- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Πηγές Κώστα Καραμανλή: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση με τον Σαμαρά για τη συνέντευξη
Η αντίδραση μετά τη διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού από τη ΝΔ
Πήγες Κώστα Καραμανλή: Η αντίδραση για τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά που οδήγησε στη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία
Πηγές προσκείμενες στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, απαντούν με τη φράση «ουδέν σχόλιο» στο ζήτημα της διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά από τη ΝΔ.
Μάλιστα, οι ίδιες πηγές από το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή, τονίζουν ότι δεν υπήρχε προσυνεννόηση ανάμεσα στους δύο πρώην πρωθυπουργούς για το περιεχόμενο της συνέντευξης του Αντώνη Σαμαρά, που δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα το «Βήμα της Κυριακής».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέγραψε τον Αντώνη Σαμαρά από τη ΝΔ
«Έχουμε πει πολλές φορές ότι οι πρώην Πρωθυπουργοί έχουν το ειδικό προνόμιο να διατυπώνουν κατά καιρούς τις απόψεις και τις ανησυχίες τους για ζητήματα πολιτικής. Ο κ. Σαμαράς, στην τελευταία συνέντευξή του, ωστόσο, δεν διατύπωσε απόψεις. Αλλά εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του στο σύνολο της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και προσθέτει:
«Επιπλέον, με τρόπο ανοίκειο και προκλητικό, υιοθέτησε ακραία ψεύδη, διαστρεβλώνοντας δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών οι οποίες έχουν διευκρινιστεί κατ’ επανάληψη και αναλυτικά. Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να ισχυριστεί ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας «χαριεντίζονταν» με τον Πρόεδρο της Τουρκίας και τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας. Τέλος, η άκαιρη συζήτηση στην οποία επέμεινε γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας συνιστά προσβολή για το πρόσωπο και τον θεσμό του αρχηγού του κράτους. Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να γίνουν ούτε ανεκτά, ούτε αποδεκτά. Η κοινωνία έχει αφήσει πίσω, εδώ και χρόνια, λογικές πολιτικής "καμαρίλας" και συμπεριφορές που διαπνέονται από το κομματικό «γινάτι».Όσοι, δε, οραματίζονται μία συρρικνωμένη ΝΔ στο μέτρο του 18%, ας αναλογιστούν ότι, με τη στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία κέρδισε μέχρι σήμερα τρεις εθνικές εκλογές με ποσοστά της τάξεως του 40%. Ως εκ τούτου, ο κ. Σαμαράς, με τη σημερινή συνέντευξή του, θέτει εαυτόν, για δεύτερη φορά μετά το 1993, εκτός Νέας Δημοκρατίας.
Μαρινάκης για διαγραφή Σαμαρά: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τη σταθερότητα της πατρίδας
«Εξάλλου, αυτό επεδίωξε. Αυτή τη φορά, όμως, η ιστορία δεν θα επαναληφθεί. Η Κυβερνητική πλειοψηφία συνεχίζει σταθερά την πορεία της, χωρίς τον κ. Σαμαρά. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τη σταθερότητα της πατρίδας σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Παύλος Μαρινάκης.
Η συνέντευξη που οδήγησε στη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά από τη ΝΔ
Ο πρώην πρωθυπουργός αυξάνει την ένταση της πίεσης προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας περισσότερες διευκρινίσεις για το περιεχόμενο των συζητήσεων με την Άγκυρα, ενώ ταυτόχρονα «απαντά» σε όσους υποστηρίζουν πως η κριτική που ασκεί τους τελευταίους μήνες στην κυβέρνηση έχουν στόχο την εγκατάστασή του στο Προεδρικό Μέγαρο.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα σε δηλώσεις του από τη Λευκωσία ο Αντώνης Σαμαράς είχε εξαπολύσει δριμύ «κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της ως προς τα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό. «Τα ήρεμα νερά όταν οδηγούν σε σιωπηλή αποδοχή τετελεσμένων, φέρνουν πάντα τεράστιες φουρτούνες», είχε τονίσει χαρακτηριστικά, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης. «Μακριά από νέους εμπαιγμούς σε βάρος της Κύπρου ή “λύσεις” άδικες και καταστροφικές, όπως αυτές που ακούγεται ότι “μαγειρεύονται” – εκ παραλλήλου και με το Αιγαίο πλέον.
Και λύσεις συγκαλυμμένης διχοτόμησης. Που θα είναι το επόμενο βήμα της πλήρους τουρκοποίησης. Τα “ήρεμα νερά”, όταν οδηγούν σε σιωπηλή αποδοχή τετελεσμένων, φέρνουν πάντα τεράστιες φουρτούνες», είχε πει χαρακτηριστικά σε ομιλία του στη Λευκωσία τον προηγούμενο Οκτώβριο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.