- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Παύλος Γερουλάνος: «Τα 5 πρώτα πράγματα που θα κάνω στο ΠΑΣΟΚ αν εκλεγώ»
Άνοιγμα στην κοινωνία και ευρείες συναινέσεις - Ο στόχος της αυτοδυναμίας
Παύλος Γερουλάνος: Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε σε συνέντευξή του για τα 5 πρώτα πράγματα που θα κάνει αν εκλεγεί στην ηγεσία του κόμματος.
Ο Παύλος Γερουλάνος αναφέρθηκε στα 5 πρώτα πράγματα που θα κάνει στο ΠΑΣΟΚ εφόσον αναδειχθεί πρόεδρος του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές.
Ο Παύλος Γερουλάνος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Πάτρα σήμερα, Τετάρτη 11 Αυγούστου, όπου θα συζητήσει με φίλους, στελέχη και μέλη των κομματικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ γύρω από το διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών τον Οκτώβριο.
Γερουλάνος: Τα 5 πράγματα που θα κάνω στο ΠΑΣΟΚ αν εκλεγώ
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος απάντησε σχετικά:
«Πρώτο βήμα, να ανοίξω το ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία. Θα καλέσω κάθε αιρετό, πρώην και εν ενεργεία, που προέρχεται από τον χώρο μας στον χώρο της πολιτικής. Βουλευτές, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων, Πανεπιστημίων, Συνεταιρισμών, Συνδικαλιστικών Φορέων και θα τους ζητήσω τη βοήθειά τους σε δύο επίπεδα: ένα, να επανασυνδέσουμε το ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία και, δύο, να εξειδικεύσουμε την Αναγέννηση για κάθε γωνιά της χώρας, κοινωνική ομάδα και κλάδο της οικονομίας.
Δεύτερο, πλήρης ενεργοποίηση των τομέων πολιτικής, για παραγωγή κυβερνητικού προγράμματος. Θέλω τα 5 πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησής μας έτοιμα μέσα στο επόμενο εξάμηνο.
Τρίτο, συνεργασία με τους ευρωβουλευτές μας, τους πρώην προέδρους και ειδικούς, για μια πολυεπίπεδη, ενεργητική εξωτερική και αμυντική πολιτική και παρουσία του ΠΑΣΟΚ σε όλα τα εθνικά μας θέματα.
Τέταρτο, σύγχρονη επικοινωνία που θα φτάσει το σχέδιό μας σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό.
Και, βέβαια, δημιουργία ενός ''πρωινού καφέ'' με μια ηγετική ομάδα που θα εμπνέει ενότητα και εμπιστοσύνη. Μια ομάδα που θα βλέπει ο κόσμος και θα λέει: ''Μάλιστα, αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν πράξη αυτά που πρεσβεύουν''».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ερωτηθείς για το αν πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να επανέλθει σε εκλογικά επίπεδα της τάξης του 30% και 35%, ο κ. Γερουλάνος, αφού ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ θα φτάσει σε όποιο ποσοστό χρειάζεται για να έχει αυτοδυναμία, υπογράμμισε πως ο ίδιος θα επιδιώξει ευρύτατες συναινέσεις από όλους, ώστε να λυθούν τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους πολίτες.
«Θα φτάσουμε σε όποιο ποσοστό χρειάζεται για να έχουμε αυτοδυναμία. Αλλά και πάλι θα ζητήσω, εξαρχής, ευρύτατες συναινέσεις. Οι βαθιές τομές που χρειάζεται η χώρα, από τη φορολογική δικαιοσύνη και την εξυγίανση του ΕΣΥ μέχρι τα εθνικά θέματα, απαιτούν διακομματικές συναινέσεις. Και οι ευρύτατες συναινέσεις θα πρέπει να φτάσουν σε κάθε γωνιά της ελληνικής κοινωνίας. Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι μόνος και από το Μαξίμου μπορεί να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή, τις φωτιές και τη λειψυδρία; Όποιος δεν βλέπει την ανάγκη για σύνθεση και συνεργασία είναι πολιτικά τυφλός».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.