- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Φωτιά στην Κορινθία: Συλλυπητήρια Κικίλια στις οικογένειες των δύο νεκρών
Έκκληση προς τους πολίτες να υπακούν στα μηνύματα του 112 απευθύνει ο υπουργός
Συλλυπητήρια του Βασίλη Κικίλια στις οικογένειες των δύο νεκρών από τη φωτιά στην Κορινθία - Η ανάρτηση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Ο Βασίλης Κικίλιας εκφράζει με ανάρτησή του στο X τη θλίψη και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο ανθρώπων που έχασαν χθες τη ζωή τους στη δασική πυρκαγιά της Κορινθίας.
Ειδικότερα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας αναφέρει:
«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο νέων ανθρώπων που έχασαν χθες τη ζωή τους στη δασική πυρκαγιά της Κορινθίας.
»Για μια ακόμη φορά κάνω έκκληση προς τους πολίτες να υπακούν στα μηνύματα του 112. Να ακούνε τις οδηγίες των ενστόλων, πυροσβεστών και αστυνομικών. Οι δασικές πυρκαγιές είναι φοβερά επικίνδυνες όχι μόνο για τις περιουσίες αλλά και τις ζωές των ανθρώπων».
Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο νέων ανθρώπων που έχασαν χθες τη ζωή τους στη δασική πυρκαγιά της Κορινθίας. Για μια ακόμη φορά κάνω έκκληση προς τους πολίτες να υπακούν στα μηνύματα του 112. Να ακούνε τις οδηγίες των…
— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) September 30, 2024
Φωτιά στην Κορινθία: Νέες εκκενώσεις περιοχών
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση των δεκάδων αναζωπυρώσεων στον ορεινό όγκο της Κορινθίας, με τη φωτιά ήδη να έχει οδηγήσει στον θάνατο δύο νεαρούς άνδρες.
Πρόκειται για έναν 35χρονο εργαζόμενο σε φαναρτζίδικο και έναν 40χρονο χειριστή σκαπτικών μηχανημάτων. Ο πρώτος, είχε τρία παιδιά ενώ ο δεύτερος είχε δύο και σε λίγες ημέρες η γυναίκα του αναμένεται να γεννήσει το τρίτο τους παιδί. Και οι δύο ήταν εθελοντές δασοπυροσβέστες που εγκλωβίστηκαν από τη φωτιά στην Κορινθία.
Φωτιά στην Κορινθία: Πώς έχασαν τη ζωή τους οι δύο άνδρες
Σύμφωνα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής, τους κάλεσε ένας φίλος τους και τους ζήτησε βοήθεια καθώς η στάνη με τα ζώα του απειλούνταν. Οι δύο παιδικοί φίλοι, δίχως δισταγμό, ανέβηκαν στα μηχανάκια τους και κατευθύνθηκαν από τη Λυκοποριά προς το χωριό Άνω Πιτσά, μια απόσταση περίπου 40 λεπτών. Η φωτιά όμως, λίγο πριν τα άνω Πιτσά τους εγκλώβισε. Εκτίμηση των πυροσβεστών είναι πως αρχικά λιποθύμησαν από τις αναθυμιάσεις και εν συνεχεία, η φωτιά πέρασε πάνω από τα πτώματά τους. Το ένα πτώμα από το άλλο, είχε απόσταση περίπου 40 μέτρων και η αναγνώριση τους, ήταν ανέφικτη. Για αυτό τον λόγο, αυτή την ώρα κατευθύνονται προς το νοσοκομείο συγγενείς των θυμάτων ώστε να δώσουν αίμα για να γίνει και η τυπική ταυτοποίηση τους. Τα δύο θύματα, έχουν ήδη μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πάτρας, όπου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι νεκροτομές.
Νέο μήνυμα από το 112 για την εκκένωση των περιοχών Χελυδόρεο και Ζάχολη
Η φωτιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Ρεζενά, στον ορεινό όγκο του Ξυλοκάστρου. Τη νύχτα η κατάσταση στην περιοχή ήταν τραγική με τις φλόγες να απειλούν οκτώ συνολικά οικισμούς οι οποίοι και εκκενώθηκαν. Πριν από λίγη ώρα εστάλη μήνυμα από το «112» για εκκένωση του οικισμού Πύργου ενώ στις 13:13 το μεσημέρι εστάλη νέο μήνυμα για εκκένωση των περιοχών Χελυδόρεο και Ζάχολη.
Τα εναέρια μέσα δεν επαρκούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς η οποία είναι πλήρως ανεξέλεγκτη. Τα μέτωπα είναι διάσπαρτα στον ορεινό όγκο, όπου δεν υπάρχει πρόσβαση για τα οχήματα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βήμα - βήμα πώς θα γίνει η αίτηση
Πώς σχολίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ τα αίτια πίσω από το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών
Στις 16 Μαΐου 2027 παραδίδεται το Flyover
Με αφορμή τον πακτωλό χρημάτων που έριξε ο δισεκατομμυριούχος στο Τέξας
Το μεγάλο δίλλημα είναι: Σταθερότητα ή Αλλαγή; Όταν αυτό απαντηθεί, τα πράγματα θα εξομαλυνθούν – αλλά δεν έχει εύκολη απάντηση.
Οι ευθύνες της αντιπολίτευσης για την κυριαρχία της ΝΔ βρίσκονται στην αδυναμία της να υποστηρίξει μια αξιόπιστη εναλλακτική.
«Οι αγωνίες των δανειοληπτών δεν χωρούν σε πολιτικά συνθήματα»
Η κυβερνητική αντίδραση ήρθε μετά την προσωπική επίθεση της ΕΛΑΣ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Πλήρης οδηγός πριν προχωρήσετε στην εκτύπωση
Η προθεσμία και το στάδιο που απαιτεί προσοχή
«Μην ζητάει τα ρέστα από εμάς ο κ. Τσίπρας, το θέμα το έχει αναδείξει δικός του υπουργός Δικαιοσύνης»
Οι χώρες που καταγράφουν τον υψηλότερο πληθωρισμό
Οι σημερινές συλλήψεις και οι κυβερνητικές ευθύνες του παρελθόντος
Το κάθε «ναι» και το κάθε «όχι» θα έχει ονοματεπώνυμο, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
«Προτεραιότητά μας το κυβερνητικό αποτέλεσμα», τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ανοιχτά δεδομένα, ψηφιακή διακυβέρνηση και τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των πολιτών
Όποιος ψωνίζει είδη πρώτης ανάγκης τους τελευταίους πέντε-έξι μήνες έχει πάθει ΣΟΚ με το πόσο έχουνε χτυπήσει ταβάνι οι τιμές για τα είδη πρώτης ανάγκης.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.