- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Σαμαράς προτείνει σε συνέντευξή του τον Κώστα Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Στο «Βήμα της Κυριακής» ζητά εμμέσως και την παραίτηση Γεραπετρίτη
Ο Σαμαράς προτείνει τον Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Στη νέα συνέντευξή του ζητά εμμέσως και την παραίτηση Γεραπετρίτη
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που έχει παραχωρήσει στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» και θα δημοσιευθεί αύριο, προτείνει για την προεδρία της Δημοκρατίας τον Κώστα Καραμανλή και ζητά εμμέσως πλην σαφώς την παραίτηση Γεραπετρίτη, με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου πως αν είναι να ζήσουν σε ειρήνη οι επόμενες γενιές, δεν τον ενδιαφέρει να τον πουν μειοδότη.
Ο πρώην πρωθυπουργός αυξάνει την ένταση της πίεσης προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας περισσότερες διευκρινίσεις για το περιεχόμενο των συζητήσεων με την Άγκυρα, ενώ ταυτόχρονα «απαντά» σε όσους υποστηρίζουν πως η κριτική που ασκεί τους τελευταίους μήνες στην κυβέρνηση έχουν στόχο την εγκατάστασή του στο Προεδρικό Μέγαρο.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα σε δηλώσεις του από τη Λευκωσία ο Αντώνης Σαμαράς είχε εξαπολύσει δριμύ «κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της ως προς τα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό. «Τα ήρεμα νερά όταν οδηγούν σε σιωπηλή αποδοχή τετελεσμένων, φέρνουν πάντα τεράστιες φουρτούνες», είχε τονίσει χαρακτηριστικά, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης. «Μακριά από νέους εμπαιγμούς σε βάρος της Κύπρου ή “λύσεις” άδικες και καταστροφικές, όπως αυτές που ακούγεται ότι “μαγειρεύονται” – εκ παραλλήλου και με το Αιγαίο πλέον.
Και λύσεις συγκαλυμμένης διχοτόμησης. Που θα είναι το επόμενο βήμα της πλήρους τουρκοποίησης. Τα “ήρεμα νερά”, όταν οδηγούν σε σιωπηλή αποδοχή τετελεσμένων, φέρνουν πάντα τεράστιες φουρτούνες», είχε πει χαρακτηριστικά σε ομιλία του στη Λευκωσία τον προηγούμενο Οκτώβριο.
Πότε θα γίνει η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας
Η συνεδρίαση της Βουλής για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας αναμένεται να γίνει μετά από την ψήφιση του προϋπολογισμού, κάτι που αναμένεται να γίνει έως τις 20 Δεκεμβρίου.
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποφασίσει πότε θα προτείνει το πρόσωπο που έχει επιλέξει για τη θέση του ΠτΔ και μετά η Βουλή θα πρέπει να συνεδριάσει για την εκλογή του έως τις 13 Φεβρουαρίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σύντομα 130 αστυνομικοί στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος», ανέφερε ο υπουργός
Την επέμβαση ανέλαβε επιτυχώς ο χειρουργός κ. Καπίρης
Στην Ισπανία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Μυρτώ διασωληνώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Τα νεότερα για την κατάσταση του υφυπουργού
«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο» είπε η πρώην υπουργός για την υπόθεση του πτυχίου
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.