Πολιτικη & Οικονομια

Απάντηση Μαρινάκη σε Τσίπρα: Δεν πρόκειται να κάνουμε συνομιλητή του σήμερα τον πρεσβευτή του χθες

Με αφορμή την επίθεση στον πρωθυπουργό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Απάντηση Μαρινάκη σε Τσίπρα: Όσο και να προσπαθεί, δεν πρόκειται να κάνουμε συνομιλητή του σήμερα τον πρεσβευτή του χθες 

Την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα με την οποία αντεπιτέθηκε στον Πρωθυπουργό, για τα όσα του καταλόγισε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τις φήμες περί ενεργής επανόδου του, σχολίασε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Τα πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια που φόρτωσε στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών, η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση στην ιστορία της χώρας και οι πιο μαύρες ημέρες που ζήσαμε, δεν θα ξεχαστούν ποτέ και από κανέναν» για να προσθέσει πως «όσο και να προσπαθεί, δεν πρόκειται να κάνουμε συνομιλητή του σήμερα τον πρεσβευτή του χθες», ανέφερει μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης. 

Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη:

«Για την ουσία όσων ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας στην ανάρτησή του, απάντηση έχει δώσει, τόσο η ίδια η ιστορία, όσο και οι πολίτες με την κατ’ επανάληψη ετυμηγορία τους. Τα πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια που φόρτωσε στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών, η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση στην ιστορία της χώρας και οι πιο μαύρες ημέρες που ζήσαμε, δεν θα ξεχαστούν ποτέ και από κανέναν. Συνεπώς, όσο και να προσπαθεί, δεν πρόκειται να κάνουμε συνομιλητή του σήμερα τον πρεσβευτή του χθες.

Εντούτοις, ο κ. Τσίπρας, τον οποίο ο ελληνικός λαός αποδοκίμασε το 2019 ως πρωθυπουργό και στη συνέχεια, ακόμα πιο έντονα, το 2023 ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επέλεξε να κρατήσει τη βουλευτική του έδρα. Αντί, λοιπόν, να ψελλίζει δικαιολογίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ας κάνει την πρώτη του ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής μετά τις εκλογές του 2023, για να απευθυνθεί, τόσο στον Πρωθυπουργό, όσο και στους πρώην «συντρόφους» του, που πριν από 10 χρόνια έπαιζαν μαζί τη χώρα στα ζάρια και τώρα του επιτίθενται».

O πρών πρωθυπουργός είχε απαντήση στην επίθεση που του έκανε από το βήμα της βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην δήλωση του αναφέρει: «Σήμερα στη Βουλή ακούσαμε από τα χείλη του πρωθυπουργού το συντομότερο ανέκδοτο: ότι τον πολεμάνε τα συμφέροντα. Θα ήταν πολύ αστείο όλο αυτό, αν δεν ήταν κωμικοτραγικό. Πριν από έξι χρόνια παρέλαβε μια χώρα έξω από τα μνημόνια της χρεοκοπίας, με 37 δισ. ευρώ “μαξιλάρι” στα δημόσια ταμεία, με ρυθμισμένο το δυσβάσταχτο χρέος της και αποκατεστημένη τη διεθνή της αξιοπιστία».

Για την διακυβέρνηση Μητσοτάκη υποστηρίζει: «Και κατάφερε σήμερα, παρά τον πακτωλό των ευρωπαϊκών κονδυλίων που διαχειρίστηκε, να την μετατρέψει εκ νέου σε μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Που εισπράττει χλεύη ακόμη και από τους πολέμαρχους της Λιβύης, ενώ η σχέση της με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς αφορά σχεδόν αποκλειστικά στην ευρωπαϊκή εισαγγελία. Αυτήν την καταστροφική πορεία για τη χώρα, δεν μπορεί πλέον να την κρύψει πίσω από τους μύθους που κατασκεύασε για το παρελθόν. Ούτε πίσω από τα εκατοντάδες εκατομμύρια που μοίρασε προεκλογικά για να εξασφαλίσει την εκλογική του νίκη».

Καταλήγοντας ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει: «Μετά την ύβρη, έρχεται η Νέμεσις. Και κάτι τελευταίο: Να ξεπλυθεί ζητάει όποιος είναι λερωμένος. Εγώ, πάντως, δεν είμαι σίγουρα. Μπορεί να ισχυριστεί το ίδιο για τον εαυτό του;».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY