- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες από τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
Τα πηγαδάκια και εκείνοι που έκατσαν στα πίσω έδρανα
Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας: Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες από τη δεύτερη ψηφοφορία - Τα πηγαδάκια και εκείνοι που έκατσαν στα πίσω έδρανα
Μπορεί η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας να μην έδωσε καρπούς, όμως φαίνεται ότι ήταν πλούσια σε πηγαδάκια και συζητήσεις πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την ειδική συνεδρίαση στην Ολομέλεια.
Πρώτος από τους υπουργούς στη συνεδρίαση για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας έφτασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος, αφού συνομίλησε για λίγο με τη Ντόρα Μπακογιάννη που καθόταν στα πρώτα έδρανα, πήρε θέση στα υπουργικά έδρανα δίπλα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος εισήλθε στην Ολομέλεια στις 10:21, τελευταίος από τους πολιτικούς αρχηγούς. Αυτήν τη φορά, σε αντίθεση με την πρώτη ψηφοφορία όπου στα υπουργικά έδρανα υπήρχαν μόνο δύο υπουργοί, οι υπουργοί έφθασαν στους έξι.
Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας: Στα πίσω έδρανα ανεξάρτητοι, Καραμανλής και Σαμαράς
Δίπλα από τον πρωθυπουργό, εκτός από τον κ. Χατζηδάκη, κάθισαν κατά σειρά, οι υπουργοί, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.
Τα πίσω έδρανα επέλεξαν και οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς. Ο τελευταίος εθεάθη να έχει ολιγόλεπτη συνομιλία με τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια εκτός Ολομέλειας, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Στα «ορεινά» βρέθηκαν, σε διαφορετικά σημεία, και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μιχάλης Χουρδάκης και Παύλος Σαράκης.
Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προτίμησε ξανά να βρεθεί στα μεσαία έδρανα δίπλα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και Γ' αντιπρόεδρος της Ολομέλειας, Αθανάσιος Μπούρας, κατά την είσοδό του στην αίθουσα στάθηκε και συνομίλησε για αρκετά λεπτά με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Στις 10:21 ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, κήρυξε την έναρξη της ονομαστικής ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία ολοκληρώθηκε στις 10:53, και στις 10:59 ανακοίνωσε τα αποτελέσματα.
Σύντομη «σύσκεψη» φαίνεται να είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος, Δημήτρη Μάντζο και Παύλο Γερουλάνο, και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Παύλο Χρηστίδη και Μιλένα Αποστολάκη, οι οποίοι συνομίλησαν μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας.
Από τα ενδιαφέροντα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν μετά την ψηφοφορία, στους διαδρόμους της Βουλής, ήταν μεταξύ των υπουργών, Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρου Σκυλακάκη. Για αρκετή ώρα παρέμειναν και συνομίλησαν, και αποχώρησαν καθώς σε λίγη ώρα ξεκινούσε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Ακόμη, ξεχώρισε η παρουσία της βουλεύτριας της ΝΔ, Δόμνας Μιχαηλίδου, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περίπου 500.000 πολίτες στη χώρα παραμένουν αδιάγνωστοι
Η διαδρομή θα εκτείνεται σε μήκος 12.500 χιλιομέτρων
Πώς κερδίζετε έκπτωση έως 4% στον φόρο εισοδήματος
Αναλυτικά τα στοιχεία για την Αττική - Τι είναι το «Θερμόμετρο» ακινήτων
Με ποια κριτήρια καθορίζεται η σειρά πληρωμής
Επιδοτήσεις μόνο με απόδειξη παρουσίας στο χωράφι
«Η ελληνική οικονομία έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει πρόσθετα μέτρα» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης
Επίσκεψη εργασίας στο Κισινάου από την Υπουργό Πολιτισμού
Για τις διαρροές μετά την εκλογή συνέδρων
«Αναγκαία τα μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αυξημένη κατά 25% η χρηματοδότηση για καθαρισμούς, εξοπλισμό και δράσεις πρόληψης πυρκαγιών
Τι ισχύει με τις συνδρομές σε Netflix, Spotify, Apple TV και HBO Max
Ασχέτως αποτελέσματος, η κυβέρνηση θα δείξει ότι νοιάζεται για την προστασία των παιδιών από τους κινδύνους του ίντερνετ σε όσους δεν έχουν ιδέα πώς (και αν) αυτή μπορεί να επιτευχθεί
Θετικά τα στοιχεία για τον τουρισμό μέχρι τώρα, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Τα περιθώρια κέρδους ανά λίτρο και ο καβγάς για το ΦΠΑ
Μέχρι πότε πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση
Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση που σχεδόν διπλασιάζει το επίδομα ανεργίας
«Πραγματικός εμετός» αναφέρει ο υπουργός Υγείας σε ανάρτησή του
Νέα στοιχεία για την τρομοκρατική οργάνωση στο ντοκιμαντέρ του Αλέξη Παπαχελά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.