- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κασσελάκης: Άκρως ομοφοβικός ο Σαμαράς - Δεν θα συνεργαστώ με τον Μητσοτάκη
Τι είπε για τη σχέση του με τον Νίκο Ανδρουλάκη
Στέφανος Κασσελάκης: Κατέθεσε την ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματος Δημοκρατίας - Τι λέει για Σαμαρά, Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη
Ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε σήμερα (27.11) στον Άρειο Πάγο την ιδρυτική διακήρυξη τού κόμματός του, Κίνημα Δημοκρατίας, έχοντας στο πλευρό του συνεργάτες του. Όπως είπε, μέχρι σήμερα έχουν υπογράψει τη διακήρυξη 25.000 άτομα. Λίγη ώρα πριν, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα «Παραπολιτικά» επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε ότι «μια από τις δεσμεύσεις μας, αν κυβερνήσουμε με τη βοήθεια της εμπιστοσύνης του κόσμου, είναι τα υπουργεία και το Μαξίμου να είναι ανοιχτά στους πολίτες. Η Αριστερά δεν ανήκει ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στο ΚΚΕ ούτε στο Κίνημα Δημοκρατίας»
Ο κ. Κασσελάκης ρωτήθηκε για τον ΣΥΡΙΖΑ και την απόφαση να αποχωρήσει από το κόμμα, κάνοντας το δικό του πολιτικό κόμμα. «Εξελέγην πρόεδρος του δεύτερου κόμματος στη χώρα για τρία χρόνια. Πρώτον, δεν σεβάστηκαν τις διαδικασίες όσοι αποχώρησαν τότε από το κόμμα και, δεύτερον, δεν σεβάστηκαν τη βάση όσοι προχώρησαν σε αποκλεισμό της υποψηφιότητάς μου. Θα μπορούσα να αποχωρήσω από τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή οι παλιοί μηχανισμοί δεν με ήθελαν, όπως και τον Αλέξη Τσίπρα; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον απογοητεύσει όσους τον έχουν ψηφίσει».
Μάλιστα, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, για το αν - έχοντας τη δυνατότητα να γυρίσει τον χρόνο πίσω - θα ξαναέμπαινε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. «Είχα πει στον Αλέξη Τσίπρα μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές ''πάμε να τα αλλάξουμε όλα κάτω από εσένα''. Τον στήριξα από την πρώτη στιγμή. Θα ξαναέμπλεκα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν γυρνούσα πίσω τον χρόνο. Μπούρδα είναι να ψηφίζεις τους ίδιους ξανά και ξανά και να περιμένεις αποτέλεσμα».
Στέφανος Κασσελάκης: Είδα τον πόλεμο που δέχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης
«Άκρως ομοφοβικός ο Σαμαράς»
Ο κ. Κασσελάκης ρωτήθηκε και για τον Αντώνη Σαμαρά. Τον χαρακτήρισε ομοφοβικό και σχολίασε ότι έχει εργαλειοποιήσει τους μετανάστες. «Είμαι εντελώς αντίθετος με τις απόψεις του. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Δημοκρατίας, που εύχομαι να σχηματιστεί, δεν πρέπει να είναι κομματική. Πρέπει να είναι ομάδα προοδευτικών, δημοκρατικών βουλευτών», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι βασικός στόχος είναι να φτάσουμε τα 100.000 μέλη, ενώ έκανε γνωστό ότι μέχρι στιγμής έχουν γραφτεί 25.000 μέλη.
«Δεν ζητώ να συστρατευτούν μαζί μου οι βουλευτές που φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μπορούν να μένουν σε ένα κόμμα που δεν έχει εσωκομματική δημοκρατία», είπε σε άλλο σημείο για τον ΣΥΡΙΖΑ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα μέτρα για SLAPP – Στο τραπέζι και η ταυτοποίηση χρηστών για περιορισμό της τοξικότητας
Επισημαίνει ότι η παραγωγικότητα δεν αυξάνεται με μια νομοθετική πρωτοβουλία για λιγότερες ώρες
Το κόμμα θέτει ερωτήματα προς όσους –όπως αναφέρει– στήριξαν τις μνημονιακές πολιτικές
Η απόφαση ελήφθη στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οκτακομματική Βουλή και 53% υπέρ συνεργασιών
Κάθε διοργάνωση μεταφράζεται σε πολλαπλασιαστικό όφελος για την αγορά
Οι βασικοί άξονες της Έκθεσης και οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
«Το επιτελικό κράτος αφορά την εκτελεστική εξουσία»
Σημαντικό βήμα για την απλοποίηση τριών νομοθετικών πράξεων
Οι Βέλγοι στρέφονται σε κοντινούς προορισμούς, με την Ελλάδα στη πεντάδα
Το ρίσκο για την Ελλάδα είναι απείρως μεγαλύτερο από ότι για την Τουρκία
Ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για το παρασκήνιο της παιδιάτρου που «λύγισε» στα social media
«Από αναβολή σε αναβολή» - Η υπόθεση εκκρεμεί από το 2021
Δικαστικές εξελίξεις, αντιδράσεις και επιπτώσεις στο πολιτικό σκηνικό ενόψει εκλογικού κύκλου
Μια προσέγγιση στις πολλαπλές ερμηνείες του δυτικού πολιτισμού και στις αντιφάσεις που τον συνοδεύουν
Πολιτική αντιπαράθεση και σκάνδαλα στο εσωτερικό, την ώρα που η χώρα ενισχύει τη γεωπολιτική και οικονομική της θέση στο εξωτερικό
Ποια ποσά κερδίζουν οι τυχεροί;
«Μείωση των ωρών, χωρίς μείωση μισθού - Προτεραιότητα η νέα γενιά» - Η ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.