- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η Επιτροπή των Περιφερειών ενέκρινε ψήφισμα-πρωτοβουλία του Κώστα Μπακογιάννη υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου
Για στοχευμένη προσπάθεια φίμωσης ενός πολιτικού αντιπάλου, έκανε λόγο ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων
Η πρωτοβουλία του κ. Μπακογιάννη έρχεται ως απάντηση στη συνεχιζόμενη πολιτική καταστολή στην Τουρκία
Με ευρεία πλειοψηφία, εγκρίθηκε σήμερα από την Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, το ψήφισμα που πρότεινε ο Κώστας Μπακογιάννης, καταδικάζοντας απερίφραστα τη φυλάκιση του Εκρέμ Ιμάμογλου, εκλεγμένου Δημάρχου Κωνσταντινούπολης.
Η πρωτοβουλία του κ. Μπακογιάννη έρχεται ως απάντηση στη συνεχιζόμενη πολιτική καταστολή στην Τουρκία και αποτελεί μία ηχηρή ευρωπαϊκή δήλωση υπέρ των δημοκρατικών αξιών και του κράτους δικαίου.
Σήμερα, η Επιτροπή των Περιφερειών έκανε το αυτονόητο. Ενέκρινε – με πλατιά στήριξη – το ψήφισμα που κατέθεσα για την άμεση απελευθέρωση του Ekrem İmamoğlu.
— Kostas Bakoyannis (@KBakoyannis) April 3, 2025
Ο Ekrem δεν είναι μόνο ένας εκλεγμένος δήμαρχος. Είναι φίλος. Συνεργάτης. Μαχητής της δημοκρατίας. Κι αυτή τη στιγμή, είναι… pic.twitter.com/znpMc6e2pB
«Παίρνω το λόγο σήμερα, στο όνομα της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας», δήλωσε. «Αυτή τη στιγμή, ο Εκρέμ Ιμάμογλου – ένας συνάδελφος δήμαρχος, ένας υπερασπιστής των Ευρωπαϊκών αξιών, βρίσκεται φυλακισμένος, όχι επειδή διέπραξε κάποιο αδίκημα, αλλά επειδή τόλμησε να κερδίσει. Τρεις φορές. Με δημοκρατικό τρόπο, μέσα από δίκαιες εκλογές» τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια.
Στην ομιλία του, καταδίκασε τις κατασκευασμένες, όπως τις χαρακτήρισε, κατηγορίες εις βάρος του Ιμάμογλου και έκανε λόγο για μία στοχευμένη προσπάθεια φίμωσης ενός πολιτικού αντιπάλου από το καθεστώς του Προέδρου Ερντογάν. «Η φυλάκισή του δεν είναι απλώς μια επίθεση εναντίον του, αλλά εναντίον κάθε πολίτη που πιστεύει στη δύναμη της ψήφου του. Είναι επίθεση στη δημοκρατική διακυβέρνηση, στο κράτος δικαίου, στις αξίες που μας ενώνουν ως Ευρωπαίους».
Ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη στενή του προσωπική σχέση με τον Ιμάμογλου, με τον οποίο έχουν συνεργαστεί ενεργά τα τελευταία χρόνια για την ενίσχυση της συνεργασίας και της ειρήνης στην περιοχή. «Γκρεμίσαμε τείχη και χτίσαμε γέφυρες μαζί – όχι μόνο μεταξύ Αθήνας και Κωνσταντινούπολης, αλλά μεταξύ των λαών μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Το ψήφισμα υπογραμμίζει ότι η φυλάκιση του Ιμάμογλου, στηριζόμενη σε κατασκευασμένες κατηγορίες, συνιστά κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ευθεία επίθεση στους δημοκρατικούς θεσμούς. Σημειώνει επίσης ότι η σιωπή έναντι τέτοιων πρακτικών, δεν είναι επιλογή για την Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι: «Η γεωπολιτική δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για να αγνοούμε τη διάβρωση της δημοκρατίας».
Με το ψήφισμα, η Επιτροπή των Περιφερειών στέλνει ένα καθαρό μήνυμα: η φυλάκιση εκλεγμένων ηγετών για πολιτικούς λόγους είναι απαράδεκτη. Η ΕΕ και οι θεσμοί της δεν θα παραμείνουν απαθείς απέναντι στον αυταρχισμό.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.