- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης για Φαληρικό Όρμο: Να γίνει εμβληματικό Πάρκο στη Μεσόγειο
«Το έργο θα αλλάξει το μικροκλίμα της περιοχής», τόνισε ο πρωθυπουργός
«Ο Φαληρικός Όρμος θα γίνει ένα μεγάλο παράθυρο της Αττικής στη θάλασσα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε στην ομιλία του την μετατροπή του Φαληρικού Όρμου σε ένα πάρκο εμβληματικό για όλη τη Μεσόγειο με τα έργα που δρομολογούνται. Η παρουσίαση έγινε την Πέμπτη (28/11) στην Πλατεία Νερού (Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου) με το παρών να δίνει και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.
«Παράδοξο ότι μία παράκτια πόλη για πολλές δεκαετίες δεν κοίταζε στην θάλασσα. Φιλοδοξούμε το 2028 να υπάρχει ένα πάρκο εμβληματικό. Ένα πάρκο εμβληματικό για όλοκληρη τη Μεσόγειο, προσφέροντας μία διέξοδο ψυχαγωγίας και άθλησης» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
«Θα γίνει ένα μεγάλο παράθυρο της Αττικής στη θάλασσα, με χώρους αθλητισμού, με πισίνα και υποδομές. Σταδιακά θα διαμορφώνεται ένας μοναδικός προορισμός», πρόσθεσε ακόμη ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι είναι πολύ σημαντική η κλιματική παράμετρος του έργου. «Το ξέρουμε καλά ότι ακραία φαινόμενα θα συμβαίνουν όλο και πιο συχνά, οπότε το πάρκο κατασκευάζεται με ένα άψογο σύστημα αποστράγγισης, και θύλακες πρασίνου που θα αλλάξουν το μικροκλίμα της περιοχής» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η επίτροπος Φέρειρα χαρακτήρισε την ανάπλαση ως ένα δείγμα του νέου ευρωπαϊκού Μπάουχάους που ενώνει αρμονικά το άνθρωπο με τη φύση.
Το Πάρκο είναι ένα εμβληματικό έργο του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους, ένα παράδειγμα αριστείας για τις δημόσιες επενδύσεις, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, το οποίο ενσωματώνει αρμονικά τους ανθρώπους και τη φύση, τους πολίτες και το περιβάλλον τους.
Το έργο αυτό θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς για την οικολογική αποκατάσταση σε μια πυκνοκατοικημένη και υποβαθμισμένη περιοχή. Στο πάρκο θα έχουν πρόσβαση οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες όλων των ηλικιών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκύπτουν βεβιασμένα συμπεράσματα ή δημόσιες κρίσεις»
«Κανένας καλύτερος από Μητσοτάκη» λέει το 54% των πολιτών
Η επαναλειτουργία του αγωγού Vardax ενισχύει τον ενεργειακό ρόλο της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.