- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μαζί για τον πολιτισμό: Δήμος Αθηναίων και Εθνικό Θέατρο ενώνουν δυνάμεις
Χ. Δούκας: «Το θέατρο είναι παιδεία, είναι διάλογος, είναι δημοκρατία και γι’ αυτό αποτελεί προτεραιότητα»
Ο Δήμος Αθηναίων και το Εθνικό Θέατρο στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα συνεργασίας για έναν πολιτισμό ανοικτό, προσβάσιμο και ζωντανό
Ο Δήμος Αθηναίων και το Εθνικό Θέατρο υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή πολιτιστικής σύμπραξης με στόχο την προώθηση της θεατρικής τέχνης και την ενίσχυση της πρόσβασης των πολιτών στον πολιτισμό.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, τόνισε: «Η συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο δεν είναι μόνο μια συμβολική σύμπραξη δύο ιστορικών Οργανισμών της πόλης, είναι ένα ουσιαστικό βήμα για να φέρουμε τον πολιτισμό πιο κοντά στους πολίτες, ιδιαίτερα στα παιδιά και τους νέους μας. Στόχος μας είναι η Αθήνα να αποπνέει πολιτισμό σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σκηνή, μέσα από συνέργειες που ενδυναμώνουν την καλλιτεχνική έκφραση και την κοινωνική συνοχή. Το θέατρο είναι παιδεία, είναι διάλογος, είναι δημοκρατία – και γι’ αυτό αποτελεί προτεραιότητα στη στρατηγική του Δήμου μας. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε κοινές πολιτιστικές δράσεις που θα απευθύνονται ιδιαίτερα σε παιδιά και εφήβους, αλλά και στο ευρύ κοινό».
H Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου, Αργυρώ Χιώτη, δήλωσε: «Το Εθνικό Θέατρο ενώνει τις δυνάμεις του με τον Δήμο Αθηναίων, στο πλαίσιο ενός ακόμη κύκλου δράσεων εξωστρέφειάς του. Το Μνημόνιο Συνεργασίας σηματοδοτεί την πρόθεση της Πρώτης Σκηνής της χώρας, να ανοίξει τις δράσεις της εκτός των ιστορικών της χώρων, και να φέρει το θέατρο -σε κάθε πιθανή του έκφανση- σε ακόμη περισσότερες γειτονιές της Αθήνας».
Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, Ελένη Ζωντήρου, επεσήμανε: «Η υπογραφή του Μνημονίου σηματοδοτεί μια συνεργασία μεγάλης πολιτιστικής σημασίας, με ουσιαστικό περιεχόμενο και όραμα. Στηρίζουμε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς οργανισμούς της χώρας σε μια μεταβατική περίοδο, λόγω της ανακαίνισης του θεάτρου Rex, ενώ παράλληλα ενισχύεται το κύρος του Δημοτικού Θεάτρου Ολύμπια και ο ρόλος του ως ζωντανού πολιτιστικού κυττάρου της πόλης».
Μεταξύ των πρώτων ενεργειών στο πλαίσιο της συμφωνίας περιλαμβάνεται η φιλοξενία στο Θέατρο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», της Παιδικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου για τη θεατρική περίοδο 2025-2026, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του, ενόψει της αναστολής λειτουργίας του Θεάτρου Rex λόγω εργασιών ανακαίνισης από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Παράλληλα, θα εξεταστεί η δυνατότητα αξιοποίησης και άλλων δημοτικών θεατρικών χώρων, καθώς και η σύσταση κοινών επιτροπών για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτιστικών δράσεων. Η διάρκεια της συμφωνίας είναι τριετής, με δυνατότητα ανανέωσης κατόπιν κοινής γραπτής συμφωνίας. Ο Δήμος Αθηναίων και το Εθνικό Θέατρο στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα συνεργασίας για έναν πολιτισμό ανοικτό, προσβάσιμο και ζωντανό – στην καρδιά της πόλης και για όλους τους πολίτες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.