- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ζαχαράκη: Έρχονται 10.000 νέοι διορισμοί στην Πρωτοβάθμια, έμφαση στα Νηπιαγωγεία
«Η ελληνική οικογένεια "διψά" για καλή, διαφοροποιημένη, βελτιωμένη δημόσια εκπαίδευση», τόνισε η υπουργός Παιδείας
Σοφία Ζαχαράκη: Η υπουργός Παιδείας για τους 10.000 νέους διορισμούς στην Πρωτοβάθμια - Έμφαση στα Νηπιαγωγεία
Σε 10.000 διορισμούς εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν εγκαίρως οι ανάγκες των σχολείων, προχωρά το Υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με τη Σοφία Ζαχαράκη έχουν προηγηθεί συνολικά 39.000 διορισμοί.
«Κάνουμε πράξη της δέσμευσή μας για τη στήριξη του δημόσιου σχολείου και πρόθεσή μου είναι να υπάρξουν και περισσότεροι διορισμοί Νηπιαγωγών δημιουργώντας νέες οργανικές θέσεις» τόνισε η Σοφία Ζαχαράκη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ειδικά για την Α’βάθμια εκπαίδευση.
Η Σοφία Ζαχαράκη για τα Πρότυπα, Πειραματικά και Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία
Αναφερόμενη στις αιτήσεις και τις επικείμενες εξετάσεις για εισαγωγή στα Πρότυπα και Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία αλλά και στην κλήρωση των Πειραματικών, η Σοφία Ζαχαράκη είπε: «Έχουμε πάνω από 9.000 αιτήσεις για 1.775 θέσεις στα Πρότυπα, στα Πειραματικά έχουμε 12.159 αιτήσεις για 3.134 θέσεις ενώ για τα Ωνάσεια έχουμε 3.274 αιτήσεις για 1.166 θέσεις. Αυτό αποδεικνύει ότι η ελληνική οικογένεια "διψά" για καλή, διαφοροποιημένη, βελτιωμένη δημόσια εκπαίδευση και εμείς φροντίζουμε να δώσουμε περισσότερες επιλογές»
Οι εισαγωγικές εξετάσεις στα Πρότυπα θα διεξαχθούν το Σάββατο 3 Μαΐου. Έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα depps.minedu.gov.gr, ενδεικτικά θέματα εισαγωγικών εξετάσεων των Προτύπων και Εκκλησιαστικών Σχολείων.
Στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία (Γυμνάσιο και Λύκειο) θα διεξαχθούν την Κυριακή 4 Μαΐου
Η ημερομηνία διεξαγωγής της δημόσιας κλήρωσης για εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία είναι Παρασκευή 2 Μαΐου Οι γονείς θα λάβουν SMS για το εξεταστικό κέντρο και τον εξαψήφιο αριθμό του μαθητή 4 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εξετάσεων. Η Υπουργός μιλώντας στο MEGA υπογράμμισε ότι, η απόφαση για τα Πρότυπα, Πειραματικά και τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία εκδίδεται εγκαίρως, 6 μήνες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, προκειμένου να διασφαλίζεται ο οικογενειακός προγραμματισμός.
Ερωτηθείσα, τέλος, για το ψηφιακό φροντιστήριο και τη λειτουργία του ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι οποίες αρχίζουν στις 30/5 για τα ΓΕΛ και στις 31/5 για τα ΕΠΑΛ, η Σοφία Ζαχαράκη, τόνισε «το ψηφιακό φροντιστήριο θα λειτουργεί κανονικά μέχρι την τελευταία μέρα, μέχρι να δοθεί και το τελευταίο ειδικό μάθημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Το ψηφιακό φροντιστήριο ήρθε για να μείνει, κερδίζει και θα κερδίσει ακόμη περισσότερο όσο θα προχωράμε στον εμπλουτισμό του και την αναβάθμιση του».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις 16 Μαΐου 2027 παραδίδεται το Flyover
Με αφορμή τον πακτωλό χρημάτων που έριξε ο δισεκατομμυριούχος στο Τέξας
Το μεγάλο δίλλημα είναι: Σταθερότητα ή Αλλαγή; Όταν αυτό απαντηθεί, τα πράγματα θα εξομαλυνθούν – αλλά δεν έχει εύκολη απάντηση.
Οι ευθύνες της αντιπολίτευσης για την κυριαρχία της ΝΔ βρίσκονται στην αδυναμία της να υποστηρίξει μια αξιόπιστη εναλλακτική.
«Οι αγωνίες των δανειοληπτών δεν χωρούν σε πολιτικά συνθήματα»
Η κυβερνητική αντίδραση ήρθε μετά την προσωπική επίθεση της ΕΛΑΣ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Πλήρης οδηγός πριν προχωρήσετε στην εκτύπωση
Η προθεσμία και το στάδιο που απαιτεί προσοχή
«Μην ζητάει τα ρέστα από εμάς ο κ. Τσίπρας, το θέμα το έχει αναδείξει δικός του υπουργός Δικαιοσύνης»
Οι χώρες που καταγράφουν τον υψηλότερο πληθωρισμό
Οι σημερινές συλλήψεις και οι κυβερνητικές ευθύνες του παρελθόντος
Το κάθε «ναι» και το κάθε «όχι» θα έχει ονοματεπώνυμο, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
«Προτεραιότητά μας το κυβερνητικό αποτέλεσμα», τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ανοιχτά δεδομένα, ψηφιακή διακυβέρνηση και τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των πολιτών
Όποιος ψωνίζει είδη πρώτης ανάγκης τους τελευταίους πέντε-έξι μήνες έχει πάθει ΣΟΚ με το πόσο έχουνε χτυπήσει ταβάνι οι τιμές για τα είδη πρώτης ανάγκης.
«Αυτή η σιχαμένη πολιτική πρέπει να τελειώνει»
Το μήνυμα στην αντιπολίτευση για τον εξωδικαστικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.