- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αλλάζουν όλα τα βιβλία στη σχολική εκπαίδευση - Έρχεται το πολλαπλό βιβλίο
Πιερρακάκης: Οι αλλαγές στα σχολεία θα ακολουθήσουν τις προτροπές του ΟΟΣΑ
Σχολεία: Ο Κυριάκος Πιερρακάκης για την αλλαγή των σχολικών βιβλίων και το πολλαπλό βιβλίο
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης προανήγγειλε την αλλαγή όλων των βιβλίων και την εισαγωγή στη σχολική εκπαίδευση του «πολλαπλού βιβλίου, ως δυνατότητα επιλογής από περισσότερα του ενός βιβλία».
Σε συνέντευξή του στο Mega, ο Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε γνωστό ότι με την εισαγωγή του πολλαπλού βιβλίου στα σχολεία, δίνεται η δυνατότητα σε κάθε καθηγητή να επιλέγει από ένα κατάλογο συγκεκριμένων βιβλίων για να διδάξει το μάθημα, επιλογή ενταγμένη βεβαίως στο ίδιο πρόγραμμα σπουδών. Η πιλοτική έναρξη θα γίνει από την έναρξη του σχολικού έτους 2025 και η έγχαρτη μορφή τους θα εισαχθεί στην εκπαίδευση από το 2026.
Πιερρακάκης: 10.000 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών
«Δεν μπορεί κανείς να λύσει οριστικά το πρόβλημα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Μπορεί να προσπαθήσει να μειώσει τον αριθμό τους στο ελάχιστο και να αντιμετωπίζει πολύ γρήγορα τα κενά που δημιουργούνται για διάφορους υπαρκτούς λόγους» είπε ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε ότι: «οι αλλαγές στην εκπαίδευση θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο και θα ξεκινήσουν από το Νηπιαγωγείο για να καταλήξουν στο Λύκειο». Ο υπουργός επέμεινε «στην ανάγκη να συνδυαστούν αυτές με βελτιώσεις στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων, χωρίς όμως να καταργεί κανείς το κεκτημένο τόσων ετών και κυρίως τον αδιάβλητο χαρακτήρα τους».
Οι αλλαγές στα σχολεία θα ακολουθήσουν τις προτροπές του ΟΟΣΑ
Ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε πως οι αλλαγές στα σχολεία θα ακολουθήσουν τις προτροπές του ΟΟΣΑ, ώστε η ελληνική εκπαίδευση να συμπορευτεί με τις παγκόσμιες σταθερές και επανέλαβε τις παρεμβάσεις που έχουν ήδη γίνει στο ψηφιακό φροντιστήριο και αυτές που αναμένονται από τον Σεπτέμβριο με την εισαγωγή στο Λύκειο του «ζωντανού φροντιστηρίου με ερωτήσεις και διδάσκοντες καθηγητές που θα είναι αποσπασμένοι στο υπουργείο Παιδείας».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο υπουργός έκανε ειδική αναφορά σε θέματα υποδομών, αναφέροντας πως «σε συνεργασία με τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών αναζητούμε χρηματοδότηση για να βοηθήσουμε τους Δήμους να βελτιώσουν τις υποδομές των σχολείων, γιατί δεν γίνεται τεχνολογικά η εκπαίδευση να βαδίζει στο 2025 με διαδραστικούς πίνακες και άλλες αλλαγές και δίπλα να υπάρχει η απειλή του ετοιμόρροπου σοβά».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρή επίδοση της ελληνικής οικονομίας – Επενδύσεις +9%, μισθοί +6,6% και βελτίωση εμπορικού ισοζυγίου
Kαταβάλλονται 70 εκατ. ευρώ σε 73.000 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Ανάρτηση του πρωθυπουργού για τη νέα ρύθμιση που θα ισχύσει από τις επόμενες εθνικές εκλογές
Κλιμάκωση ΗΠΑ - Ιράν και φόβοι για κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ ωθούν το Brent σε νέα άνοδο
Συντονισμένη επιχείρηση της ΔΙ.Μ.Ε.Α. και της ΕΛ.ΑΣ. σε Πάτρα, Κάτω Αχαΐα, Κόρινθο και Κατερίνη
Η υπουργός παρουσιάζει την ψηφιακή δράση που στοχεύει στην εκπαίδευση 10.000 ωφελούμενων
Ιστορικό ρεκόρ στην ασφαλιστική αγορά με παραγωγή άνω των 6 δισ. ευρώ και πρόστιμα 55 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες
«Ανέδειξε τον πολιτισμό σε κεντρικό στοιχείο για την Ελλάδα της Αλλαγής» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Με αφορμή τη μεταφορά πυραύλων Patriot στην Κάρπαθο
Τι αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
«Το μήνυμα των 200 της Καισαριανής ήταν ένα, η ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Όσα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Για την Ελλάδα, ο πόλεμος αποτελεί ταυτόχρονα απειλή και ευκαιρία
Πώς η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, η στάση της κυβέρνησης και η μετατόπιση της κοινής γνώμης επαναφέρουν το δίλημμα της κυβερνησιμότητας στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής
«Δεν είχαμε ενημέρωση των Ισραηλινών και Αμερικανών για το Ιράν», συμπλήρωσε ο ΥΠΕΞ
Ιδιωτική δωρεά καλύπτει μηνιαία ενίσχυση για γιατρούς σε 47 νησιά έως 4.000 κατοίκους
«Δύσκολα θα υπάρξει αντίρρηση», ανέφερε σε συνέδριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Λεμεσού
Τέσσερα F-16, ATR-72, CN-235 και UAV πέταξαν στο Αιγαίο – Αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.