- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης για Μετρό Θεσσαλονίκης: Ο κόσμος ταλαιπωρήθηκε αλλά κοιτάμε μπροστά
«Θα αλλάξει την όψη όλης της πόλης», τόνισε ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε συγκινημένος για το μοναδικό τεχνικό έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από τον σταθμό Βενιζέλου στα αποκαλυπτήρια του Μετρό Θεσσαλονίκης δήλωσε, «Ας χαρούμε το Μετρό, μίας που μιλάμε για ένα μεγάλο έργο και ύστερα βλέπουμε τα επόμενα βήματα για τη Θεσσαλονίκη».
Τον σταθμό Βενιζέλου επισκέφθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου ξεναγήθηκαν από την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στα αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία κατά τη διάρκεια των εργασιών του σταθμού αποσπάστηκαν και επανατοποθετήθηκαν.
Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι «είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που είχα την ευκαιρία να ξεναγηθώ μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον σταθμό Βενιζέλου, ένα πραγματικά μοναδικό τεχνικό έργο, που αναδεικνύει όλο τον πολιτιστικό πλούτο της Θεσσαλονίκης.
Πιστεύω ότι οι Θεσσαλονικείς που θα έχουν την ευκαιρία να δουν αύριο τον σταθμό, θα έχουν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν την τεράστια προσπάθεια που έγινε από όλες τις υπηρεσίες ώστε η πόλη να έχει και αρχαία και Μετρό. Με αυτήν την ευκαιρία, ειδικά σήμερα, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, την Υπουργό αλλά και κάθε αρχαιολόγο που έκαναν πράξη αυτό το μοναδικό –στα παγκόσμια χρονικά– έργο της αποκατάστασης και επανατοποθέτησης των αρχαίων στον σταθμό και χαίρομαι επειδή βλέπω τη γειτονιά είναι χαμογελαστή.
Ο κόσμος ταλαιπωρήθηκε από την ιστορία του Μετρό, αλλά σήμερα κοιτάζουμε μπροστά και από αύριο, αυτό το μοναδικό έργο παραδίδεται στους πολίτες. Αισθάνομαι σίγουρος ότι θα αλλάξει την όψη όλης της πόλης. Μετά τις 13:00, εκτιμώ ότι όλοι θα έχουν πλήρη πρόσβαση στο μετρό», μιλώντας για το μεγάλο έργο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού και πώς κάνω την αίτηση
Προτεραιότητα η προστασία των πολιτών και η ταχεία καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών
Η είσοδος της Meridiam ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας - H σημασία της συμφωνίας
Για ανεπαρκή χρηματοδότηση κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
«Τώρα είναι δικό μας χρέος να σταθούμε δίπλα σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Αλ Σισί εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Ελλάδα για τις πρόσφατες πυρκαγιές
Ολοκληρώθηκαν 66.578 αιτήσεις - Στο 80% παραμένει η ποσοστιαία εγκρισιμότητα
Η ανακοίνωση από Αυγερινό, Κοκοτσάκη, Μουτσάτσου και άλλων 19 πρώην στελεχών του Κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Meridiam αναλαμβάνει πλειοψηφικό πακέτο στην GSI - Υπογράφονται και οι έρευνες βυθού
Όσα αποφασίστηκαν στη διυπουργική υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες της πυρκαγιάς ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Μένει να εξακριβωθεί εάν μέσα στον πυκνό πολιτικό χρόνο που ακολουθεί θα καταφέρει γρήγορα να ξεπεράσει τα προβλήματα
Ξεπέρασε τα 19,6 εκατομμύρια η επιβατική κίνηση στο πρώτο επτάμηνο του 2026
«Διαφωνώ με το πολιτικό σχέδιο της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει
Ο πρωθυπουργός και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συζήτησαν στο Μαξίμου για την πορεία της ανάπλασης
Τι ισχύει φέτος για πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία
«Η Περιφέρεια Αττικής έχει πρόδηλο έννομο συμφέρον να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας»
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις - Επιδότηση έως 750 ευρώ μηνιαίως για προσλήψεις
Ο βουλευτής μίλησε για τη ρήξη του με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.