Λατινοπούλου υπέρ Σαμαρά: Κάποιοι μπερδεύουν το μπόι τους με τον ίσκιο τους
Η ανάρτηση στο Χ για τη διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού από τη ΝΔ
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου για τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά από τη Νέα Δημοκρατία - Τάσσεται στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού
Υπέρ του Αντώνη Σαμαρά τάσσεται η Αφροδίτη Λατινοπούλου μετά την είδηση για τη διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού από τη Νέα Δημοκρατία.
«Η σημερινή διαγραφή του π. Πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά, του πθ που κράτησε την Ελλάδα όρθια το 2012-2015 αποδεικνύει πως κάποιοι μπερδεύουν το μπόι τους με τον ίσκιο τους», γράφει η Αφροδίτη Λατινοπούλου και προσθέτει: «Τις πατριωτικές θέσεις, τις αξίες κ την Ιστορία δεν μπορεί να τις διαγράψει κανείς. Θλιβερός κατήφορος της ΝΔ».
Η σημερινή διαγραφή του π. Πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά, του πθ που κράτησε την Ελλάδα όρθια το 2012-2015 αποδεικνύει πως κάποιοι μπερδεύουν το μπόι τους με τον ίσκιο τους.
— Latinopoulou (@latinopoulou) November 16, 2024
Τις πατριωτικές θέσεις, τις αξίες κ την Ιστορία δεν μπορεί να τις διαγράψει κανείς.
Θλιβερός κατήφορος της ΝΔ. pic.twitter.com/l33cY1WBIF
Αντώνης Σαμαράς: Τα επόμενα βήματα μέχρι την οριστική διαγραφή από τη ΝΔ
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η διαδικασία της διαγραφής του Αντώνη Σαμαρά από τη Νέα Δημοκρατία προχωρά κανονικά. Ο Κυριακός Μητσοτάκης τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής, με επιστολή που στέλνει στον πρόεδρο της Επιτροπής.
Η Επιτροπής στη συνέχεια αναμένεται να συνεδριάσει και να αποφασίσει. Η απόφαση θα πάει στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος με τη σειρά του θα στείλει την επιστολή με την απόφαση της επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στον πρόεδρο της Βουλής, κάτι που σύμφωνα πληροφορίες αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα.
Ο Αντώνης Σαμαράς για τη διαγραφή του από τη ΝΔ: Κανείς δεν μπορεί να μου επιβάλει να θυσιάσω και τη συνείδησή μου
«Αποκομμένος από τη βάση, οδηγεί ένα κόμμα που λίγο πια μοιάζει με τη Νέα Δημοκρατία. Μιλούσα, μίλησα και θα μιλάω μόνο γι αυτά που απασχολούν την Ελλάδα. Ας μας πει λοιπόν πού κάνω λάθος. Στα ελληνοτουρκικά, όπου μόλις χθες παραιτήθηκε ο αρμόδιος γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών; Στη δυσκολία των πολιτών να τα βγάλουν πέρα με την ακρίβεια; Στη woke ατζέντα, που ενώ ο ίδιος την έφερε στην Ελλάδα, μετά την εκλογή Τραμπ μιλάει ξαφνικά για την τυραννία της μειοψηφίας; Μήπως στη σκευωρία Νοβαρτις; Ή μήπως επειδή πρότεινα τον Κώστα Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας», προσθέτει ο Αντώνης Σαμαράς και καταλήγει:
«Για την πατρίδα θυσίασα τα πάντα, μέχρι και την υγεία μου. Κανείς όμως δεν μπορεί να μου επιβάλει να θυσιάσω και τη συνείδησή μου. Κριτής όλων μας θα είναι ο λαός και η ιστορία».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέγραψε τον Αντώνη Σαμαρά από τη ΝΔ
«Έχουμε πει πολλές φορές ότι οι πρώην Πρωθυπουργοί έχουν το ειδικό προνόμιο να διατυπώνουν κατά καιρούς τις απόψεις και τις ανησυχίες τους για ζητήματα πολιτικής. Ο κ. Σαμαράς, στην τελευταία συνέντευξή του, ωστόσο, δεν διατύπωσε απόψεις. Αλλά εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του στο σύνολο της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και προσθέτει:
«Επιπλέον, με τρόπο ανοίκειο και προκλητικό, υιοθέτησε ακραία ψεύδη, διαστρεβλώνοντας δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών οι οποίες έχουν διευκρινιστεί κατ’ επανάληψη και αναλυτικά. Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να ισχυριστεί ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας «χαριεντίζονταν» με τον Πρόεδρο της Τουρκίας και τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας. Τέλος, η άκαιρη συζήτηση στην οποία επέμεινε γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας συνιστά προσβολή για το πρόσωπο και τον θεσμό του αρχηγού του κράτους. Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να γίνουν ούτε ανεκτά, ούτε αποδεκτά. Η κοινωνία έχει αφήσει πίσω, εδώ και χρόνια, λογικές πολιτικής "καμαρίλας" και συμπεριφορές που διαπνέονται από το κομματικό «γινάτι».Όσοι, δε, οραματίζονται μία συρρικνωμένη ΝΔ στο μέτρο του 18%, ας αναλογιστούν ότι, με τη στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία κέρδισε μέχρι σήμερα τρεις εθνικές εκλογές με ποσοστά της τάξεως του 40%. Ως εκ τούτου, ο κ. Σαμαράς, με τη σημερινή συνέντευξή του, θέτει εαυτόν, για δεύτερη φορά μετά το 1993, εκτός Νέας Δημοκρατίας.
Μαρινάκης για διαγραφή Σαμαρά: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τη σταθερότητα της πατρίδας
«Εξάλλου, αυτό επεδίωξε. Αυτή τη φορά, όμως, η ιστορία δεν θα επαναληφθεί. Η Κυβερνητική πλειοψηφία συνεχίζει σταθερά την πορεία της, χωρίς τον κ. Σαμαρά. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τη σταθερότητα της πατρίδας σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Παύλος Μαρινάκης.
Η συνέντευξη που οδήγησε στη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά από τη ΝΔ
Ο πρώην πρωθυπουργός αυξάνει την ένταση της πίεσης προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας περισσότερες διευκρινίσεις για το περιεχόμενο των συζητήσεων με την Άγκυρα, ενώ ταυτόχρονα «απαντά» σε όσους υποστηρίζουν πως η κριτική που ασκεί τους τελευταίους μήνες στην κυβέρνηση έχουν στόχο την εγκατάστασή του στο Προεδρικό Μέγαρο.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα σε δηλώσεις του από τη Λευκωσία ο Αντώνης Σαμαράς είχε εξαπολύσει δριμύ «κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της ως προς τα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό. «Τα ήρεμα νερά όταν οδηγούν σε σιωπηλή αποδοχή τετελεσμένων, φέρνουν πάντα τεράστιες φουρτούνες», είχε τονίσει χαρακτηριστικά, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης. «Μακριά από νέους εμπαιγμούς σε βάρος της Κύπρου ή “λύσεις” άδικες και καταστροφικές, όπως αυτές που ακούγεται ότι “μαγειρεύονται” – εκ παραλλήλου και με το Αιγαίο πλέον.
Και λύσεις συγκαλυμμένης διχοτόμησης. Που θα είναι το επόμενο βήμα της πλήρους τουρκοποίησης. Τα “ήρεμα νερά”, όταν οδηγούν σε σιωπηλή αποδοχή τετελεσμένων, φέρνουν πάντα τεράστιες φουρτούνες», είχε πει χαρακτηριστικά σε ομιλία του στη Λευκωσία τον προηγούμενο Οκτώβριο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επόμενη σεζόν να γυριστεί στην Αθήνα
Στο πρώτο 15ημερο του Φεβρουαρίου η συνάντηση με τον Ερντογάν
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Η ιστορική ναυμαχία, ο Καποδίστριας και η φρεγάτα «Κίμων»
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την προμήθεια των φρεγατών Belharra
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.