- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κασσελάκης από Ξυλόκαστρο: Άλλη μια πυρκαγιά της «εποχής Μητσοτάκη»
Αυτοψία του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά
Κασσελάκης από Ξυλόκαστρο: Άλλη μια πυρκαγιά της «εποχής Μητσοτάκη» - Αυτοψία του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά
Το Ξυλόκαστρο επισκέφθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία στις περιοχές που πλήγηκαν από την τελευταία πυρκαγιά, ενώ συναντήθηκε με κατοίκους που κινδύνεψαν να χάσουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
«Βλέπω τη ζημιά και αυτό μετά από λίγες εβδομάδες ξεχνιέται από τους αρμοδίους», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, εκφράζοντας την ανησυχία του για την κατάσταση, καθώς οι ανάγκες των πολιτών ενδέχεται να παραμεληθούν με την πάροδο του χρόνου.
Αυτοψία του Στέφανου Κασσελάκη στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά
Ο Στ. Κασσελάκης συνομίλησε με τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς και ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες της επιχείρησής τους, καθώς και για τις προσπάθειές τους να περιορίσουν την έκταση της καταστροφής. Ο ίδιος εξέφρασε για μια ακόμη φορά την εκτίμησή του στην αφοσίωση και την αυταπάρνηση των πυροσβεστών.
Ο Στ. Κασσελάκης συνομίλησε και με μια μελισσοκόμο της περιοχής, η οποία έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η μελισσοκόμος εξέφρασε τα παράπονά της σχετικά με την απαιτούμενη διαδικασία για την αποζημίωση, καθώς, όπως ανέφερε, της ζητήθηκε το ποσό των 280 ευρώ για την υποβολή της αίτησης που αφορά τη ζημιά που υπέστη.
«Η συζήτηση αυτή αναδεικνύει την ανάγκη για ανακούφιση και στήριξη των πληγέντων, αλλά και την πίεση που ασκεί η γραφειοκρατία σε κρίσιμες στιγμές», αναφέρει η ανακοίνωση.
Στη συνέχεια της επίσκεψής του στο Ξυλόκαστρο, ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με πολίτες, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι του εξέφρασαν τη στήριξή τους.
Από την πλευρά του ο κ. Κασσελάκης εξέφρασε την επιθυμία του να αλλάξει το κόμμα, ζητώντας τη βοήθεια των πολιτών και υπογράμμισε ότι σκοπός του είναι να δώσει την εξουσία στα χέρια τους, τονίζοντας: «Εσείς θα αποφασίζετε».
Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα τονίζει ότι «Δεν είναι δυνατόν να συνηθίσουμε την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού, δεν μπορεί στην Ελλάδα του 2024 να ζούμε κάθε μέρα στην ανασφάλεια» και παρουσιάζει τις «βασικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»: 1. Δημιουργία Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας, για να ξεφύγει επιτέλους η πολιτική προστασία από την κομματοκρατία. 2. Κάλυψη 3.500 κενών θέσεων στην πυροσβεστική με προτεραιότητα στους εποχικούς πυροσβέστες. Δημιουργία ειδικού κλάδου δασοπυροσβεστών. 3. Νέα, καινούρια, καλύτερα οχήματα. Παραγγελία νέων Λέοπαρντ. 4. Σύσταση Διαρκούς Επιτροπής Αποκατάστασης με αποστολή την άμεση κατάρτιση συγκεκριμένου, ειδικού σχεδίου αποκατάστασης της εκάστοτε πληγείσας περιοχής. 5. Άμεση αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Πρώτης Αρωγής.
Στην Κορινθία, άλλη μία πυρκαγιά από αυτές που δεν γίνονται πρώτη είδηση γιατί ξεσπούν εκτός Αθηνών.
— Stefanos Kasselakis - Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) October 4, 2024
Άλλη μία πυρκαγιά της «εποχής Μητσοτάκη», από αυτές που καίνε επί μέρες, καταστρέφουν με το Κράτος απόν και σβήνουν στη θάλασσα.
«Ήταν δεδομένο ότι θα καούμε…», λένε οι… pic.twitter.com/hVSbjBPFP3
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.