Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση: Στις 13 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ

Τι αναφέρουν οι πολίτες για τα Τέμπη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημοσκόπηση
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Δημοσκόπηση: Στις 13 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ

Πρώτο κόμμα παραμένει η ΝΔ με 28,5%, έχοντας διαφορά 13 ποσοστιαίων μονάδων από το ΠΑΣΟΚ με 15,5% στην εκτίμηση ψήφου, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Ελληνική Λύση με 10%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ. 

Εκτίμηση και πρόθεση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου της δημοσκόπησης, η Νέα Δημοκρατία υπολογίζεται στο 28,5% και το ΠΑΣΟΚ στο 15,5%. Ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 10%, το ΚΚΕ με 9%, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Πλεύση Ελευθερίας με 8%. Πιο χαμηλά βρίσκεται η Φωνή Λογικής με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3,5% όπως και το Κίνημα Δημοκρατίας. Στο 3% υπολογίζεται η δύναμη της Νίκης και στο 2,5% αυτή της Νέας Αριστεράς.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία κινείται στο 24% (στις ευρωεκλογές ήταν στο 25,5%), το ΠΑΣΟΚ στο 13% (όσο και στις ευρωεκλογές), ενώ ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 8,5% και το ΚΚΕ με 7,5%. Στην πέμπτη θέση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 7%, μαζί με την Πλεύση Ελευθερίας. Η Φωνή Λογικής είναι στο 4%, το ΜέΡΑ25 στο 3% και το Κίνημα Δημοκρατίας επίσης στο όριο εισόδου στη Βουλή.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 29% και ακολουθούν με μεγάλη απόσταση Νίκος Ανδρουλάκης με 9%, ενώ έπονται Κυριάκος Βελόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου από 7% έκαστος. Ο Σωκράτης Φάμελλος ακολουθεί πέμπτος με ποσοστό 6%.

Τι αναφέρουν για τα Τέμπη

Το κεντρικό ερώτημα, ωστόσο, αφορά την υπόθεση των Τεμπών και οι χειρισμοί της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 82% των ερωτηθέντων απάντησε ότι το θέμα των Τεμπών είναι είτε το πιο σημαντικό, είτε ένα από τα πιο σημαντικά θέματα. Μόλις το 14% απάντησε ότι δεν είναι τόσο ή δεν είναι σημαντικό.

Επίσης, το 66% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τη διερεύνηση της υπόθεσης και επιπλέον ένα 15% θεωρεί ότι οι επιδόσεις της έρευνας είναι μέτριες. Μόλις το 15% είναι ικανοποιημένο από την πορεία της έρευνας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY