- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Κυριάκος Μητσοτάκης: To Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο
«Η λύση μπορεί να έλθει μέσω της διπλωματίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης: To Ιράν δεν μπορεί να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο
Ανησυχούμε πάρα πολύ με την κλιμάκωση της σύγκρουσης Ισραήλ - Ιράν, εμείς θα επιμείνουμε σε δύο σημεία ότι το Ιράν δεν μπορεί να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο καθώς και ότι η λύση μπορεί να έλθει μέσω της διπλωματίας, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση του με την Emiliya Mychasuk, αρχισυντάκτρια των Financial Times για το κλίμα, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Energy Transition Summit: East Med & Southeast Europe» που διοργανώνουν οι Financial Times σε συνεργασία με την Καθημερινή στο Four Seasons Astir Palace.
«Πρέπει να υπάρξει εκεχειρία και να διασφαλιστεί απρόσκοπτα η ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας. Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στρατιωτικά σε ενδεχόμενη Νατοική επιχείρηση. Κατορθώσαμε να επιτύχουμε τον ασφαλή επαναπατρισμό Ελλήνων από την περιοχή, ας ελπίσουμε να μην χρειαστεί να κάνουμε και άλλες τέτοιες επιχειρήσεις», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Με φόντο τα παραπάνω, το Ιράν έχει εκτοξεύσει πάνω από 400 βαλλιστικούς πυραύλους από την Παρασκευή και λίγο πάνω από 20 έχουν πλήξει αστικές περιοχές στο Ισραήλ, τόνισε σε νεότερη ανακοίνωσή του σήμερα ο ισραηλινός στρατός.
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF), από τους 400 βαλλιστικούς πυραύλους, λίγο περισσότεροι από 20 έπληξαν αστικές περιοχές στο Ισραήλ, προκαλώντας θύματα και εκτεταμένες ζημιές.
Είκοσι τέσσερις άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ και περισσότεροι από 500 τραυματιστεί. Ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ χαμηλότερος από αυτόν που ανέμενε ο IDF όταν σχεδίαζε την επιχείρηση εναντίον του Ιράν, σύμφωνα με Ισραηλινούς στρατιωτικούς αξιωματούχους.
Από τα 1.000 drones, λιγότερα από 200 έφτασαν στα σύνορα του Ισραήλ και εισήλθαν στον ισραηλινό εναέριο χώρο.
Ωστόσο, κανένα από τα drones δεν έπληξε ισραηλινό έδαφος. Όλα είτε αναχαιτίστηκαν από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό, είτε δεν κατάφεραν να φτάσουν στο Ισραήλ.
Το Ιράν έχει εκτοξεύσει πάνω από 400 βαλλιστικούς πυραύλους από την Παρασκευή - Λίγο πάνω από 20 έχουν πλήξει αστικές περιοχές στο Ισραήλ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βαρείς προσωπικοί χαρακτηρισμοί στη Βουλή, με αφορμή τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Παράλληλα, έθεσε το ερώτημα γιατί η εφημερίδα δεν επικοινώνησε μαζί του πριν από τη δημοσίευση
Με αφορμή τη στάση του ΠΑΣΟΚ σε πρόσφατο νομοσχέδιο
Για κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός
Το έργο στοχεύει στην αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού στις φυλακές
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για τις κλινικές ευεξίας, με προσωπικούς χαρακτηρισμούς και αιχμή μονάδα στη Γλυφάδα
Ανέβηκαν οι τόνοι στην Ολομέλεια ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης
Στη σκιά της απόφασης της Λαγκάρντ να παραιτηθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο
Στο επίκεντρο τα κόκκινα δάνεια, η λειτουργία των servicers και η στάση απέναντι στις 120 δόσεις
Ποιοι δικαιούνται το voucher με τα αναδρομικά
500 νικητές έλαβαν από 1.000 ευρώ έκαστος
Αποχωρεί η Λαγκάρντ τον Φεβρουάριο του 2027 από την προεδρία της ΕΚΤ
Οι σύντροφοι προσπαθούν να υποτάξουν την πραγματικότητα στην ιδεολογία τους, παρασύροντας τους αδαείς και διασκεδάζοντας όσους έχουν ανοίξει έστω και μια φορά κάποιο βιβλίο ιστορίας και μπορούν να σκεφτούν.
Άρθρο της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνας Μιχαηλίδου
«Ο Αλέξης Τσίπρας και η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη δίνουν διέξοδο και ελπίδα στον προοδευτικό και αριστερό κόσμο»
Σε ολόκληρο τον κόσμο τα κόμματα του μεσαίου χώρου υποχωρούν. Ευνοημένη είναι μια σκληρή, εθνικιστική, ξενοφοβική δεξιά.
Ποιοι δικαιούχοι πληρώνονται
Ποιοι συνταξιούχοι πηγαίνουν πρώτοι σε τράπεζα και ΑΤΜ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.