- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η κρυφή αλλεργία του Κυριάκου Μητσοτάκη
Σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα υγείας κρύβεται η απάντηση στην ερώτηση για την ανομία στη χώρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάσχει από σοβαρή αλλεργία στην επιβολή του νόμου
Μετά τη νέα επίθεση των κεντροδεξιών κουκουλοφόρων στη Νομική (λέω κεντροδεξιών γιατί, όπως όλοι ξέρουμε, η αριστερά είναι κατά της βίας, της κουκούλας, των μολότοφ κ.λπ.) το πρώτο που μου έρχεται να γράψω είναι η αγαπημένη μου ειρωνεία με τον Μητσοτάκη τον οποίο πρέπει επιτέλους να ψηφίσουμε μπας και επιβληθεί επιτέλους ο νόμος. Μόνο που πια καταντάει κουραστικό να ειρωνεύομαι την απέχθεια του πρωθυπουργού στη νομιμότητα και νομίζω πως ήρθε η ώρα να αποκαλύψω την αιτία που η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να επιβάλει ακόμα και τους δικούς της νόμους.
Το θέμα είναι ιατρικής φύσεως και, παρότι γνωρίζω ότι η παραβίαση του ιατρικού απορρήτου είναι αδίκημα, δεν θα διστάσω να το κάνω αφού πιστεύω ότι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τα πάντα για την υγεία των κυβερνητών τους.
Ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης πάσχει από σοβαρή αλλεργία στην επιβολή του νόμου. Δεν το χρησιμοποιώ ως σχήμα λόγου. Κυριολεκτώ. Κάθε φορά που στο υπουργικό συμβούλιο απαιτεί από τους υπουργούς του να επιβάλουν τον νόμο η πλάτη του γεμίζει μεγάλα σπυριά τα οποία τον φαγουρίζουν τρομερά με αποτέλεσμα να καλείται ο υπουργός Γεραπετρίτης ή όποιος άλλος είναι δίπλα του να ξύσει τον πρωθυπουργό, πράγμα που κάνει τη φαγούρα ακόμα χειρότερη και τον κίνδυνο μόλυνσης από τα σπασμένα σπυριά μεγάλο. Και αυτό είναι το πιο ανώδυνο κομμάτι της αλλεργίας αφού μαζί με τα σπυράκια και τη φαγούρα έρχεται δύσπνοια και έντονος πόνος στις πατούσες που τον κάνει να νιώθει σαν αναστενάρης που περπατά στα κάρβουνα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι τα σπυράκια, η φαγούρα, η δύσπνοια και ο πόνος στις πατούσες έρχονται ακόμα κι όταν ο νόμος επιβάλλεται χωρίς δική του εντολή, με αποτέλεσμα οι υπουργοί να είναι παγιδευμένοι ανάμεσα στην ολοφάνερη από τις δηλώσεις τους επιθυμία να επιβάλουν τον νόμο και την υγεία του αρχηγού τους. Άνθρωποι του στενού κύκλου του πρωθυπουργού λένε ότι πολύ συχνά στις παρέες ο Κυριάκος αρχίζει να ξύνεται με μανία λέγοντας «πάλι η αστυνομία κόβει κλήσεις» και μετά παίρνει τηλέφωνο τον Μιχάλη τον Χρυσοχοΐδη και τον παρακαλά, σχεδόν κλαίγοντας, να σταματήσουν οι έλεγχοι.
Σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα υγείας λοιπόν κρύβεται η απάντηση στην ερώτηση για την ανομία στη χώρα. Κι αυτή η αλλεργία είναι η αιτία και για την αδιάκοπη και ανενόχλητη δράση των κεντροδεξιών κουκουλοφόρων μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια. Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί το θέλουν διακαώς αλλά δυστυχώς δεν το μπορούν. Ο πρωθυπουργός δεν αντέχει τη φαγούρα, τη δύσπνοια και τους πόνους και οι υπουργοί δεν αντέχουν να βλέπουν τον ηγέτη τους να υποφέρει. Οπότε κάνουν το μόνο που μπορούν: φέρνουν προς ψήφιση νομοσχέδια τα οποία ψηφίζονται από την πλειοψηφία των βουλευτών έτσι ώστε να έρθει κάποια στιγμή ένας άλλος πρωθυπουργός να τα επιβάλει. Και μπράβο τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.