάστευσης, Θάνου Πλεύρη.
Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η στάση και το "παρών" του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ του κ. Ανδρουλάκη στην τροπολογία του κ. Πλεύρη μπροστά στην κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου από την κυβέρνηση, είναι ενδεικτική της αδυναμίας του να ασκήσει αντιπολίτευση στις ακροδεξιές, λαϊκιστικές πολιτικές της ΝΔ».
Επισημαίνει ακόμη «ότι ο πρώην επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος και οι πρώην υπουργοί Καιρίδης, Βούλτεψη και Συρίγος διαφοροποιήθηκαν με τον δημόσιο λόγο τους από το νομοθέτημα Μητσοτάκη - Πλεύρη, το οποίο, ως επί το πλείστον, είχε επεξεργαστεί ο Μ. Βορίδης».
Γενικεύοντας ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει: «Η στάση καθενός απέναντι στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, τον σεβασμό των διεθνών συμβάσεων και το αίτημα για ισότιμη ανάληψη ευθυνών για το μεταναστευτικό από τις χώρες τις ΕΕ δεν μπορεί να ετεροκαθορίζεται από λογικές δήθεν ισορροπίας. Μεταξύ Ευρωπαϊκού Δικαίου, ανθρωπιάς και ακροδεξιού λαϊκισμού δεν υπάρχει "κέντρο" αλλά κενό και αμηχανία».
Καταλήγει λέγοντας ότι «η χώρα δεν έχει ανάγκη από ισορροπιστές αλλά από ένα σοβαρό, προοδευτικό, ρεαλιστικό πολιτικό σχέδιο στον αντίποδα της αποτυχημένης κυβερνητικής πολιτικής. Εκεί όπου η κυβέρνηση του Μητσοτάκη αποτυγχάνει, ο προοδευτικός χώρος μπορεί και πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός έχει επιδείξει μέριμνα για να ηλεκτροδοτηθεί για πρώτη φορά το σπίτι
Mε αφορμή πρόσφατο άρθρο του για την Καισαριανή
Καταψήφισε η αντιπολίτευση
Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στους αρχηγούς των κομμάτων της βουλής
Η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποχαιρέτησε την κορυφαία σκηνογράφο και ενδυματολόγο
556 φορολογούμενοι κερδίζουν από 1.000 έως 5.000 ευρώ
Παράλληλα, αφήνει αιχμές για πιθανή πολιτική στόχευση πίσω από τις τοποθετήσεις της
«Είχα ημικρανία» είπε η άφαντη παιδίατρος του νοσοκομείου
Kαθώς επισκέφθηκε τον υπό κατασκευή θερμοηλεκτρικό σταθμό συνδυασμένου κύκλου στη ΒΙΠΕ
Πέντε οικογένειες εξακολουθούν να ζητούν τη διαδικασία
«Eκτός πραγματικότητας» οι τοποθετήσεις του, λένε κυβερνητικά στελέχη
«Δυστυχώς, οι εξελίξεις δικαιώνουν τις θέσεις μου» σημειώνει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός
Όσα έγιναν σήμερα στη Βουλή
Οι προτάσεις επιστημονικών φορέων και κοινωνικών εταίρων
Μείωση του ψηφιακού αποκλεισμού με 194 κόμβους εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα - Οι δικαιούχοι και η διαδικασία συμμετοχής
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ξεκαθαρίζει τη θέση του: «Δε σχολιάζω την έρευνα της Δικαιοσύνης»
Μια αδιαφορία που κάθε άλλο παρά ανεξήγητη είναι
«Ο Σωκράτης Φάμελλος θα έπρεπε ήδη να την έχει αποβάλει από το κόμμα»
Μετά το πόρισμα που έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.