- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στα 880 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός - Σε ισχύ από την 1η Απριλίου
Στην 11η θέση μεταξύ 22 χωρών που έχουν κατώτατο μισθό η Ελλάδα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στα 880 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός - Σε ισχύ από την 1η Απριλίου - Στην 11η θέση μεταξύ 22 χωρών που έχουν κατώτατο μισθό η Ελλάδα
Στα 880 ευρώ διαμορφώνεται από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε στο υπουργικό συμβούλιο, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο κατώτατος μισθός διαμορφώνεται στα 880 ευρώ (740 καθαρά) για σχεδόν 600.0000 εργαζόμενους που απασχολούνται με καθεστώς πλήρους ή μερικής απασχόλησης.
Η αύξηση συμπαρασύρει 19 επιδόματα και τον εισαγωγικό μισθό στο δημόσιο. Ο νέος κατώτατος μισθός επηρεάζει άμεσα και τον δημόσιο τομέα, καθώς από την 1η Απριλίου 2025 ο εισαγωγικός μισθός των δημοσίων υπαλλήλων θα ευθυγραμμιστεί με τον κατώτατο μισθό του ιδιωτικού τομέα, εξ ου και ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης εισηγείται από κοινού με την υπουργό Εργασίας την αύξηση.
Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές με τη νέα αύξηση, ο κατώτατος μισθός θα είναι αυξημένος κατά 35,4% σε σχέση με το 2019.
Όπως δήλωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Το κύριο θέμα της σημερινής συνεδρίασης είναι η έγκριση της πέμπτης κατά σειρά αύξησης του κατώτατου μισθού στη χώρα μας. Πρόκειται για μια απόφαση την οποία θα προτείνει προς έγκριση η υπουργός Εργασίας στο Υπουργικό Συμβούλιο σε λίγο. Η αύξηση θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου και θα περιλαμβάνει, εκτός από την αναβάθμιση του κατώτατου μισθού, και την αύξηση των αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και την αναπροσαρμογή 19 επιδομάτων διαφορετικών κατηγοριών. Κυρίως, όμως, αυτή η απόφαση θα αναδείξει για ακόμη μια φορά την πρόθεση της κυβέρνησης να επιστρέψει σταδιακά στην κοινωνία ένα μέρος από την συλλογική μας ανάπτυξη. Θυμίζω ότι σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, η βασική αμοιβή, που το 2019 ήταν 650 ευρώ, ανέρχεται σήμερα στα 830 ευρώ και από την 1η Απριλίου θα φτάσει τα 880 ευρώ.»
«Ο στόχος μας είναι ο μέσος μισθός να φτάσει τα 1500 ευρώ το 2027»
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης: «Νομίζω ότι αυτή η απόφαση αναδεικνύει τα σταθερά βήματα που γίνονται για να εκπληρωθεί η κεντρική μας προεκλογική δέσμευση, η οποία δεν είναι άλλη από τη συνεχιζόμενη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος. Θυμίζω ότι η προεκλογική μας δέσμευση παραμένει: κατώτατος μισθός στα 950 ευρώ το 2027 και μέσος μισθός στα 1500 ευρώ».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.