- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 35 νέα λεωφορεία στην Αττική: Πραγματικότητα η ενίσχυση των δημόσιων συγκοινωνιών
Ενσωματώνονται σήμερα σε 11 γραμμές τα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 35 νέα λεωφορεία σε γραμμές της Αττικής: «Η ενίσχυση των δημόσιων συγκοινωνιών δεν είναι απλώς μια δέσμευση».
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη ενίσχυση του στόλου των δημόσιων συγκοινωνιών και στα 35 νέα λεωφορεία που από σήμερα ξεκινούν δρομολόγια σε περιοχές της Αττικής.
Όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «η ενίσχυση των δημόσιων συγκοινωνιών δεν είναι απλώς μια δέσμευση. Είναι μια πραγματικότητα που υλοποιείται καθημερινά».
Μητσοτάκης: Ενσωματώνονται 35 νέα λεωφορεία σε γραμμές της Αττικής
«Σήμερα ενσωματώνονται επιπλέον 35 νέα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας σε 11 γραμμές της Αττικής, προσφέροντας πιο άνετες, αλλά και φιλικές προς το περιβάλλον διαδρομές. Μέχρι στιγμής, ο στόλος των αστικών συγκοινωνιών στην Αττική έχει ήδη ανανεωθεί με 250 καινούργια οχήματα, τα οποία προσφέρουν ποιοτικότερες υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό και εξασφαλίζουν προσβασιμότητα σε όλους τους συμπολίτες μας», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός και προσθέτει:
«Το 2019 βρίσκονταν σε κυκλοφορία στην Αττική 1.100 λεωφορεία παλαιάς τεχνολογίας. Σήμερα κυκλοφορούν 1.250, εκ των οποίων τα 250 σύγχρονα, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Είναι η πρώτη φορά από το 2009 που γίνεται μια τέτοια εκτεταμένη ανανέωση των αστικών συγκοινωνιών. Και δεν σταματάμε εδώ! Στόχος μας είναι να φτάσουμε τα 950 νέα λεωφορεία στην Αττική μέχρι το καλοκαίρι του 2025, διασφαλίζοντας σύγχρονες, πιο φιλικές για το περιβάλλον και πιο ασφαλείς για τους επιβάτες μεταφορές», καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.
Η ενίσχυση των δημόσιων συγκοινωνιών δεν είναι απλώς μια δέσμευση. Είναι πραγματικότητα που υλοποιείται καθημερινά. Σήμερα ενσωματώνονται επιπλέον 35 νέα λεωφορεία σε 11 γραμμές της Αττικής, προσφέροντας πιο άνετες και φιλικές προς το περιβάλλον διαδρομές. https://t.co/ZsL11oplCX pic.twitter.com/eLeUY3cY9Y
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) October 14, 2024
Σταϊκούρας: Κάθε μήνα αυξάνεται ο αριθμός των νέων λεωφορείων στην Αττική
Κάθε μήνα αυξάνεται ο αριθμός των νέων λεωφορείων που δρομολογούνται στην Αττική, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, σήμερα, στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΑ στους Θρακομακεδόνες, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές, Βασίλη Οικονόμου, τη γενική γραμματέα Μεταφορών, Δέσποινα Παληαρούτα και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΑ, Γιώργο Σπηλιόπουλο.
Σήμερα, στο πλαίσιο του διαγωνισμού του ΟΑΣΑ, δρομολογούνται 35 νέα, σύγχρονα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, τα οποία εξυπηρετούν 11 γραμμές. Μαζί με τα 75 που ήδη κυκλοφορούν στις περιαστικές γραμμές της Αττικής, καθώς και τα 140 νέα ηλεκτρικά οχήματα της ΟΣΥ, ο συνολικός αριθμός των νέων λεωφορείων που έχουν ενσωματωθεί στον στόλο των αστικών συγκοινωνιών ανέρχεται πλέον στα 250.
Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, αφού επιθεώρησε τα νέα οχήματα, δήλωσε: «Κάθε μήνα αυξάνεται ο αριθμός των νέων λεωφορείων που δρομολογούνται στην Αττική. Σήμερα, ενσωματώνονται, σε 11 γραμμές της Αττικής 35 νέα, σύγχρονα οχήματα, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.
Αυτά έρχονται να προστεθούν στα 75 που ήδη κυκλοφορούν, καθώς και στα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία.
Συνεπώς, ο στόλος των αστικών συγκοινωνιών έχει ήδη ανανεωθεί, με 250 καινούργια οχήματα, που προσφέρουν καλύτερες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό και εξασφαλίζουν προσβασιμότητα σε όλους τους συμπολίτες μας.
Για πρώτη φορά από το 2009. Για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια!
Στόχος είναι η πλήρης ανανέωση του στόλου των οχημάτων, με τη δρομολόγηση 950 νέων λεωφορείων στην Αττική έως το τέλος καλοκαιριού του 2025.
Και ο στόχος αυτός, θα επιτευχθεί!».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.