- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 15,4 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ
Τι λένε οι πολίτες για την αντιπολίτευση
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 15,4 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ
Στις 15,4 μονάδες βρίσκεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, τόσο το κυβερνών κόμμα, όσο και το ΠΑΣΟΚ εμφανίζουν οριακή πτώση σε σχέση με τη μέτρηση του Μαΐου - όμως η Πλεύση Ελευθερίας χάνει μία μονάδα στην πρόθεση και σχεδόν δύο μονάδες στην εκτίμηση ψήφου.
Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να μην έχει αντίπαλο στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία - λαμβάνει 27% έναντι 9% της Ζωής Κωνσταντοπούλου που είναι καθαρά δεύτερη παρά την απώλεια μία μονάδας και το αντίστοιχο κέρδος για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος καταγράφεται στο 6%. Η πρόεδρος της Πλεύσης παραμένει η δημοφιλέστερη πολιτική αρχηγός παρότι έχασε 4 μονάδες μέσα σε έναν μήνα - σημειώνεται πάντως ότι ανάλογες απώλειες είχαν όλοι οι αρχηγοί των μεγαλύτερων κομμάτων, σύμφωνα με την Metron Analysis.
H μέτρηση καταγράφει ένα σκηνικό τύπου ευρωεκλογών, με 10 κόμματα να παίρνουν το εισιτήριο για τη Βουλή - μόνον η Φωνή Λογικής εμφανίζεται στο όριο, λαμβάνοντας 2,8% στην εκτίμηση ψήφου. Είναι ενδιαφέρον ότι σε αντίθεση με άλλες μετρήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται σταθερός, ενώ κόμματα όπως η Νίκη, η Νέα Αριστερά και το ΜεΡΑ25 καταγράφουν σημαντικά κέρδη.
Δημοσκόπηση Metron Analysis: 8 στους 10 απογοητευμένοι από την αντιπολίτευση
Στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού, ο «κανένας» με 35% έχει προβάδισμα, με τον Κ. Μητσοτάκη να είναι στο 27%, ενώ ακολουθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 9%.
Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι πρώτη με 40%, αν και έχει πτώση 4 μονάδων, ενώ ακολουθούν Δ. Κουτσούμπας (36%) και Κ. Μητσοτάκης (31%).
Στην αξιολόγηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης βλέπει συντριπτικά αρνητική αξιολόγηση, καθώς το 80% δεν δείχνει ευχαριστημένο και μόλις το 13% βλέπει θετικά την αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ.
Σε πιο γενικά πλαίσια, οι πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι με την αντιπολίτευση που ασκεί το ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 83%. Στην αξιολόγηση του πρωθυπουργού, το 67% εκτιμά αρνητικά την άσκηση των καθηκόντων του και θετικά το 28%. Συνολικά για την κυβέρνηση, τα ποσοστά είναι στα ίδια περίπου επίπεδα, με το 69% να βλέπει αρνητικά τη ΝΔ και 26% θετικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Δήλωσε απόλυτα δικαιωμένος από την Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η διαδικασία και τα πρόστιμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.