- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ανδρέας Δρυμιώτης: Δεν έχει καμία τύχη ένα νέο κόμμα υπό τον Σαμαρά
Τι είπε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών
Ανδρέας Δρυμιώτης: Δεν έχει καμία τύχη ένα νέο κόμμα υπό τον Σαμαρά
Για την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία μετά τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά μίλησε ο πολιτικός αναλυτικής, Ανδρέας Δρυμιώτης.
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ο Αντώνης Σαμαράς να προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου κόμματος, ο Ανδρέας Δρυμιώτης είπε:
«Καμία τύχη δεν θα έχει ένα τέτοιο κόμμα. Όπως και κανένας που έφυγε, ακόμα και ο ίδιος όταν έφυγε, τον καιρό που ήταν 38 χρονών και υποτίθεται ήταν στα πάνω του. Είδατε όμως, το πως κατέληξε; Αντί για πολιτική άνοιξη ήταν πολιτική έρημος. Μπήκε όμως, από το παράθυρο, τον έφερε ο Κώστας Καραμανλής πίσω για να ξανακάνει τα ίδια. Επομένως, δεν έχει καμία τύχη και ότι και αν νομίζει δείχνει ακριβώς αυτό. Ότι έχει χάσει την επαφή με την πολιτική πραγματικότητα (…)».
Τι είπε για το ενδεχόμενο να έχουμε πρόωρες εκλογές
Ο Ανδρέας Δριμιώτης τοποθετήθηκε και για το ενδεχόμενο να έχουμε πρόωρες εκλογές, σε περίπτωση κι άλλων βουλευτών από τη Νέα Δημοκρατία λόγω της διαγραφής του Αντώνη Σαμαρά.
«Αυτή τη στιγμή έχει 155 βουλευτές η ΝΔ, με τη διαγραφή του Σαμαρά. Εάν λοιπόν, υποθέσουμε ότι φεύγανε άλλοι 5 και χάνει τη δεδηλωμένη, θα πάει σε εκλογές που θα γίνουν με λίστα, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, 18 μήνες μετά τις τελευταίες εκλογές. Άρα, έχει το δικαίωμα να πάει να προκηρύξει εκλογές μέχρι τότε, οι οποίες θα γίνουν με λίστα.
Επομένως, όλοι αυτοί οι οποίοι αν θέλετε, θα φεύγανε, δεν θα έχουν καμία τύχη. Θα τους έκοβε από τις λίστες (…). Ο Μητσοτάκης όπως έχει αποδείξει κινείται θεσμικά και το έχει αποδείξει με πολλούς τρόπους. Και η δική μου εκτίμηση είναι ότι αν γινόντουσαν εκλογές αυτή τη στιγμή και δεν σχημάτιζε αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα πήγαινε ξανά σε εκλογές και θα σχημάτιζε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Διότι, ο κόσμος δεν έχει εναλλακτική λύση αυτή τη στιγμή και το μόνο που τον ενδιαφέρει τον κόσμο είναι να υπάρξει πολιτική σταθερότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.