- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χατζηδάκης: 2,5 εκατομμύρια Έλληνες ωφελούνται από τα νέα μέτρα
«Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι με εμάς γίνονται σταθερά βήματα μπροστά», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Κωστής Χατζηδάκης: Ισχυροποιείται η θέση της χώρας σε σχέση με τις αγορές, ιδιαίτερα σε αυτές τις ταραγμένες μέρες που ζούμε
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης τόνισε σε συνέντευξη του ότι «στον προϋπολογισμό του 2024 είχαμε την καλύτερη δημοσιονομική επίδοση τουλάχιστον από το 1995 και μετά, από τότε δηλαδή που υπάρχουν συγκρίσιμα στοιχεία στην Eurostat».
«Αυτό δεν είναι επιτυχία μόνο της κυβέρνησης, είναι επιτυχία όλων των Ελλήνων. Και ισχυροποιεί τη θέση της χώρας σε σχέση με τις αγορές, τους επενδυτές, ιδιαίτερα σε αυτές τις ταραγμένες μέρες που ζούμε λόγω της κρίσης των δασμών» σημείωσε επίσης ο Κωστής Χατζηδάκης.
Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η ελληνική οικονομία παρουσιάζει αυτές τις βελτιωμένες δημοσιονομικές επιδόσεις ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε στον ΑΝΤ1: «Γιατί συνέβη αυτό; Γιατί είχαμε ρυθμούς ανάπτυξης μεγαλύτερους από την ευρωζώνη. Επίσης είχαμε πολύ καλές επιδόσεις στον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Είχαμε επιπλέον παραπάνω έσοδα στις ασφαλιστικές εισφορές -όχι γιατί αυξήσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές, αντίθετα έχουν μειωθεί - αλλά λόγω της ψηφιακής κάρτας εργασίας. Ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων (ανάπτυξη, καταπολέμηση φοροδιαφυγής και ψηφιακή κάρτα εργασίας), μας επέτρεψε να έχουμε αυτή την επίδοση δημοσιονομικά.
Ήρθαμε, λοιπόν, και δώσαμε ένα κοινωνικό μέρισμα που στηρίζεται στην ανάπτυξη και στις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Και ωφελούνται περίπου 2,5 εκατομμύρια Έλληνες με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο από αυτά τα μέτρα. Φαίνονται, επομένως, τα αποτελέσματα της δουλειάς της κυβέρνησης. Και χαίρομαι που και η δική μου προσωπική προσπάθεια και των συνεργατών μου για δύο χρόνια στο Υπουργείο Οικονομικών οδήγησε σε αυτά τα αποτελέσματα».
Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ακόμα ότι «εκείνο που συμβαίνει είναι ότι φαίνονται τα αποτελέσματα της δουλειάς της κυβέρνησης. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί που λένε ότι «δεν δίνουμε του αγγέλου μας νερό». Έχει υιοθετηθεί ένα απλουστευτικό σχήμα όπου απέναντι μας στην αντιπολίτευση έχουν μαζευτεί δήθεν όλοι οι καλοί άνθρωποι. Εμείς είμαστε οι 'τσιγκούνηδες', κατά την άποψη αυτή, που δεν θέλουμε να μοιράσουμε λεφτά. Αλλά εκείνο που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι με εμάς γίνονται σταθερά βήματα μπροστά. Έχουμε μια νοικοκυρεμένη πολιτική, συνδυάζουμε τη δημοσιονομική σύνεση με μια φιλοεπενδυτική προσέγγιση και με μέτρα εκσυγχρονισμού της οικονομίας. Επειδή λοιπόν όλα αυτά εφαρμόζονται, η πρόοδος αυτή μεταφράζεται σε ανάπτυξη και η ανάπτυξη μεταφράζεται και σε κοινωνικά μέτρα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι πρωταγωνιστές περιγράφουν μόνον γεγονότα της πιο δραματικής στιγμής στην ιστορία της Ευρωζώνης
Η εναλλακτική κυβερνητική λύση πρέπει να είναι πειστική τόσο σε επίπεδο υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, όσο και σε επίπεδο συγκρότησης μιας ηγετική ομάδας ικανής να κυβερνήσει τη χώρα
Οι δύο ημερομηνίες που περιμένουν οι δικαιούχοι
Η ατάκα του Κώστα Τσουκαλά για τα excel του «επιτελικού κράτους»
Κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμού της
Προανήγγειλε νέες επενδύσεις σε AI, σχολεία, δορυφόρους και κινηματογράφο
«Να την κάνουμε ξανά να νιώσει αυτό που είναι πραγματικά»
Οι Andor, Διαμαντοπούλου και Schmit ζητούν νέα κοινωνική ατζέντα απέναντι στην απορρύθμιση
Η Διακήρυξη Σουμάν στο επίκεντρο των παρεμβάσεων για ειρήνη, ενότητα και ευρωπαϊκή προοπτική
Σκληρή σύγκρουση κυβέρνησης και Τσίπρα για τράπεζες, προμήθειες, δάνεια και capital controls
Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της πολιτικής στα ελληνοτουρκικά
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έπρεπε να εξαιρεθεί από την υπόθεση
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα μεγάλα έργα στις υποδομές της πόλης
Τι αναφέρει στο πρώτο της μήνυμα
Πού οφείλεται η καθυστέρηση
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Νέες παρεμβάσεις σε υγεία, πολιτική προστασία, καθαριότητα, ενέργεια και διαστημικές υποδομές
«Μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει εκτεταμένο πρόβλημα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Η τουρκική κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο για τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών σε περιοχές του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.