- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανακοινώνεται στις 11:30 ο Ανασχηματισμός - Αναβάλλεται το Υπουργικό Συμβούλιο
Όλες οι τελευταίες πληροφορίες
Ανασχηματισμός: Αναβολή Υπουργικού Συμβουλίου - Στις 11:30 ανακοινώσεις
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε ήδη τα τηλέφωνα για τον Ανασχηματισμό και στις 11:30 το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα, αναβλήθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στις 11:00 το πρωί.
Ανασχηματισμός: Ποια Υπουργεία «προβληματίζουν» τον πρωθυπουργό
Εκτιμάται ότι ο Ανασχηματισμός που ετοιμάζει ο πρωθυπουργός θα είναι δομικός και θα έχει ως στόχο τους υπουργούς που κατά την άποψή του «καβάλησαν το καλάμι». «Αν κάποιοι είδαν τον κόσμο από πολύ ψηλά, είναι καιρός να τον δουν και από λίγο πιο χαμηλά. Δεν είναι κακό αυτό», είχε πει με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ δύο 24ωρα μετά τις Ευρωεκλογές. Μέσα από την ίδια συνέντευξη, ο κ. Μητσοτάκης είχε δώσει το στίγμα των πολιτικών στις οποίες θα δώσει βαρύτητα: την Υγεία, την Ασφάλεια, την Παιδεία και το Στεγαστικό Ζήτημα κυρίως για τους νέους.
Ήδη από την περασμένη Τρίτη έχουν αρχίσει να ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο τα σενάρια για την επόμενη ημέρα των υπουργών της κυβέρνησης, με έντονη ονοματολογία για τα πρόσωπα που θα υπουργοποιηθούν και τα πρόσωπα που φαίνεται ότι θα τεθούν εκτός κυβερνητικού σχήματος. Πάντως, όλα δείχνουν ότι «προβληματισμός» στην κυβέρνηση υπάρχει για τέσσερα Υπουργεία, όπου φέρεται να καταγράφηκαν αστοχίες: στα Υπουργεία Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Εσωτερικών και Μετανάστευσης και Ασύλου αναμένεται αλλαγή ηγεσίας, rotation υπουργών ή ακόμη και έξοδος από το Υπουργικό Συμβούλιο. Σε ό,τι αφορά το Υπουργείο Εσωτερικών «παίζει» έντονα το όνομα του Θωμά Βαρβιτσιώτη. Πάντως, τις τελευταίες εβδομάδες έχει ακουστεί έντονα το όνομα της Νίκη Κεραμέως για τη θέση της Αντιπροέδρου της Κομισιόν για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωή.
Την ίδια ώρα ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για συγχώνευση Υπουργείων: των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ή του Μετανάστευσης και του Ναυτιλίας.
Ποια ονόματα ακούγονται για τον Ανασχηματισμό
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Νότης Μηταράκης ακούγονται έντονα για τα Υπουργεία Μετανάστευσης και Ασύλου και Ναυτιλίας αντίστοιχα. Το όνομα του Κώστα Τσιάρα ακούγεται ακόμη έντονα για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ήδη από εχθές «παίζουν πολύ» τα ονόματα αρκετών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που φαίνεται ότι θα προστεθούν στο Υπουργικό μετά από «καραμπόλες», ανάμεσά τους ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο Κώστας Γκιουλέκας και η Άννα Ευθυμίου. Επιπλέον, ακούγεται το όνομα του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου, νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ. Πληροφορίες της «Καθημερινής» αναφέρουν ότι ενδεχόμενη υπουργοποίηση αναμένεται και για τους Ευριπίδη Στυλιανίδη, Χρήστο Κέλλα, Κώστα Κατσαφάδο και Κώστα Καραγκούνη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.